Δραματικά "μόνος" ο Μακόλεϊ Κάλκιν!

12.12.2008
Μια ακόμη τραγωδία χτύπησε τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Μόνος στο σπίτι" Μακόλεϊ Κάλκιν. Η μεγαλύτερη αδερφή του Ντακότα σκοτώθηκε, όταν την χτύπησε αυτοκίνητο στο Λος Αντζελες.

Μια ακόμη τραγωδία χτύπησε τον πρωταγωνιστή της ταινίας "Μόνος στο σπίτι", Μακόλεϊ Κάλκιν.  Η μεγαλύτερη αδερφή του, Ντακότα σκοτώθηκε, όταν την χτύπησε αυτοκίνητο στο Λος Αντζελες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η κοπέλα πέθανε την Πέμπτη εξαιτίας του τραυματισμού που της προκάλεσε στο κεφάλι το ατύχημα που είχε το βράδι της Τρίτης.

"Μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Άντζλες, με βαριές κακώσεις στο κρανίο και κατέληξε στις 12.45 π.μ. στις 10 Δεκεμβρίου" ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και παραδόθηκε ακριβώς όπως προβλέπει ο νόμος. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών κι έτσι δεν κρίθηκε ένοχος!.

Από την πλευρά της οικογένειας του ηθοποιού ο εκπρόσωπος της , Μάικλ Μπέγκα δήλωσε :" Ο χαμός της Ντακότα είναι "ένα τραγικό ατύχημα" όλοι είναι συγκλονισμένοι και πενθούν! Δεν θα υπάρξει κανένα άλλο σχόλιο."

Η τραγωδία έρχεται 8 χρόνια μετά τον θάνατο της ετεροθαλούς αδερφής του Κάλκιν, Τζένιφερ από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το αυτοκίνητο χτύπησε την 29χρονη Ντακότα έξω από ένα Ιρλανδέζικο μπαρ στην περιοχή Λίνκολν Μπούλοβαρ(Γαλλική συνοικία).

Ο 28χρονος Μακόλεϊ Κάλκιν, είναι περισσότερο γνωστός από την κινηματογραφική επιτυχία του 1990, "Μόνος στο σπίτι".  Θεωρήθηκε "παιδί θαύμα", με έσοδα πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες για κάθε ταινία. Ωστόσο, η καριέρα του σημείωσε κάμψη όταν ο πατέρας του Κιτ ( που ήταν και μάνατζερ του) και η μητέρα του Πατρίτσια άρχισαν να μαλώνουν για το ποιος θα ελέγχει την προσωπική του περιουσία.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Κάλκιν έφτασε να αξίζει 25 εκατομμύρια λίρες. Γρήγορα όμως τα χρήματα άρχισαν να εξατμίζονται κυρίως από τα δικαστικά έξοδα, που πλήρωνε ο ηθοποιός για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του. Ο πατέρας του αναγκάστηκε να παραιτήθει απο μάνατζερ, όταν το ανώτερο δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε ότι ο στάρ του "Μόνος στο σπίτι" δεν του επέτρεπε να δουλεύει μαζί του.

Ετσι, οι δικαστικές μάχες της οικογένειας του "μικρού σταρ " τελείωσαν, αλλά ο Τύπος δεν σταμάτησε να τους κυνηγάει αφού οι ιστορίες τους πουλούσαν.  Το 1998 η μητέρα του ηθοποιού, Πατρίτσια βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν μια φωτιά στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη είχε ως αποτέλεσμα να καούν τέσσερις άνθρωποι στο κτήριο.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ο σκανδαλιάρης νέος έμεινε άφραγκος. Εγκατέλειψε το Χόλυγουντ και από τότε κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ το 2006 έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Τζούνιορ" που διαθέτει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία.  Σύντομα πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά του NBC.

Πέντε από τα παιδιά της οικογένειας Κάλκιν δοκίμασαν την τύχη τους στο Χόλιγουντ, αλλά η Ντακότα ήταν μόνη που έμεινε στο παρασκήνιο.