Συνέβη στα καμαρίνια...

30.10.2007
Το καμαρίνι κάθε ηθοποιού, τραγουδιστή και γενικότερα κάθε καλλιτέχνη είναι το δεύτερο σπίτι του. Τα κοινά που έχουν οι δύο αυτοί χώροι είναι πολλά. Στο καμαρίνι ο καλλιτέχνης υποδέχεται κόσμο, όπως φυσικά κάνει και στο σπίτι του, και συμβιώνει μαζί με άλλους ανθρώπους, όπως με τους συνεργάτες του. Μέσα σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο συμβαίνουν κατά καιρούς διάφορα ευτράπελα, όπως αυτά που το ΛΟΙΠΟΝ σας παρουσιάζει σήμερα.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


Το καμαρίνι κάθε ηθοποιού, τραγουδιστή και γενικότερα κάθε καλλιτέχνη είναι το δεύτερο σπίτι του. Τα κοινά που έχουν οι δύο αυτοί χώροι είναι πολλά. Στο καμαρίνι ο καλλιτέχνης υποδέχεται κόσμο, όπως φυσικά κάνει και στο σπίτι του, και συμβιώνει μαζί με άλλους ανθρώπους, όπως με τους συνεργάτες του. Μέσα σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο συμβαίνουν κατά καιρούς διάφορα ευτράπελα, όπως αυτά που το ΛΟΙΠΟΝ σας παρουσιάζει σήμερα.

Γιώργος Τσαλίκης
Μαλλιοτραβήγματα για τα μάτια του μόνο
Αναφερόμαστε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Γιώργος Τσαλίκης είχε κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση και είχε κλέψει τις καρδιές των εφήβων θαυμαστριών του. Ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του λοιπόν, κάποια στιγμή άκουσε να γίνεται ένας πανικός απέξω! Ποιος ήταν ο λόγος της φασαρίας; Δυο κοπέλες είχαν πιαστεί στα χέρια για το ποια θα πάει πρώτη στο καμαρίνι του. Όταν ο τραγουδιστής αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, προσπάθησε να τις χωρίσει, δίχως όμως να έχει κανένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, τραυματίστηκε κι εκείνος από τη συμπλοκή, αφού τα κορίτσια ήταν πολύ εκνευρισμένα . Ευτυχώς, οι εργαζόμενοι στο κέντρο αντιλήφθηκαν αμέσως τι είχε συμβεί, έσπευσαν στο καμαρίνι του γνωστού τραγουδιστή και όλα τελείωσαν καλά. Το περιστατικό επιβεβαίωσε έπειτα από λίγες μέρες στη Χριστίνα Λαμπίρη ο ίδιος ο τραγουδιστής, καμαρώνοντας για την επιτυχία που έδειχνε να έχει στο γυναικείο φύλο.

Πέτρος Φιλιππίδης
Τούμπα, γέλιο, stop!
Όποιος έχει επισκεφτεί τα παρασκήνια ενός θεάτρου θα γνωρίζει πως υπάρχουν πολλές μικρές παγίδες από τα υλικά και τα ξύλα των κατασκευών. Θύμα αυτών των κατασκευών έπεσε πριν από λίγα χρόνια ο Πέτρος Φιλιππίδης σε θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστούσε. Λίγο πριν βγει στη σκηνή παραπάτησε σε ένα μαδέρι, με αποτέλεσμα να μπει στη σκηνή πέφτοντας. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν επάνω και οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου, μεταξύ αυτών και ο στενός του συνεργάτης, ο Γιώργος Γαλίτης, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του. Σε κάθε του ατάκα ξεσπούσε σε δυνατά γέλια, κάτι που μετέδωσε και στον Πέτρο Φιλιππίδη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την παράσταση. Ο κόσμος έδειχνε να διασκεδάζει με την απρόοπτη εξέλιξη των πραγμάτων, δείχνοντας να καταλαβαίνει τη δύσκολη θέση που βρέθηκαν επί σκηνής οι δύο ηθοποιοί. Η αλήθεια είναι πως αν πέσεις πάνω σε τέτοια περιστατικά, θεωρείσαι πολύ τυχερός, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μη γελάσει ακόμα και ο πιο δύσκολος θεατής.

Λευτέρης Πανταζής
Του πουλούσαν ρολόι επί πίστας
Το να είναι κάποιος καταδεκτικός είναι πραγματικά προς τιμήν του! Το να είσαι, όμως, τόσο όσο ο Λευτέρης Πανταζής, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Αυτό που συνέβη στον Λευτέρη μάλλον θα μείνει στην ιστορία. Όπως είναι γνωστό, οποιοσδήποτε θελήσει να συναντήσει τον Πόντιο τραγουδιστή από κοντά δεν έχει παρά να τον επισκεφτεί στο καμαρίνι του εκάστοτε νυχτερινού κέντρου όπου εμφανίζεται. Το ίδιο έπραξε κι ένας κύριος ένα βράδυ, με σκοπό να του πουλήσει κάποιο ρολόι. Για κακή τύχη του τραγουδιστή, εκείνη τη στιγμή ήταν μόνος στο καμαρίνι του και δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τον επίμονο αυτόν άντρα. Όσο κι αν του έλεγε πως δεν ενδιαφέρεται για κάποιο ρολόι, ο κύριος αυτός επέμενε να του πουλήσει την πραμάτεια του. Ευτυχώς ο Λευτέρης σκέφτηκε να του πει πως πρέπει να ετοιμαστεί για την εμφάνισή του και θα έπρεπε να περάσει έξω, όπως κι έγινε. Μπορεί να νόμιζε για λίγο πως γλίτωσε επιτέλους από τον επίμονο κύριο, δεν φανταζόταν όμως τι θα του συνέβαινε λίγα λεπτά αργότερα, όταν θα έβγαινε στην πίστα. Με την είσοδό του στη σκηνή ο καλλιτέχνης διαπίστωσε πως μαζί του έκανε είσοδο και ο «ρολογάς», επιμένοντας να αγοράσει κάτι. Φυσικά, ο άγνωστος άντρας δεν είχε καταλάβει πού βρίσκεται, αφού από τα πολλά φώτα δεν έβλεπε τον κόσμο που παρακολουθούσε το ασυνήθιστο αυτό θέαμα. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι θαμώνες νόμιζαν πως το σκηνικό ήταν μέρος της εισόδου του τραγουδιστή στην πίστα, αφού ήταν της μόδας να συμμετέχουν και ηθοποιοί στα σχήματα.

Λάκης Λαζόπουλος
Τούρτα στο καμαρίνι του από τον Κούγια
Μπορεί ο Λάκης Λαζόπουλος να είναι αήττητος στη σκέψη και στο «δυνατό» του λόγο, ωστόσο και το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται! Γυρίζουμε το χρόνο τρία χρόνια πίσω, όταν η κόντρα του Λάκη Λαζόπουλου με τον κ. Κούγια ήταν ακόμα στο ζενίθ της (σ.σ.: όχι ότι τελευταία η κόντρα ανάμεσα στους δύο άντρες καταλάγιασε). Ο Λάκης βρισκόταν στο καμαρίνι του στον Alpha και ετοιμαζόταν για την παρουσίαση της εκπομπής του. Εκείνη τη μέρα ο γνωστός ηθοποιός είχε τα γενέθλιά του και κερνούσε λόγω της ημέρας όλους τους συνεργάτες του. Εκείνοι, όμως, του είχαν σκαρώσει μια φάρσα και, φυσικά, κανείς δεν του είχε πει τίποτα. Του έδωσαν, λοιπόν, ένα κουτί γλυκά πάνω στο οποίο υπήρχε μια ευχετήρια κάρτα που έγραφε: «Χρόνια πολλά, παλιόφιλε, Αλέξης Κούγιας!». Ο Λάκης απόρησε, όμως καλοπροαίρετα νόμιζε προς στιγμήν πως ήταν όντως μια κίνηση συμφιλίωσης. Οι συνεργάτες του όσο τον έβλεπαν να πιστεύει πως του έστειλε γλυκά ο Κούγιας, τόσο γελούσαν. Αναγκάστηκαν όμως να του αναφέρουν ότι όλα ήταν ένα αστείο, όταν ο Λαζόπουλος θέλησε να εντάξει στη σάτιρά του στην εκπομπή την κίνηση με την αποστολή των γλυκών και της κάρτας με τα «Χρόνια πολλά» του γνωστού ποινικολόγου. Δεν μπορούσαν να τον αφήσουν να αναφέρει ζωντανά στον αέρα κάτι που δεν ίσχυε!

Τάκης Ζαχαράτος
Τον μπέρδεψαν με τη Βλαχοπούλου
Ακόμα θυμάται το παρακάτω περιστατικό ο Τάκης Ζαχαράτος και γελάει με την ψυχή του. Πριν από μερικές σεζόν ο επιτυχημένος μίμος έδινε παραστάσεις στο «Lido». Μια κυρία λοιπόν από τη Λάρισα είχε έρθει στην Αθήνα αποκλειστικά και μόνο για να γνωρίσει τον Ζαχαράτο από κοντά, αφού τον θαύμαζε για τον τρόπο που μιμούνταν την αείμνηστη Αλίκη, έτσι, κάποια στιγμή θέλησε να πάει στο καμαρίνι του να του μιλήσει. Την ώρα που βρισκόταν μπροστά από την πόρτα του είδε να βγαίνει από μέσα η Ρένα Βλαχοπούλου και της είπε με χαρά: «Κυρία Ρένα, κι εσείς θαυμάστρια του Ζαχαράτου;». Φυσικά, η... Βλαχοπούλου δεν ήταν η μεγάλη μας ηθοποιός, αλλά ο Τάκης!

Κάτια Δανδουλάκη
Την παρακάλεσαν να βοηθήσει τον Τζόνι Θεοδωρίδη
Όταν ξεκίνησε η καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη», είχε κάνει πολύ κόσμο να ταυτιστεί με τους ήρωες. Το ίδιο είχε συμβεί σε μια γυναίκα μέσης ηλικίας, η οποία είχε συγκινηθεί με την ιστορία του Στράτου, ο οποίος ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και τον υποδυόταν ο Τζόνι Θεοδωρίδης. Έτσι, παρακαλούσε την πρωταγωνίστρια να βοηθήσει τον Σταύρο, αφού πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί που άδικα θα έμπαινε στη φυλακή. Όσο κι αν προσπαθούσε η κ. Δανδουλάκη να της εξηγήσει πως όλα όσα παρακολουθούσε στην τηλεόραση ήταν απλώς ένα σενάριο, δεν κατάφερε να κάνει τη γυναίκα αυτή να σταματήσει να την παρακαλάει για το μέλλον του Στράτου. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος δεν ήταν τόσο υποψιασμένος όπως είναι σήμερα και κάποιοι δεν κατανοούσαν ότι δεν ήταν πραγματικά τα περιστατικά των ηρώων.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Άλλαζε τη φωνή του για να βρει την ησυχία του
Τον μπελά του είχε βρει από ένα θεατρόφιλο νεαρό ζευγάρι ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης όταν πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Άμλετ ο Β». Οι θαυμαστές του ηθοποιού πήγαιναν και παρακολουθούσαν το έργο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα και πάντα περνούσαν μια βόλτα από το καμαρίνι του. Στην αρχή αυτό κολάκευε τον ηθοποιό, όμως στην πορεία έγινε αρκετά ενοχλητικό, αφού δεν του άφηναν καθόλου χρόνο για να χαλαρώσει. Σκέφτηκε λοιπόν για να τους αποφύγει να απαντάει με άλλη φωνή κάθε φορά που του χτυπούσαν την πόρτα του καμαρινιού λέγοντάς τους ότι δεν βρίσκεται εκεί ο κ. Κυριακίδης. Τελικά, το κόλπο έπιασε, όμως ο Βλαδίμηρος είχε να κάνει μετά με τα πειράγματα της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου η οποία έπαιζε επίσης στην παράσταση... Όποτε ήθελε να τον ταράξει, πήγαινε στο καμαρίνι του και του έλεγε ότι τον ψάχνει το επίμονο ζευγάρι, κάνοντάς τον να τρέμει από τα νεύρα του!

Ελένη Φιλίνη
Πού είναι η Ελένη; Οέο!
Όλα τα έχουμε ακούσει όσον αφορά περιστατικά που συμβαίνουν στα καμαρίνια των καλλιτεχνών, να τους πάρει όμως ο ύπνος και να μην ανέβουν στη σκηνή δεν το ακούμε κάθε μέρα. Δυστυχώς, αυτό έμελλε να ζήσει ως εμπειρία η Ελένη Φιλίνη. Η όμορφη ηθοποιός, που πάντα είναι τυπική με το χρόνο και άκρως συνεπής στα επαγγελματικά της, ακόμα θυμάται τι πέρασε πριν από αρκετά χρόνια στην παράσταση «Ένας βλάκας και μισός», με πρωταγωνιστές την ίδια και τον Δημήτρη Πιατά.

Η Ελένη έφτασε στο θέατρο «Ακάδημος» πολύ κουρασμένη, αφού είχε πολύ πρωινό τηλεοπτικό γύρισμα για μια σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε. Ζήτησε να πιει δυο τρεις καφέδες για να τονωθεί και να μην είναι υποτονική στο σανίδι. Για κακή της τύχη ήταν Τετάρτη και έδιναν δύο παραστάσεις. Στην απογευματινή παράσταση όλα πήγαν καλά, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στη βραδινή, αφού την πήρε ο ύπνος στο καμαρίνι της και άδικα περίμενε ο ταλαντούχος Δημήτρης Πιατάς την είσοδό της στο σανίδι. Κάποιος από τους συνεργάτες του θεάτρου πήγε στο καμαρίνι της και την ξύπνησε και σε χρόνο μηδέν η Ελένη ανέβηκε στη σκηνή συνεχίζοντας κανονικά το ρόλο της. Περιττό βέβαια να σας αναφέρουμε τα καλοπροαίρετα, φυσικά, πειράγματα που έκαναν στην Ελένη οι συνάδελφοί της και πολύ περισσότερο δε ο καλός της φίλος Δημήτρης Πιατάς.

Τζέσυ Παπουτσή
Εμφανίστηκε χωρίς μακιγιάζ και με τα δικά της ρούχα
Κανένας ηθοποιός του θιάσου στον οποίο συμμετείχε η Τζέσυ Παπουτσή δεν θα ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο η ηθοποιός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα.

Η Τζέσυ δούλευε τότε στο θέατρο «Μινώα» και συνήθιζε να πηγαίνει κάποιες φορές με τα πόδια εκεί, αφού το σπίτι της δεν ήταν πολύ μακριά. Μια μέρα καθυστέρησε να φτάσει. Όταν έφτασε στο παραπέντε, διαπίστωσε πως δεν είχε μαζί της τα κλειδιά του καμαρινιού της. Μην έχοντας να κάνει τίποτα άλλο αναγκάστηκε να εμφανιστεί στη σκηνή με τα προσωπικά της ρούχα και αμακιγιάριστη. Εκείνη ήταν ψύχραιμη, όχι όμως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Τελικά, κάπου στο μέσο της παράστασης ο γιος της της πήγε το κλειδί και ευτυχώς η συνέχεια δεν είχε άλλα απρόοπτα.

Πάνος Κιάμος
Δήλωσε αδελφή του για να πάει στο καμαρίνι του
Από την πρώτη του εμφάνιση στη νυχτερινή Αθήνα ο Πάνος Κιάμος απέκτησε πολλές φανατικές θαυμάστριες. Το να έχει κάποιος θαυμάστριες θεωρείται και επιτυχία, όχι όμως αν πρόκειται για κάποιες όπως εκείνη που ταλαιπωρούσε για πολύ καιρό τον καλλιτέχνη, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια. Αναφερόμαστε σε μια εικοσάχρονη που θαυμάζει τον Πάνο σε βαθμό ψύχωσης! Πρόκειται για μια κοπέλα που σχεδόν του είχε επιτεθεί σεξουαλικά στα πρώτα του βήματα πριν από περίπου 10 χρόνια. Έκτοτε την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Έχει πάρει παράλληλα και τα μέτρα του, ώστε να μην της επιτρέπεται η είσοδος στο καμαρίνι του, αφού πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, όπως είχε χαρακτηρίσει και ο ίδιος. Έπειτα από πολλές προσπάθειες που έκανε προκειμένου να την αφήσουν να τον δει η κοπέλα σκέφτηκε να τον επισκεφτεί σε μαγαζί του Πειραιά όπου εμφανιζόταν και ζήτησε να της επιτραπεί η είσοδος δηλώνοντας ξαδέλφη του νεαρού καλλιτέχνη. Δυστυχώς για τον Πάνο, την άφησαν. Ήταν, όμως, τυχερός, αφού στο καμαρίνι του υπήρχε πολύς κόσμος και κατάφερε να την απομακρύνει.