Ελπίδα, Αγάπη, Θεραπεία για τα πονεμένα αγγελούδια

07.05.2007
«Θεμέλιο αυτού του νοσοκομείου είναι η αγάπη. Κάθε λίθος του, ένα κομμάτι καρδιάς. Κάθε χώρος,ελπίδα και ζωή». Με τα λόγια αυτά και πολλή συγκίνηση, η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη έκανε την υπόσχεση πραγματικότητα.

Από τον Τίτο Αντύπα

Ετσι, λοιπόν, θεμελιώθηκε το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για τα παιδιά της Ελλάδας. Σε μια λαμπρή τελετή, την οποία κόσμησαν με την παρουσία τους υπουργοί και πολιτικοί από όλους τους χώρους, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μεγάλοι ευεργέτες και δωρητές, μέλη και φίλοι του συλλόγου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δηλώνοντας έτσι ότι η αλληλεγγύη στον πάσχοντα άνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά είναι χρέος όλων μας. Το θεμέλιο λίθο του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου έθεσε

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ τον αγιασμό του χώρου τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Νατάσα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρίκα, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη επίσκοπος Τράλλεων κ.κ. Ισίδωρος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γεώργιος Καλατζής, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος, Πέτρος Μολυβιάτης, με τη σύζυγό του, Αντώνης Λιβάνης, Κώστας Γείτονας, Κίμων Κουλούρης, Κώστας Λαλιώτης, με τη σύζυγό του Μαρίνα, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, η σύζυγος του Βρετανού πρέσβη κ. Marianne Gass και πολλοί βουλευτές. Επίσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Αντώνης Λαναράς, μεγάλοι ευεργέτες, όπως ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο κ. Σπύρος Μεταξάς, ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου κ.ά. Παρόντες επίσης ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μελίσσα, ο κ. Νίκος Βαρδινογιάννης και άλλες εκλεκτές παρουσίες.