Fashion week 2010

22.10.2010
Θυμάμαι πριν από 4-5 χρόνια που ο φωτογράφος που είχαμε στείλει για να καλύψει το Fashion Week μού είχε στείλει 3.000 φωτογραφίες!

Θυμάμαι πριν από 4-5 χρόνια που ο φωτογράφος που είχαμε στείλει για να καλύψει το Fashion Week μού είχε στείλει 3.000 φωτογραφίες! Έπειτα από δύο μέρες ενδελεχούς... ξεδιαλέγματος επέλεξα 90 φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζονται κατά μέσο όρο 180 μοντέλα, celebrities και κοσμικοί!

Αυτή η εισαγωγή πιστεύω πως εξηγεί την «άνοδο» αλλά και τη σταδιακή «πτώση» του Fashion Week. Δεν είναι τόσο θέμα διοργάνωσης... Αν η παραγωγή είχε τα μέσα και τους διάσημους σχεδιαστές, θα μπορούσε να προσφέρει φοβερό θέαμα. Ξέχασα να αναφέρω τους χορηγούς; Ποιοι χορηγοί;

Κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι επώνυμοι σχεδιαστές συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μη φέρνουν τους celebrities-πιστούς ακολούθους τους και τις κοσμικές τους πελάτισσες. Τι να κάνει και ένας δημοσιοσχεσίτης που τραβάει τα πάνδεινα με όλους εμάς (κοσμικούς και δημοσιογράφους), οι οποίοι του λέμε συνέχεια ότι θα πάμε και... τη μια μέρα δεν βρήκαμε να παρκάρουμε, την άλλη «με την κίνηση, Γιάννη μου, δεν θα προλάβω το σόου, αλλά κράτα μου δύο μπροστινές θέσεις μπας και...»;

Φέτος έγινε πάλι στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι και οι συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν του Μιχάλη Ασλάνη, του οίκου Kathy Heyndels, της Victoria Kyriakides και του Χρήστου Χατζηβασιλείου, της εταιρείας MED, ο οποίος παρουσίασε και το πιο εντυπωσιακό (από εικαστικής άποψης) σόου. Όσον αφορά τον Μάκη Τσέλιο, παρότι ήταν στο πρόγραμμα, μια φωτιά στο εργοστάσιό του κατέστρεψε όλα τα φορέματα και κατ’ επέκταση και το σόου!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος είχε η έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος με την ιδιαίτερη οπτική του απεικονίζει εντυπωσιακές εικόνες μέσα από γυαλιά, ειδικά κρύσταλλα, πάγους, σπάνια ορυκτά και πετρώματα. Εξίσου ενδιαφέροντα ήταν τα installations της εικαστικού Oksana Mas, η οποία είναι αγαπημένη γλύπτρια της Μαντόνα και του Πολ Μακ Κάρτνεϊ!