Η οικονομική κρίση χτυπά το Χόλιγουντ

08.12.2008
Η οικονομική κρίση χτυπά και το Χόλυγουντ. Οι αμοιβές των πρωτοκλασάτων στάρ έχουν μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η οικονομική κρίση χτυπά και το Χόλυγουντ. Οι αμοιβές των πρωτοκλασάτων στάρ έχουν μειωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι παραγωγοί δεν μοιράζουν πλέον αδρά χρήματα στους στάρς του Χόλυγουντ για να προσελκύουν κόσμο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Βέβαια, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι κινδυνεύουν να χάσουν τις πανάκριβες βίλες τους στο Μπέβερλι Χιλς, ή την πλούσια συλλογή των πολυτελών αυτοκινήτων τους. Απλά οι τραπεζιτικοί τους λογαριασμοί δεν γεμίζουν τόσο εύκολα με τόσο πολλά μηδενικά. Ισως τώρα χρειάζεται να κάνουν περισσότερες ταινίες το χρόνο και φυσικά να μην το παίζουν και τόσο δύσκολοι όταν έρχεται η ώρα να διαπραγματευθούν το κασέ τους.

Δεν είναι τυχαίο που δημοφιλείς ηθοποιοί του Χόλιγουντ όπως οι: Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Χάντσον, Αν Χάθαγουεϊ και το "Φιλαράκι" Τζένιφερ Ανιστον με δυσκολία αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τώρα πια ακόμα και σταρ που έχουν βραβευτεί με Όσκαρ, όπως η Χάλι Μπέρι και Νικόλ Κίντμαν βλέπουν τις αμοιβές τους να μειώνονται από τα 20 στα 10 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία. Χαρακτηριστικά, η Αντζελίνα Τζολί που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο "καλοπληρωμένων ηθοποιών" δεν βγάζει ούτε τα μισά απ' όσα θα έβγαζε λίγα χρόνια πριν μια πρωταγωνίστρια του δικού της εκτοπίσματος.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη Τζολί κέρδισε 15 εκατομμύρια δολάρια από την ταινία "Wanted", και το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 20, όταν συμπεριληφθούν τα χρήματα που κέρδισε επιλέγοντας να υποδυθεί δραματικούς ρόλους στις ταινίες "Μια Γενναία Καρδιά" και "Ανταλλαγή" που προβάλλεται αυτό το διάστημα στην Ελλάδα.

Η σύντροφος του Μπράντ Πιτ και μητέρα έξι παιδιών, τους τελευταίους έξι μήνες έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αφήσει για λίγο τον λαμπερό κόσμο του θεάματος και να αφιερωθεί στην οικογένεια της.

Υψηλά αμειβόμενη θεωρείται πάντα και η "Pretty Woman", Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία όμως μπορεί να βρίσκεται στο νούμερο 2 της λίστας, αλλά είναι πια πολύ μακριά από τα συμβόλαια των 30 εκατομμυρίων που υπέγραφε κάποτε. Η 42χρονη, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μετά από ένα διάστημα αποχής, επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη οθόνη, κερδίζοντας επίσης 15 εκατομμύρια δολάρια από την ταινία "Duplicity", που θα κάνει πρεμιέρα την νέα χρονιά.

Η 32χρονη Ρις Γουίδερσπουν, από την κορυφή που βρισκόταν πέρυσι, έπεσε φέτος στην 3η θέση, αφού, για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κωμωδία "Four Christmases" πήρε "μόλις"14 εκατομμύρια δολάρια.