Και μετά λέμε ότι είναι ψυχροί!

24.08.2007
Μπορεί οι Γάλλοι να έχουν βρει καινούργιο κοσκινάκι με τη μαντάμ Σεσίλια Σαρκοζί και να την κουτσομπολεύουν όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, αλλά και οι γείτονες Γερμανοί περνούν ψιλό γαζί τους πολιτικούς τους, που αποδεικνύονται λίαν ατακτούληδες. Το θέμα είναι ότι και οι δικοί μας δεν πάνε πίσω, αλλά τηρούν την τακτική «ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Αντίθετα, οι ευρωπαίοι φίλοι μας τολμούν και αποκαλύπτουν. Με συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις, που δημοσιεύονται στο απολαυστικό περιοδικό ΒUΝΤΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ

Αυτή την εποχή, από τις βαυαρικές Άλπεις ως τις ακτές της Βαλτικής, όλοι κουβεντιάζουν για τη συνέντευξη της Γκαμπριέλε Φερχόιγκεν, της συζύγου του πανίσχυρου επιτρόπου στην ΕΕ Γκίντερ Φερχόιγκεν, που όπως διαβάζουμε έχει σχέσεις με τη συνεργάτιδά του Πέτρα Έρλερ.

«Κάθε μακροχρόνια σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της», δηλώνει η Γκαμπριέλε, που έμαθε από τον Τύπο ότι ο άντρας της πήγε διακοπές στη Λιθουανία με τη φίλη του, αντί να περάσει κάποιες από τις ελάχιστες ελεύθερες μέρες του μαζί της.

«Πώς σας φάνηκε όταν είδατε τον άντρα σας χεράκι-χεράκι με τη συνεργάτιδά του να βγαίνουν από το διαμέρισμά της στις Βρυξέλες και στη συνέχεια και πάλι χεράκι-χεράκι να βολτάρουν στις διακοπές τους;» τη ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Έπαθα σοκ. Γνώριζα ότι θα πήγαιναν μαζί στη Λιθουανία, μέχρι να δω όμως τις φωτογραφίες και να διαπιστώσω ότι έκαναν διακοπές, δεν μου ήταν τόσο ξεκάθαρο», απαντάει εκείνη.

Η κυρία Φερχόιγκεν, που έχει βγάλει αυτόν τον καιρό τη βέρα της, πήγε πριν από λίγες μέρες στο φεστιβάλ Βάγκνερ στο Μπαϊρόιτ μαζί του και φωτογραφήθηκε χαμογελώντας δίπλα στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μπαρόζο.

«Στάθηκα δίπλα στο σύζυγό μου 23 χρόνια και θυσίασα τα πάντα γι αυτόν. Έμαθα να ζω στη σκιά του και να παραγκωνίζω τα δικά μου θέλω. Τώρα πια συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ξεκινήσω μια καινούργια ζωή, κοντά του, αλλά όχι απαραίτητα κάτω από τον ίσκιο του».

Το μωρό της πρώην ερωμένης
Τέσσερα χρόνια διατηρούσε κρυφή σχέση με τον κορυφαίο πολιτικό των Χριστιανοδημοκρατών Χορστ Ζέεχοφερ η δικηγόρος Ανέτε Φρόλιχ, διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Λόρεντς Μέγιερ. Πριν από ένα περίπου χρόνο έμεινε έγκυος και τον περασμένο Ιούνιο γέννησε μια κόρη.

Η 33χρονη φωτογραφήθηκε με το μωρό της σε πολυσέλιδο αφιέρωμα για το περιοδικό ΒUΝΤΕ.

Μπορεί ο κ. Ζέεχοφερ να έχει τρία παιδιά από το γάμο του, όμως ενδιαφέρεται αληθινά για τη μικρή Άννα-Φελίτσια, που όπως χαρακτηριστικά λέει η μαμά της: «Είναι ίδια ο πατέρας της. Έχει τα χείλη του, το χαμόγελό του και τα μαλλιά του...».

Ο 58χρονος Ζέεχοφερ έδωσε τέλος στη σχέση του με την Ανέτε όταν ήταν 4 μηνών έγκυος και αποκάλυψε το δεσμό τους η εφημερίδα «Βild». Όλη η Γερμανία σείστηκε από το σκάνδαλο, καθώς ο πολιτικός είχε σκοπό να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος των Βαυαρών χριστιανοδημοκρατών. Για έξι μήνες ο Ζέεχοφερ δεν έπαιρνε θέση. Δεν ξεκαθάριζε αν θα χωρίσει και θα παντρευτεί την Ανέτε. Μόλις αρχές Ιουλίου, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση της μικρής, το γραφείο του ανακοίνωσε: «Η οικογένεια Ζέεχοφερ δεν διαλύεται».

Πώς αντέδρασε η προδομένη δικηγόρος; Φωτογραφήθηκε με το μωρό της, παίρνοντας μια γενναία αμοιβή και δήλωσε στη συνέντευξή της: «Κρατάω στην αγκαλιά μου την ευτυχία και ο Χορστ νοιάζεται για μας, έστω και από μακριά».