Βαγγέλης Περρής: "Ρόδα είναι η TV και γυρίζει"

07.05.2007
Για να εξασφαλίσουμε την παρακάτω συνέντευξη χρειάστηκε να περιμένουμε δύο ολόκληρες εβδομάδες. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να τον «απαγάγουμε» και να τον ρωτήσουμε γιατί είναι τόσο αυστηρός κριτής, ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις του με τη Ρούλα Κορομηλά και αν θα ήθελε να μανατζάρει την Τζούλια Αλεξανδράτου!

Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στην εκπομπή «Όλα» και τη θέση του κριτή στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», τι θα επιλέγατε; Ποιο από τα δύο είναι πιο κοντά στο στυλ σας;

«Αν μου έκανες την ίδια ερώτηση προ ολίγων εβδομάδων, τότε δεν θα μεσολαβούσαν παρά ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου για να απαντήσω με το χέρι στην καρδιά ότι επιλέγω σίγουρα το Όλα. Σήμερα μπορεί να δίνω πάλι την ίδια απάντηση, αλλά αυτό συμβαίνει με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί, όμως, μέχρι τον τελικό του Ελλάδα, έχεις ταλέντο; Μπορεί κάποιο ταλέντο να μου κλέψει τα μυαλά».

Τι προσόντα πιστεύετε ότι έχετε και σας πρόσφεραν τη θέση του κριτή;

«Μεγάλη συσκευασία σε πολύ καλή τιμή!».

Γιατί πατάτε το «κουμπί» της απελευθέρωσης πάντα νωρίτερα από τους υπολοίπους;

«Γιατί δεν είμαστε ίσοι και όμοιοι. Οι άλλοι δύο έχουν άλλο στυλ και άλλη ηλικία. Από τη μια, ο Ηλίας μέχρι να μεταφέρει τις εντολές του εγκεφάλου στο χέρι του και από εκεί στο μπάζερ της απελευθέρωσης χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. (Γέλια.) Από την άλλη, η Ματθίλδη καθυστερεί να κόψει ένα μοντέλο όποτε τη βολεύει μόνο. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις αντρικού στριπτίζ δεν ξέρω τι παθαίνει και ξεχνάει να πατήσει το κουμπί! Απ ό,τι φαίνεται και στην τηλεόραση την απορροφά τόσο πολύ το αντρικό γυμνό».

Μερικοί λένε ότι είστε ο «Μεταξόπουλος του ΑΝΤ1». Συμφωνείτε με αυτό;

«Καθόλου! Εγώ θέλω να γίνω σαν τον κύριο Μιχάλη Ναλμπάντη. Άλλωστε, μοιάζουμε σαν δυο σταγόνες νερού. Όπως άλλωστε η κυρία Ελένη Λουκά με τον Κώστα Μαρτάκη».

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «τι γυρεύω εγώ εδώ» όταν κάθεστε στη θέση της κριτικής επιτροπής;

«Την ερώτηση αυτή δεν σας κρύβω ότι την κάνω πολλές φορές την ημέρα. Μόλις όμως την κάνω στο Ελλάδα, έχεις ταλέντο και μπροστά μου βρίσκεται κάποιο ταλέντο, τότε είναι που πατάω το μπάζερ για να εξαφανιστεί από κοντά μου το συγκεκριμένο θέαμα».

Η ανακωχή με τη Ρούλα Είδατε κάποια από τις εκπομπές «Ζωή σαν όνειρο» της Ρούλας Κορομηλά;

«Έχω παρακολουθήσει και τις τρεις πρώτες εκπομπές της Ρούλας. Στη νέα τους μορφή όμως πριν κοπούν εντελώς δεν τις πρόλαβα. Είδα πολύ μικρά αποσπάσματα για τον απλούστατο λόγο ότι η ώρα προβολής της συνέπιπτε με το Όλα».

Μερικοί λένε ότι έχετε εμμονή μαζί της. Αλήθεια, τι έχετε να χωρίσετε με τη Ρούλα;

«Με τη Ρούλα έχουμε μοιραστεί ένα πολύ δημιουργικό και γεμάτο συγκινήσεις παρελθόν. Αυτό είναι σαφώς πιο ισχυρό και από όλα όσα κάποια στιγμή νιώσαμε να μας χωρίζουν».

Νιώσατε ποτέ ότι την έχετε αδικήσει ή ότι εκείνη σας έχει αδικήσει;

«Νομίζω ότι έχουν συμβεί και τα δύο. Μπορεί να έχουν συμβεί, αλλά τέτοιες περιπτώσεις δεν ξεπερνιούνται και, φυσικά, δεν μπερδεύονται με το ζύγισμα ευθυνών. Για μένα, πάντως, η Ρούλα και η οικογένειά της εξακολουθούν να βρίσκονται στην καρδιά μου. Γελάσαμε μεταξύ μας, συνέβησαν όντως πολλά δυσάρεστα γεγονότα μεταξύ μας, αλλά τώρα, που ο καιρός τα φέρνει στη σωστή τους διάσταση, τα βλέπω όλα πολύ μικρά».

Η αρπαγή της Ελεάννας Τρυφίδου «Εμείς κλέψαμε το Star!»

Θα αναλαμβάνατε ποτέ manager της Τζούλιας Αλεξανδράτου;

«Όχι. Η θέση, όπως προκύπτει και από τα πράγματα, δεν είναι ελεύθερη. Ευχαρίστως, όμως, θα αναλάμβανα να γινόμουν ο προσωπικός της φωτογράφος!».

Πώς νιώθετε που τα περισσότερα κανάλια φέτος έχουν εντάξει στο δυναμικό τους εκπομπές στυλ «Όλα»;

Πρόσφατα είδαμε και τα περίφημα καρτούν που έπαιζαν ανάμεσα στα βίντεο του «Όλα» να παίζουν στο δελτίο του Star...

«Στην πραγματικότητα ο Θέμος, εγώ και το Όλα αντέγραψε τις τύπου Όλα εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι οι καλοί συνάδελφοι το είχαν στο μυαλό τους, αλλά τους κλέψαμε και τη σκέψη τους και τα γραφικά τους! Πάντως, για να ξέρετε, με το Star δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι! Ήδη, λοιπόν, ετοιμάζουμε να απαγάγουμε την Ελεάννα Τρυφίδου, για να καταλάβουν και να μάθουν πώς νιώθεις όταν σου παίρνουν τα σύμβολά σου».

Αν συμμετείχατε ποτέ στο «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», με ποιο ταλέντο θα θέλατε να διαγωνιστείτε;

«Με το ταλέντο του μάγου πολιτικού! Θα μιλούσα και, χωρίς να κάνω κάτι άλλο, με ένα απλό άμπρα κατάμπρα θα γέμιζα χρήμα το καπέλο μου».

Τι βλέπετε στην τηλεόραση και τι πιστεύετε ότι μας γυρίζει χρόνια πίσω;

«Βλέπω την εκπομπή με τα τσιφτετέλια, που χορεύουν κάτι κοπέλες ντυμένες τουρκάλες».

Ποια είναι η γνώμη σας για το εθνικό ζήτημα της «φραπελιάς» της Άννας Δρούζα; Καλώς έχουν πέσει όλοι πάνω της και την πολεμούν;

«Ο καθένας, πιστεύω, έχει το δικαίωμα να κρίνει τις τηλεοπτικές εκπομπές. Στο θέμα της φραπελιάς ίσως να ξεπεράστηκαν τα όρια. Όμως, ο συνδυασμός της φραπελιάς με την αμοιβή της κυρίας Δρούζα με βάζει σε σκέψεις. Γι αυτό και το θέμα ξέφυγε».

Θα επιστρέφατε ποτέ στον Alpha;

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Όμως, η φετινή χρονιά μάς απέδειξε, αν μη τι άλλο, ότι και στην τηλεόραση όλα γυρίζουν και καλό θα ήταν να αποφεύγαμε τις δεσμεύσεις, γιατί τα γραπτά μας μένουν και κάποιες φορές μας καταδικάζουν».

Αν σας δινόταν η δυνατότητα να παρουσιάζατε δελτίο ειδήσεων, ποιο μοντέλο θα υποστηρίζατε καλύτερα; Το νεανικό του Star ή το «παραθυράτο»;

«Φυσικά αυτό του Star, υπό την προϋπόθεση μονάχα ότι πέραν της παρουσίασης θα είχα και την ευθύνη των ριψοκίνδυνων αποστολών ρεπορτάζ του δελτίου στη Μύκονο και την Πάρο!».

Από τα παρακάτω δίδυμα τι προτιμάτε; Έλλη Στάη ή Νίκο Ευαγγελάτο;

«Τον Ευαγγελάτο, γιατί έχει καλές και σίγουρες άκρες, αλλά και καλά χαρτιά υγείας!».

Κατέλη ή Παρασκευά;

«Τον Παρασκευά, γιατί φοράει χρυσή αλυσίδα-καδένα σαν αυτή γνωστού δημοσιογράφου που εργάζεται στον ίδιο σταθμό και συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο του».

Ελεονώρα ή Ελένη;

«Τις μονές ημέρες την Ελένη και τις ζυγές την Ελεονώρα!».

Σεμίνα ή Τατιάνα;

«Τατιάνα δαγκωτό! Δεν λέω τίποτα για τη Σεμίνα, γιατί τώρα τελευταία κάνει μηνύσεις».

Τζούλια ή Άρτεμις Αλεξανδράτου;

«Την Τζούλια, για να μην μου το υποδείξει αργά ή γρήγορα ο Ηλίας».