Έλ. Παναγιωτοπούλου: "Η ηθοποιία είναι στάση ζωής"

29.11.2007
Το όνομά της είναι Έλενα Παναγιωτοπούλου. Είναι μια νέα κοπέλα που έχει κάνει ήδη τη δική της πορεία στο χώρο της υποκριτικής και πλάθει τα όνειρά της για το μέλλον.

Το όνομά της είναι Έλενα Παναγιωτοπούλου. Είναι μια νέα κοπέλα που έχει κάνει ήδη τη δική της πορεία στο χώρο της υποκριτικής και πλάθει τα όνειρά της για το μέλλον.

Με σπουδές στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, κάνει σίγουρα και δυνατά βήματα πραγματοποιώντας τα όνειρά της. Η Έλενα μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για τις εμπειρίες της, τις σπουδές της, αλλά κυρίως για τα σχέδιά της στο χώρο του θεάματος...

Ξεκίνησες την πορεία σου στην υποκριτική από την τηλεόραση και στη συνέχεια πέρασες στον κινηματογράφο...

«Ναι, συμμετείχα σε διάφορες γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου και οι Επτά θανάσιμες πεθερές, αλλά και άλλες αξιόλογες δουλειές, που καθεμία τους μου έδωσε ξεχωριστές εμπειρίες. Στη συνέχεια μου έκανε πρόταση ο σκηνοθέτης Νίκος Αλευράς, για να παίξω το βασικό ρόλο στη νέα του ταινία Ερωτικά μαθήματα για επαναστατική δράση. Αποδέχτηκα την πρότασή του και πραγματικά είχα μια μοναδική εμπειρία. Με γοήτευσε το γεγονός ότι έπαιξα διαφορετικούς ρόλους, με ποικιλία που εκτείνεται από τη μυθική Ευρυνόμη δημιουργό του κόσμου έως κάποιο φρικιό των Εξαρχείων. Η πραγματική πρόκληση, όμως, προήλθε από το ότι έπρεπε να βασιστώ κυρίως στην εκφραστικότητα και στον αυτοσχεδιασμό. Ήταν σαν να βρέθηκα απότομα στα βαθιά. Και ήταν υπέροχα! Στον κινηματογράφο, βέβαια, συνεργάστηκα και με τον Βασίλη Βαφέα στην ταινία Γυναικείες συνωμοσίες. Ήταν μια συνεργασία που μου άφησε μια πολύ ζεστή αίσθηση».

Είναι η υποκριτική στάση ζωής για σένα;

«Στο χώρο του θεάματος είσαι στον αέρα, χωρίς καμία σιγουριά, αλλά με πλήθος ερεθίσματα για να τολμάς καινούργια πράγματα, διατηρώντας την επαφή σου και την παιδικότητα και εκφράζοντας τα συναισθήματα έντονα και αυθόρμητα. Είναι, πιστεύω, ο μόνος δρόμος για να αποφύγεις την τυποποίηση και τις προκατασκευασμένες ιδέες».

Οι σπουδές υποκριτικής ποια θέση καταλαμβάνουν σε μια τέτοια αξιολόγηση;

«Είναι χρήσιμες σε βαθμό που σε βοηθούν να βεβαιωθείς για την επιλογή σου ερευνώντας τον εαυτό σου. Θα ήθελα, βέβαια, να προσθέσω και κάτι... Τη δική μου βεβαιότητα τη χρωστώ στον Βασίλη Διαμαντόπουλο, τον πρώτο μου δάσκαλο. Του χρωστώ ευγνωμοσύνη, γιατί με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο το θέατρο και μου έδωσε κίνητρο για τη συνέχεια».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Στα κοντινά μου σχέδια τα πράγματα είναι κάπως συγκεκριμένα. Αναφέρομαι σε δύο ακόμη ταινίες που θα συμμετάσχω, ενώ παράλληλα συζητάω κάποιες προτάσεις που μου έχουν γίνει για το θέατρο. Νιώθω ότι η συνέχεια μου επιφυλάσσει νέες επαγγελματικές συγκινήσεις».

Τι θα ήθελες να γνωρίζουν περισσότερο οι άλλοι για σένα;

«Θα ήθελα μέσα από τη δουλειά μου να τους μεταδώσω το πάθος μου και να τους πείσω ως ηθοποιός»!

ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ