Το Deal της ζωής τους

15.12.2006
Αν η αρχή της δεκαετίας του 90 σημαδεύτηκε από τον «Τροχό της Τύχης», σήμερα ζούμε αναμφισβήτητα στιγμές σφοδρής «DEAL-ομανίας», που εξαπλώνεται ολοένα και πιο πολύ.

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από το τηλεοπτικό παιχνίδι που καταφέρνει να «κλέψει» το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες συμμετοχές αλλά και να παραφουσκώσει τις τσέπες των τυχερών που περνούν από το τηλεοπτικό του σπίτι. Ο τηλεοπτικός «άσος» στο μανίκι του καναλιού του Αμαρουσίου αποδεικνύεται πραγματικό «χρυσωρυχείο» που μοιράζει απίστευτα ποσά, ενώ σε κάθε μέρα προβολής του καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές, που με κομμένη την ανάσα περιμένουν την επόμενη προσφορά του τραπεζίτη του παιχνιδιού. Το ΛΟΙΠΟΝ συνομίλησε αποκλειστικά με μερικούς από τους πιο πρόσφατους εκατομμυριούχους που έχουν αναδειχθεί από το τηλεπαιχνίδι και μας αποκάλυψαν το μυστικό που έκανε το ποσό των τραπεζικών τους λογαριασμών να πολλαπλασιαστεί!

Κωνσταντίνος Λειβάδης
Super deal

Πόσο περίμενα: «Περίμενα τρεισήμισι μήνες για να μπω στο παιχνίδι ως παίκτης. Η μανία μου ξεκίνησε από το καθημερινό DEAL, που από την πρώτη φορά που το είδα φανταζόμουν τον εαυτό μου μέσα. Πάντως, αν δεν παίξεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι διακυμάνσεις συναισθημάτων περνάς. Όταν ανεβαίνεις εκεί στην πίστα με τον Χρήστο Φερεντίνο, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να χάσεις ένα κομμάτι του μυαλού σου».

Ο ρόλος του Φερεντίνου: «Από ένα σημείο και μετά ένιωθα τον Χρήστο περισσότερο ως συμπαίκτη και φίλο που με συμπονούσε όταν άνοιγα τα μεγάλα ποσά».

Ποιος κερδίζει; «Εκείνος που είναι οπλισμένος με μια μίξη πραγμάτων, καταρχήν τύχη, δεν είναι και λίγο να σε επιλέξουν μέσα από τόσες χιλιάδες συμμετοχές, πρέπει να έχεις ένα καλό ένστικτο, που με βοήθησε πάρα πολύ στην περίπτωσή μου γιατί πήρα επικίνδυνες αποφάσεις πέρα από τη νηφαλιότητα και έπειτα η στήριξη του κοινού και των συγγενών. Με βοήθησε πάρα πολύ η γυναίκα μου».

Συμβουλή προς ναυτιλλομένους: «Καθαρό μυαλό, γιατί είναι παιχνίδι άμεσων και ξαφνικών αντιδράσεων και απροσδόκητων αποφάσεων, αλλά και καλή διάθεση».

Πώς θα τα ξοδέψω: «Με τα λεφτά που κέρδισα θα αγοράσω ένα σπίτι».

Κυρίδης Γιάννης
Deal

Πόσο περίμενα: «Έπαιξα περίπου πριν από ένα μήνα. Περίμενα όμως για να με καλέσουν ένα χρονικό διάστημα που άγγιζε τους δύο μήνες. Πάντως, είναι τελείως διαφορετικό το να βλέπεις το παιχνίδι ως τηλεθεατής από τον καναπέ του σπιτιού σου και άλλο να παίζεις ενεργά με την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη. Τα συναισθήματα είναι τελείως διαφορετικά».

Ανταγωνισμός ή συμπαράσταση: «Η συμπόνια και η πώρωση που βλέπετε στις οθόνες σας μεταξύ των παικτών και των απλών θεατών είναι πέρα για πέρα αληθινή. Τώρα έχω αναπτύξει ένα απίστευτο δέσιμο με το παιχνίδι, έτσι ώστε στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να το παρακολουθώ από κοντά λόγω δουλειάς».

Ο απόλυτος πρωταθλητής του παιχνιδιού είναι εκείνος που είναι οπλισμένος με τον αήττητο συνδυασμό της τύχης και του ενστίκτου».

Πώς κέρδισα: «Η μέρα που συμμετείχα ως παίκτης ήταν η Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου. Το κουτί με το νούμερο 8 το κρατούσε η Μαρία, που ως γυναίκα είπα ότι θα έχει μεγάλο ποσό. Εγώ είχα το νούμερο 2, που για μένα αποτελεί γούρι. Η προσφορά που δέχτηκα από τον τραπεζίτη ήταν 80.000 ευρώ προκειμένου να ανταλλάξω το κουτί με το νούμερο 2, που τελικώς αποδείχθηκε ότι είχε 100.000, με το νούμερο 8 που είχε το ξυπνητήρι. Το σκεφτόμουν πολύ πριν δεχτώ. Τελικώς μου προσέφερε 90.000 και εκεί ήταν που δέχτηκα, γιατί έλεγα ότι ας μη φανώ άπληστος, τι μου φταίει και ο τυχερός τηλεθεατής που θα έχανε τα 45.000 ευρώ».

Τι συμβουλεύω: «Οι Έλληνες δεν έχουμε καταλάβει ακόμη την αξία του ευρώ. Πρέπει να σκέφτονται καλά τις προσφορές του τραπεζίτη, συνήθως τις υποτιμάνε, γι αυτό και πολλοί παίκτες την πατάνε και φεύγουν με άδεια χέρια».

Πώς θα τα ξοδέψω: «Αυτά που κέρδισα θα τα επενδύσω στο μέλλον της κόρης μου, αφού ήδη βρίσκεται στο πρώτο έτος πανεπιστημιακής σχολής».

Ρασέλ Δημογιαννοπούλου
Super deal

Πόσο περίμενα: «Έστειλα τη συμμετοχή μου στο παιχνίδι το περασμένο καλοκαίρι. Ήμουν σε αναμονή τρεις περίπου μήνες και φυσικά δέλεαρ για μένα για να στείλω συμμετοχή ήταν τα πολλά χρήματα».

Ο ρόλος του Φερεντίνου: «Με εμπνέει αυτός ο άνθρωπος! Βγάζει απίστευτη θετική ενέργεια και έχει μια ευγένεια που σε αφοπλίζει. Δεν σε αγχώνει πάντως καθόλου. Είναι συνεχώς με το μέρος σου και θες δεν θες είναι ωραίο να χορεύεις μαζί του!»

Το μυστικό της νίκης: «Εγώ ήμουν σε θέση ισχύος, δεν έκανα τίποτα περισσότερο, ούτε τζόγαρα ούτε κάποιο ρίσκο πήρα. Δεν κινδύνευα δηλαδή, αφού είχα διώξει όλα τα μικρά ποσά και είχα μείνει με όλα τα αστρονομικά ποσά. Για μένα σημαντικότερο ρόλο παίζει η τύχη. Ήταν, όπως φαίνεται, το τυχερό μου να κερδίσω».

Πώς θα τα ξοδέψω: «Τα λεφτά θα τα επενδύσω στα τρία παιδιά μου. Ως οικογένεια έχουμε αρκετά χρέη και υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν, γι αυτό οι 200.000 ήρθαν σαν μάννα εξ ουρανού».

Παναγιωτάκης Γιάννης
Super deal

Έπαιξε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και κατάφερε να κερδίσει 100.000 ευρώ!

Γιατί έπαιξα: « Ήθελα να συμμετέχω επειδή με εξόργιζε ο τρόπος που έπαιζαν οι παίκτες μέχρι τότε. Δεν μπορούσα να βλέπω ανθρώπους να μη ρισκάρουν στο παραμικρό. Είμαι άνθρωπος του μεροκάματου, και θα ήταν άδικο να μην έφτανα μέχρι το τέλος. Έχει χιλιάδες ανθρώπους που περιμένουν, σε επιλέγουν και δεν θα τα παίξεις όλα για όλα;»

Πώς κέρδισα: «Τα πράγματα στην αρχή δεν ήταν καθόλου ευοίωνα για μένα, αφού άρχισαν να φεύγουν όλα τα μεγάλα ποσά και ήμουν πολύ απογοητευμένος. Δεν υπήρχε κανένα μεγάλο ποσό μέσα στο παιχνίδι. Στο τέλος όμως έφυγα με τα 100.000, γιατί ξέρω να ρισκάρω».

Πού θα τα ξοδέψω: «Αν και οι κρατήσεις είναι περίπου 24% του αρχικού ποσού που κέρδισα, σκέφτομαι να τα επενδύσω στο σπίτι που εδώ και χρόνια παλεύω για να χτίσω».

Το μυστικό της νίκης, ένστικτο ή τύχη; «Εκείνη την ημέρα είχα ξυπνήσει και είχα ένα προαίσθημα για το νούμερο 8. Πάντως έχω να συμβουλέψω τους μελλοντικούς παίκτες να μην τα χάνουν, χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία και στρατηγική, να μπορείς να μαντέψεις το παιχνίδι».