Arriba, τενόρε

17.11.2008
Μετά τη «Μetropolitan Οpera» της Νέας Υόρκης, την Όπερα της Βιέννης, την Εθνική Όπερα των Παρισίων, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, το Liceu της Βαρκελώνης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε το διάσημο Μεξικανό τενόρο Rollando Villazon.

Μετά τη «Μetropolitan Οpera» της Νέας Υόρκης, την Όπερα της Βιέννης, την Εθνική Όπερα των Παρισίων, τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, την Κρατική Όπερα του Βερολίνου, το Liceu της Βαρκελώνης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε το διάσημο Μεξικανό τενόρο Rollando Villazon. Το αθηναϊκό κοινό υποκλίθηκε στο ταλέντο του 36άχρονου καλλιτέχνη, που θεωρείται το μεγαλύτερο νέο αστέρι της διεθνούς λυρικής σκηνής.

Ο Rollando δικαιολόγησε τον τίτλο του αδιαμφισβήτητου διαδόχου της παράδοσης των μεγάλων τενόρων με το ταλέντο και τη φωνή του, τη σκηνική παρουσία και το απαράμιλλο χιούμορ του, που έντυνε μερικές φορές την εκφραστική του μανιέρα, όπως το σόου με το αρκουδάκι! Τραγούδησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το χειροκρότημα που του επεφύλαξε ο κόσμος ήταν συγκινητικό.

Μαζί του είχε τη νέα σοπράνο από τη Γεωργία Nino Machaidze, ενώ συνοδευόταν από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Το «παρών» έδωσαν όλη η υψηλή κοινωνία των Αθηνών, πολιτικοί και επιχειρηματίες.