Όπρα Γουίνφρεϊ: 22 χρόνια στην κορυφή

08.12.2008
Η Οπρα Γουίνφρεϊ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των "100 πιο ισχυρών γυναικών στο χώρο της ψυχαγωγίας" παγκοσμίως.

Η Οπρα Γουίνφρεϊ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των "100 πιο ισχυρών γυναικών στο χώρο της ψυχαγωγίας" παγκοσμίως. Η επιρροή της είναι τόσο μεγάλη που στις πρόσφατες Αμερικάνικες εκλογές ο Ομπάμα χάρη σε αυτή, κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο ψήφους, από τον προσωπικό της αγώνα.

Παρόλα αυτά η Οπρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να πολιτευθεί: "Εχω αρκετά στο κεφάλι μου. Είμαι όλο το 24ωρο απασχολημένη με τις δουλειές μου και τις ευθύνες που έχω αναλάβει. Βάζω καθημερινά τα δυνατά μου να επικοινωνώ όσο καλύτερα γίνεται με τον κόσμο, μέσω της τηλεόρασης. Αυτό μου αρκεί!".

Η καριέρα της "πρώτης κυρίας "της Αμερικάνικης τηλεόρασης ξεκίνησε πριν από 22, τότε άρχισε να προβάλλεται το δημοφιλές τολκ-σόου "The Oprah Show" για το οποίο έχει κερδίσει πολλές φορές το βραβείο Έμμυ.

Η αγάπη της όμως για τη δημοσιογραφία φάνηκε από τα χρόνια που ήταν στο σχολείο, όπου σε ηλικία 19 χρόνων, εκφωνούσε ήδη τις ειδήσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αργότερα φάνηκε και το επικοινωνιακό της χάρισμα, οι καλεσμένοι άνοιγαν αυθόρμητα την καρδιά τους και οι προσωπικές τους ιστορίες χτύπαγαν κόκκινο στον πίνακα τηλεθέασης της Αμερικάνικης τηλεόρασης.

Το φαινόμενο Οπρα δεν άργησε να γεννηθεί. Από την εκπομπή της έχει περάσει όλη η αφρόκρεμα της παγκόσμιας σόου μπίζ, αλλά και άνθρωποι της "διπλανής πόρτας", τους οποίους έχει βοηθήσει να αδυνατίσουν, να βελτιώσουν την εμφάνιση τους, να εξοικονομήσουν χρήματα, μέχρι και σπίτια τους έχει μοιράσει!

Βρέθηκε στην κορυφή και παραμένει εδώ και 20 χρόνια έχοντας δημιουργήσει μια αυτοκρατορία στο χώρο των μίντια που αποτελείται: από εταιρεία παραγωγής και εκδόσεων, τηλεοπτικό κανάλι και φυσικά χώρο στο διαδίκτυο. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες της άγγιξαν πέρσι τα 345 εκατομμύρια δολάρια.

Τι κρύβεται πίσω αυτή την δυναμική γυναίκα;

Η 54χρονη Οπρα γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1954, στο Μισισσίπη από μια φτωχή έφηβη ανύπαντρη μητέρα.

Σε ηλικία 9 χρονών είχε μια τραυματική εμπειρία, αφού έπεσε θύμα βιασμού και στην τρυφερή ηλικία των 14 χρόνων γέννησε ένα αγοράκι που λίγο αργότερα πέθανε.

Τότε την έστειλαν να μείνει με έναν άντρα κουρέα στο Τενεσσύ, που θεωρεί πατέρα της. Αν και από την κόλαση βρέθηκε στην κορυφή, η Οπρα δεν ξεχνά ποτέ τα δύσκολα παιδικά που βίωσε.

Παράλληλα με την καριέρα της έχει αναπτύξει και φιλανθρωπικό έργο δίνοντας έμφαση στα παιδιά της Αφρικής. Εκεί μάλιστα έχει ιδρύσει και σχολείο για κορίτσια. Το παράδειγμα της θέλει να ακολουθήσει και η Μαντόνα αφού μέσα στα άμεσα σχέδια της είναι ανοίξει ένα σχολείο για τα κορίτσια του Μαλάουϊ.