Από την πίστα στις επιχειρήσεις

28.11.2007
«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και οι Έλληνες σταρ ταυτίζονται απόλυτα με αυτήν τη λαϊκή ρήση. Πέρα λοιπόν από τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, «ασκούν» και το μυαλό τους με επιχειρηματικές επενδύσεις!

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και οι Έλληνες σταρ ταυτίζονται απόλυτα με αυτήν τη λαϊκή ρήση. Πέρα λοιπόν από τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, «ασκούν» και το μυαλό τους με επιχειρηματικές επενδύσεις!

Κάποιοι προνοούν και σκέφτονται ότι όταν έρθει η ώρα και σβήσουν τα φώτα της πίστας, τότε εκείνοι τουλάχιστον θα έχουν εξασφαλίσει μια καλή διαβίωση χάρη στις σωστές επιχειρηματικές κινήσεις τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τόσο ο Πλούταρχος όσο και οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς και Νίκος Βέρτης. Και οι τέσσερις, παρά το γεγονός ότι έχουν λαμπερές καριέρες στο χώρο του τραγουδιού και της υποκριτικής, έχουν επενδύσει σε επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης και Νίκος Βέρτης ζήλεψαν τη δόξα των καπεταναίων κι έτσι απέκτησαν ο καθένας το δικό του μερίδιο και έγιναν κατά κάποιον τρόπο πλοιοκτήτες. Ο Σάκης Μπουλάς μάλιστα και ο Νίκος Βέρτης επένδυσαν το κάτι παραπάνω και έχουν μεγαλύτερο ποσοστό από τον Γιάννη Ζουγανέλη. Από την άλλη, ο Πλούταρχος, που στο παρελθόν υπήρξε αγρότης, προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη, δηλαδή να επενδύσει χρήματα σε γη. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η αγορά γης είναι από τις πιο εγγυημένες επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, αφού ο ίδιος πάντα ευγνωμονεί τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι τον στήριξαν στα πρώτα του βήματα στο τραγούδι, οπότε αισθάνθηκε την ανάγκη και θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να τους στηρίξει κι εκείνος με τη σειρά του. Έτσι, λοιπόν, αγόρασε μια εταιρεία φορτηγών. Όχι όμως μόνος του, αφού έχει ως συνέταιρό του τον αδερφό του. Για να γίνουμε πιο σαφείς, όταν ο Γιάννης πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι εδώ και κάποια χρόνια, ο αδερφός του τότε αγόρασε μισό φορτηγό και εργαζόταν με αυτό. Έτσι, ο γνωστός τραγουδιστής δεν του αγόρασε μόνο το υπόλοιπο μισό, αλλά και άλλα είκοσι περίπου, δηλαδή μια ολόκληρη επιχείρηση! Βέβαια, οι καλλιτέχνες που αναφέραμε παραπάνω δεν είναι οι μόνοι, μιας κι ένας από τους πιο εύστροφους και δυναμικούς επιχειρηματίες της σόουμπιζ είναι και ο Λευτέρης Πανταζής, που έχει στην κατοχή του από νυχτερινά μαγαζιά και καφέ μέχρι θεατρική επιχείρηση στην Αμερική, αλλά και πολλοί άλλοι, που έχουν προνοήσει για αργότερα και όταν τα φώτα θα σβήσουν, επενδύοντας τόσο σε γη όσο και σε πλοία.