Μόνο ο Θεός θα με λυπηθεί

15.12.2006
Δύσκολες ώρες περνάει η άλλοτε ξανθιά ντίβα Μπέμπα Μπλανς, που έχασε όλη της την περιουσία και τώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. «Θα γίνω καλόγρια», μας είπε μιλώντας αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ. Γιατί, όπως όλα δείχνουν, ο εγκλεισμός της σε μοναστήρι είναι η μοναδική διέξοδος από την ανέχεια, τη μοναξιά και τη δυστυχία.

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Αρρώστησα κι έπαθα βαριά κατάθλιψη ύστερα από πολλές πίκρες κι απογοητεύσεις. Η μελαγχολία είναι το μοναδικό συναίσθημα που έχω πλέον και το μοναστήρι είναι το μοναδικό μου καταφύγιο. Παρακαλώ το Θεό να με βοηθάει να αντιστέκομαι ακόμη για να παραμείνω ζωντανή».

Η Μπέμπα Μπλανς ξεχώρισε πριν καλά καλά ενηλικιωθεί και έγινε μία από τις «μούσες» του Γιώργου Ζαμπέτα, κάνοντας σουξέ σε χρόνο ρεκόρ. Αγαπημένη ερμηνεύτρια του Γιώργου Μητσάκη, του Απόστολου Καλδάρα και του Δημήτρη Πουλικάκου ξεμυάλισε ερωτικά τον Κότζακ, Τέλυ Σαβάλας όταν τον γνώρισε στη Νέα Υόρκη, στη «Σπηλιά», στο ελληνικό μαγαζί όπου τραγουδούσε και ζάλιζε με τη σέξι κι εκκεντρική εμφάνισή της πάνω στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες τους θαυμαστές μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες που γέμιζαν τα χέρια της με πανάκριβα κοσμήματα και έπιναν σαμπάνια στο όνομά της.

Παντρεύτηκε τρεις φορές με εκατομμυριούχους κάνοντας πολλές να τη ζηλεύουν για την τύχη της. Από τον τρίτο σύζυγό της, τον Παύλο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ήταν πάμπλουτος και «ο βασιλιάς των τζουκ μποξ» ήταν εκείνος που τα έφερε και στην Ελλάδα απέκτησε μια κόρη.

Από τη Ρηγίλλης στην «κρυψώνα» της Κυψέλης
Πικραμένη από όλους και από όλα, κρυβόταν για πολλά χρόνια μέσα σε ένα στενό χώρο στην Κυψέλη πληρώνοντας το ενοίκιο από τα πενιχρό εισόδημά της και κλείνοντας «σε ένα βαθύ συρτάρι» ολόκληρη την προηγούμενη λαμπερή ζωή της. «Έκλαιγα τρία χρόνια μέχρι να συνηθίσω αυτή την αλλαγή», λέει περιγράφοντας τις καινούργιες συνθήκες και το χώρο όπου θα έμενε στο μέλλον, ιδιαίτερα όταν το προηγούμενο ήταν ένα πολυτελές σπίτι στη Ρηγίλλης. Μέχρι τώρα αρνιόταν επίμονα να δώσει συνέντευξη στους δημοσιογράφους. «Δεν ήθελα επαφές με κανέναν», μου το ξέκοψε. Σήμερα σπάει τη σιωπή της και θέλοντας να βγάλει προς τα έξω τις «σκιές» της δέχτηκε να μας μιλήσει για τα μυστικά της ζωής της που τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά. «Έχασα 10 σπίτια στο Χρηματιστήριο όπως κι επιχειρήσεις απέναντι από το σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή», αποκάλυψε. «Ο κόσμος τελείωσε όταν καταστράφηκα από το Χρηματιστήριο. Πήγαινα να πάρω λίγα λεφτά, όσα είχαν απομείνει, και οι σύμβουλοι μου λέγανε να μην τα πάρω γιατί τώρα θα γίνει το μεγάλο μπαμ!. Τους έλεγα φαλιρίζω, εγώ το βλέπω!, αλλά δεν με αφήνανε μέχρι που τα έχασα όλα. Τι μου κάνανε! Όταν έπεσα κάτω, τότε μου δώσανε πολλές μαχαιριές πισώπλατες. Όλοι ήταν πολύ σκληροί, ενώ εγώ όταν είχα λεφτά τους βοηθούσα όλους. Ούτε καν με ρώτησαν αν έχω να φάω. Εξαφανίστηκαν όλοι».

Δεν έχει να φάει
Στο ραντεβού δεν κρατούσε τσάντα, αλλά μια νάιλον σαν αυτές που σου βάζουν τα ψώνια στα πολυκαταστήματα ή στα super markets. Για κείνη ήταν μάλλον πιο πρακτική, όπως είπε: «Κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα μπουκάλι νερό για τα χάπια της αναιμίας και της πίεσης, για να μη με πάνε καμιά μέρα σηκωτή».

«Είμαι απογοητευμένη και από την οικογένειά μου. Δεν έχω σχέσεις μαζί τους κι αυτοί θέλανε μόνο να τα παίρνουνε. Εγώ όμως ποτέ όσο και να βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση, που στο κάτω κάτω ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί, δεν αρπάζω ούτε ζητιανεύω. Είμαι αξιοπρεπής».

Μακριά και η κόρη της
Λίγες μέρες πριν από τη γέννηση του Χριστού, αυτή η ολομόναχη γυναίκα θέλει να μπει σε μοναστήρι «Ούτε από την ίδια μου την οικογένεια δεν βρήκα ανταπόκριση. Μόνο από το Θεό. Δεν έχω τίποτα πια ούτε μια φίλη, πέθανε κι ο αδελφός μου. Θέλω να γίνω καλόγρια. Πες μου, έχω άλλη επιλογή;».

Ρώτησα αν μένει μαζί με την κόρη της και άφησα την κουβέντα να πάρει το δρόμο της. «Όχι, χρόνια είμαι μόνη μου. Αν συμβεί το κακό δεν θα με πάρει είδηση κανείς!».