Έκανε τα «θα»... θαύματα και την ΕΛΠΙΔΑ πραγματικότητα

27.10.2010
Για μία ακόμα φορά, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco και pρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, πραγματοποίησε ένα... θαύμα: Eκανε την ελπίδα πραγματικότητα και μεταμόρφωσε τα παραμύθια σε αλήθεια, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον ελληνικό λαό, να προσφέρει το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το νοσοκομείο αυτό πήρε το όνομά της: Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ.

Στις 14 Οκτωβρίου σε μια σεμνή τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε τα εγκαίνια, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό του συγκλονιστικού αυτού κτιριακού συγκροτήματος. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της όταν απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας:

«Τρία χρόνια πριν, τον Απρίλιο του 2007, σε αυτόν εδώ το χώρο, που τότε ήταν ένα κομμάτι γης, βάζοντας το θεμέλιο λίθο για το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στη χώρα μας, δίναμε μια υπόσχεση: πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο αυτό το νοσοκομείο, που για πολλά παιδιά θα αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα ζωής. Με ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα, εκ μέρους της ΕΛΠΙΔΑΣ, το παραδίδω έτοιμο στους γονείς και στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Από σήμερα η χώρα μας γίνεται πιο ισχυρή στη μάχη κατά του καρκίνου. Γιατί σήμερα παραδίδουμε στη νέα γενιά της πατρίδας μας και στις γενιές που έρχονται μια πρότυπη παιδιατρική ογκολογική μονάδα 14.911 τετραγωνικών μέτρων, 5 κτιρίων και δυναμικότητας 138 κλινών, με τις πιο σύγχρονες υποδομές, τα πιο προηγμένα μηχανήματα που διαθέτει η επιστήμη και η τεχνολογία και με το πιο έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Ένα χώρο που θα γίνει πραγματικό οχυρό για όσα παιδιά χρειαστούν να παλέψουν σ’ αυτόν για τη ζωή τους».

Με το θερμό τους χειροκρότημα οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι επιστήμονες, οι υπουργοί και οι πρώην υπουργοί, οι βουλευτές, οι πρέσβεις, τα διακεκριμένα μέλη του επιχειρηματικού και κοινωνικού χώρου, οι δωρητές και οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου, οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, τα αποθεραπευμένα παιδιά, οι γονείς τους και πολλοί άλλοι που ήταν εκεί συνυπέγραψαν το βαθύτερο «πιστεύω» του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ότι: Η ζωή κι ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνίζεσαι!

Επίσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, στον οποίο θα υπαχθεί διοικητικά και λειτουργικά η Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ, δήλωσε: «Η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ από το 1993 μπήκαν δυναμικά στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας των παιδιών που έπασχαν από καρκίνο και σήμερα μας παραδίδουν αυτό το από κάθε άποψη μεγαλειώδες έργο... Υπόσχομαι οτι εγώ προσωπικά και ολόκληρο το νοσηλευτικό προσωπικό θα το αξιοποιήσουμε στο έπακρον».

Μπροστά σε αυτό το θαύμα τι άλλο να προσθέσουμε εμείς, τι άλλο να προσθέσει ολόκληρη η Ελλάδα;

Εύγε Μαριάννα. Είσαι μια μεγάλη μάνα.

Κώστας Π. Παναγιωτόπουλος