Έμινεμ: "Για όλα φταίει η μαμά"!

11.05.2009
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, "Relapse", μετά από πέντε χρόνια καλλιτεχνικής σιωπής, o Έμινεμ (Eminem) κατηγορεί την μητέρα του, Ντέμπι Νέλσον (Debbie Nelson) για το γεγονός ότι έπεσε στα ναρκωτικά.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, "Relapse", μετά από πέντε χρόνια καλλιτεχνικής σιωπής, o Έμινεμ (Eminem) κατηγορεί την μητέρα του, Ντέμπι Νέλσον (Debbie Nelson) για το γεγονός ότι έπεσε στα ναρκωτικά.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δίσκος του θρυλικού "λευκού ράπερ" διέρρευσε στο διαδίκτυο, 11 ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του: "Αυτό μπορεί να μην αρέσει στην εταιρεία μου, αλλά εγώ είμαι χαρούμενος, γιατί το βρίσκω πανέξυπνο", σχολιάζει.

Στο τρίτο τραγούδι της συλλογής, με τον τίτλο "My Mom", ο Έμινεμ -γνωστός πλέον και ως Σλιμ Σέιντι (Slim Shady)- κατηγορεί τη μητέρα του για τον εθισμό του στα ισχυρά παυσίπονα, το αλκοόλ και τα υπνωτικά. "Η μητέρα μου έχει πάθος με τα βάλιουμ και πολλά άλλα χάπια. Γι΄αυτό και εγώ έγινα αυτός που είμαι, επειδή είμαι μαμάκιας. Δεν υπάρχει καμιά άλλη σαν την μητέρα μου. Ξέρω ότι θα έπρεπε να το ξεπεράσω, αλλά εκείνη είναι ο λόγος που τη βρίσκω έτσι" λένε οι στίχοι και συνεχίζουν: "Η Ντέμπι ήταν ικανή να του βάλει βάλιουμ στην μπριζόλα και μετά να με πιέζει να τη φάω πριν με στείλει σχολείο".

Η σχέση αγάπης/μίσους του 36χρονου σταρ με τη μητέρα του, έγινε ευρέως γνωστή από το τραγούδι του, "Cleaning Out My Closet", που έκανε μεγάλη επιτυχία το 2002. Η ίδια έχει απαντήσει σ' αυτές τις κατηγορίες με ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007, και έχει τίτλο "Ο γιος μου Μάρσαλ, ο γιος μου Έμινεμ" (My Son Marshall, My Son Eminem). Μάρσαλ, είναι μέρος του αυθεντικού ονόματος του ράπερ, που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1972 και επισήμως είναι καταγεγραμμένος ως Μάρσαλ Μπρους Μάδερς ο 3ος (Marshall Bruce Mathers III).

Σύμφωνα με τη Νέλσον, ο Έμινεμ έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, πιστεύοντας σαν αληθινά πράγματα που έχουν συμβεί μόνο μέσα στη φαντασία του, αλλά εκείνη πάντα τον αγαπά, παρά τις κατηγορίες που της προσάπτει. Βέβαια, η μητρική αγάπη δεν την εμπόδισε να μηνύσει τον γιο της το 1999, διεκδικώντας 10 εκατομμύρια δολάρια για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του βραβευμένου με ένα Όσκαρ και 9 Γκράμι (Grammy) δημιουργού, απεικονίζονται και στην ημι-αυτοβιογραφική ταινία το "8ο Μίλι" (8 Mile), όπου πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον εαυτό του.

Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, η ταραγμένη προσωπικότητα του, σίγουρα συνδέεται και με την ανατροφή του. Ο πατέρας του, τους εγκατάλειψε λίγο μετά την γέννηση του, αφήνοντας τον ίδιο και τη μητέρα του να περιπλανιούνται για πολλά χρόνια από πόλη σε πόλη. Ενώ παράλληλα, εκτός από σπίτια, η μητέρα του άλλαζε συχνά ερωτικούς συντρόφους, που τον κακοποιούσαν.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα τραγούδια του "Elapse", επαναλαμβάνονται οι εμμονές του καλλιτέχνη με την παιδική κακοποιήση, αλλά και οι φαντασιώσεις του ότι σκοτώνει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και την Λίντσεϊ Λόχαν.