Ε. Κοκκίνου: "Δεν θα κακομάθω το γιο μου"

19.11.2008
Για την οικογενειακή της γαλήνη αλλά και τις φοβίες της για το αύριο των παιδιών της μίλησε πριν από λίγες μέρες στο δημοσιογράφο Κώστα Κωνσταντίνου η Έλλη Κοκκίνου.

Για την οικογενειακή της γαλήνη αλλά και τις φοβίες της για το αύριο των παιδιών της μίλησε πριν από λίγες μέρες στο δημοσιογράφο Κώστα Κωνσταντίνου η Έλλη Κοκκίνου. Η σέξι τραγουδίστρια και πλέον η πιο γλυκιά μαμά της σόουμπιζ αποκαλύπτει ότι πέρυσι της έγινε πρόταση για να πάει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision από την ΕΡΤ και ότι έδωσε αρνητική απάντηση. Μίλησε όμως και για τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στον επόμενο διαγωνισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο με τον οποίο βοηθάει το φυσικό περιβάλλον σε μια εποχή που ο πλανήτης μας εκπέμπει SΟS!

Εγινες πρόσφατα μαμά! Θα ήθελα να μου πεις πώς είναι οι πέντε αυτοί μήνες με τον μπέμπη;

«Είναι κάτι καινούργιο για μένα και νιώθω ολοκληρωμένη και ως άνθρωπος και ως γυναίκα. Έχω πλέον άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου, πιο ουσιαστικές».

Κάνεις από τώρα όνειρα; Τι θα γίνει όταν μεγαλώσει; Ποιο δρόμο θα ακολουθήσει;

«Ειλικρινά, το μόνο που θέλω είναι να τον δω ευτυχισμένο. Το τι θα τον κάνει ευτυχισμένο και χαρούμενο μόνο εκείνος το ξέρει. Εγώ απλώς, ως μητέρα, θα τον στηρίξω σε αυτό που θέλει να ακολουθήσει. Τα εφόδια για ό,τι χρειαστεί θα του τα δώσουμε εγώ και ο μπαμπάς του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τον κακομάθω. Θα του δώσω αυτά ακριβώς που χρειάζεται για να γίνει ένας ολοκληρωμένος και ανεξάρτητος άνθρωπος στη ζωή, με όλα τα εφόδια, για να κερδίζει μόνος του τις καθημερινές του μάχες, χωρίς να βρίσκει κάτι έτοιμο».

Ο κόσμος που ζούμε κρύβει πια πολλές παγίδες. Έχεις φοβίες για το μέλλον του μικρού;

«Ναι, και βέβαια έχω. Για τον τρόπο που θα μεγαλώσει, για αυτά που θα αντιμετωπίσει. Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι τέτοιος, που δεν επιτρέπει πλέον στα παιδιά να απολαύσουν την παιδικότητα και την αθωότητά τους. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα και πιο ανέμελο από το να ζήσεις σαν παιδάκι, να παίξεις στην αυλή και να μην είσαι χωμένος σε ένα κομπιούτερ, αντικαθιστώντας την ανθρώπινη επαφή με ένα τυπικό γραπτό μήνυμα. Ελπίζω πως όλο αυτό θα αλλάξει. Η τεχνολογία σίγουρα έχει τα θετικά της, αλλά την αφήσαμε να μας στερήσει τα όμορφα και ανθρώπινα».

Έμαθα ότι θα τον ονομάσεις Αλέξανδρο. Είναι το όνομα του παππού;

«Όχι, απλώς επιλέξαμε αυτό το όνομα γιατί μας αρέσει και γιατί του ταιριάζει!».

Η Eurovision και ο Σάκης

Θα ήθελες κάποια στιγμή να πας στη Eurovision;

«Μου έγινε πέρυσι επίσημη πρόταση από την ΕΡΤ, αλλά δεν μπορούσα να πάω λόγω εγκυμοσύνης. Είναι μια αποστολή πάρα πολύ δύσκολη και θέλει γερό στομάχι για να το κάνεις».

Ο ντόρος και η κριτική από τα ΜΜΕ πριν και μετά από το διαγωνισμό είναι αποτρεπτικά στοιχεία για έναν καλλιτέχνη που θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα;

«Όχι. Προσωπικά δεν με τρομάζει η κριτική, γιατί είμαι σε μια δουλειά που η κριτική είναι μέρος του παιχνιδιού. Στην περίπτωση, όμως, της Eurovision νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από τα όρια μιας καλοπροαίρετης και εποικοδομητικής κριτικής. Θα ήθελα να πάω σε έναν τέτοιο διαγωνισμό με ηρεμία, και το ίδιο φαντάζομαι ότι ισχύει για όλους τους καλλιτέχνες. Δεν ξέρω αν έχω τη διάθεση να αντέξω όλα αυτά που μπορεί να λέγονται σε παράθυρα διάφορων εκπομπών. Και γιατί να το κάνω; Δεν βρίσκω το λόγο! Σαν εμπειρία είναι μοναδική και συγκλονιστική, αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να περάσω όλο αυτό το άγχος».

Δηλαδή, θα έλεγες «όχι» σε μια τέτοια πρόταση;

«Δεν λέω ούτε ναι ούτε όχι. Είναι σίγουρα τιμητική μια τέτοια πρόταση, αλλά θα εξαρτηθεί από τις προτεραιότητές μου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όμως, δεν το αποκλείω».

Ο Ρουβάς, πάντως, είπε «ναι», και μάλιστα για δεύτερη φορά. Πώς το βλέπεις όλο αυτό;

«Είναι ρίσκο αυτό που κάνει ο Σάκης, γιατί η 3η θέση που πήρε τότε με το Shake it ήταν πολύ καλή. Ο Σάκης, όμως, έτσι ήταν πάντα. Του αρέσει να ρισκάρει στη ζωή του. Τον ξέρω πάρα πολύ καλά εδώ και χρόνια, γιατί έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Το περίεργο μαζί του είναι ότι, όσο και να ρισκάρει, ξέρει πάντα να βγαίνει κερδισμένος. Είναι ένας πολύ καλός καλλιτέχνης και, αν έπρεπε να τον περιγράψω με μια μόνο λέξη, θα τον χαρακτήριζα υπέρλαμπρο. Συν ότι θα πάει στον ευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό με έναν πάρα πολύ καλό συνθέτη, τον Δημήτρη Κοντόπουλο, που και αυτός θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Εύχομαι τόσο στον Σάκη όσο και στον Δημήτρη Κοντόπουλο, μέσα από την καρδιά μου, καλή επιτυχία. Εν τω μεταξύ, του εύχομαι να χαίρεται τη νεογέννητη κορούλα του και νομίζω ότι αυτό το μωρό θα είναι το γούρι του στην επόμενη Εurovision».

Η Καλομοίρα, όπως και ο Σάκης, κατέκτησε φέτος μια πολύ καλή θέση για την Ελλάδα. Αμέσως μετά όμως εξαφανίστηκε και κάποιοι λένε ότι δεν γεύτηκε αυτή την επιτυχία.

«Δεν κρίνω ποτέ κινήσεις τρίτων. Αυτό που μπορώ να πω, γιατί το ξέρω προσωπικά από την ίδια, είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν επιλογή της, και αυτό τα λέει όλα. Από τη στιγμή που ήταν επιλογή της ίδιας δεν αφορά κανέναν άλλο, παρά μόνο την Καλομοίρα. Το μόνο που εύχομαι πραγματικά είναι να είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη. Η Καλομοίρα είναι ένα ταλαντούχο παιδί και της εύχομαι τα καλύτερα. Και δεν έγινε τυχαία αυτό που έγινε στη Eurovision και γενικά στην καριέρα της».

Η αποχή από τις πίστες και τα reality

Φέτος, όπως μαθαίνουμε, απέχεις από τις πίστες...

«Προς το παρόν κάνω συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά με τον ερχομό του 2009 σίγουρα κάπου θα εμφανιστώ ζωντανά, χωρίς όμως να μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες ακόμα».

Τα reality και τα talent shows έχουν γίνει πλέον μέρος της ζωής μας. Είσαι υπέρ ή κατά;

«Πλέον, επειδή οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ γρήγοροι, τα παιδιά θέλουν να γίνουν γρήγορα γνωστά, να βγάλουν γρήγορα δίσκο και χρήματα. Δεν τους αδικώ, γιατί στο κάτω κάτω όλος ο κόσμος αυτό θέλει. Τα καταλαβαίνω, γιατί η κοινωνία που ζούμε έχει γίνει υπερκαταναλωτική. Αν ένα παιδί θέλει να πάει σε ένα talent show για να γίνει γνωστό και έχει τα φόντα να το κάνει, εγώ είμαι μαζί του. Απλώς εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να συγκατοικήσω με τόσο κόσμο και να καταγράφουν οι κάμερες την κάθε μου κίνηση».

Κάποιοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα παιδιά που βγαίνουν από τα reality έχουν κάνει κακό στη νυχτερινή Αθήνα.

«Εγώ δεν έχω δει να έχουν κάνει ζημιά αυτά τα παιδιά!».

Κρατάς φιλίες από το χώρο της σόουμπιζ;

«Βέβαια και κρατάω. Απλώς δεν ανοίγομαι εύκολα, όπως θα ανοιχτώ σε προσωπικούς μου φίλους».

Είναι αλήθεια ότι αυτό το διάστημα ετοιμάζεις αρκετά πράγματα που θα κυκλοφορήσουν άμεσα;

«Έχω τραγουδήσει το soundtrack της ταινίας Ηλίας του 16ου, ένα remake, όπου τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και τους στίχους ο Νίκος Γρίτσης. Έχω κάνει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτάκι της οικολογικής οδήγησης μετά την πρόταση του υπουργείου Μεταφορών και έχω ερμηνεύσει το τραγούδι της νέας ταινίας της Βarbie».

Στην πράξη είσαι οικολογικός οδηγός;

«Ναι, το προσπαθώ με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα: Δεν περνάς τις 2.500 με 3.000 στροφές όταν οδηγείς. Δεν αφήνεις το αμάξι αναμμένο στην αναμονή. Δεν φρενάρεις απότομα και τσεκάρεις πάντα τον αέρα των ελαστικών. Είναι μικροπράγματα, τα οποία όμως συμβάλλουν στο να σώσουμε το περιβάλλον και, τελικά, να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για εμάς και τις επόμενες γενιές. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».

Μου αρέσει που τα κάνεις όλα αυτά πράξη και νομίζω ότι όλοι μπορούμε και έχουμε χρέος να σώσουμε το περιβάλλον. Έτσι δεν είναι;

«Έτσι ακριβώς! Είναι υποχρέωσή μας».

Σημείωση: Η συνέντευξη έγινε για λογαριασμό του κυπριακού περιοδικού «Cappuccino» της εφημερίδας «Πολίτης» και δημοσιεύεται με την άδεια του εκδότη.