«Χtreme make over» στο Χόλιγουντ

11.11.2008
Για τους σταρ των 50s και των 60s η μοδίστρα και η κομμώτρια αποτελούσαν τους σημαντικότερους ανθρώπους που φρόντιζαν την εμφάνισή τους και σύμβολα της ματαιοδοξίας τους. Σήμερα αυτά τα πρόσωπα έχουν επάξια αντικατασταθεί από τον πλαστικό χειρουργό.

Aπό τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Για τους σταρ των 50s και των 60s η μοδίστρα και η κομμώτρια αποτελούσαν τους σημαντικότερους ανθρώπους που φρόντιζαν την εμφάνισή τους και σύμβολα της ματαιοδοξίας τους. Σήμερα αυτά τα πρόσωπα έχουν επάξια αντικατασταθεί από τον πλαστικό χειρουργό. Οι περισσότεροι celebrities ανά την υφήλιο ξεκινούν τις πρώτες επεμβάσεις λίγο πριν από τα 30, για να διορθώσουν ατέλειες της φύσης, συνεχίζουν με χειρουργεία στο σώμα, για να αποκτήσουν αγαλματένιο κορμί, και πολύ νωρίτερα από το μέσο ηλικιακό όρο των κοινών θνητών ξεκινούν επεμβάσεις για να κρύψουν την ηλικία τους, με αποτέλεσμα όμως πολλές φορές να παραμορφώνεται η εικόνα τους. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που όχι μόνο αλλοιώθηκε η εμφάνισή τους λόγω των πάρα πολλών επεμβάσεων, αλλά και κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εννιάμισι εβδομάδες πλαστικών...
Ο Μίκι Ρουρκ θεωρείται από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα ωραίων αντρών του Χόλιγουντ που κατέστρεψαν τελείως την εικόνα τους εξαιτίας των αλλεπάλληλων επεμβάσεων και, φυσικά, της μακροχρόνιας χρήσης ουσιών. Έχοντας κάνει πολλές πλαστικές τη μία πίσω από την άλλη, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα του, κατάφερε να γίνει παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι αυτά που είχε δηλώσει πριν από ένα χρόνο περίπου ο διακεκριμένος πλαστικός Γιάννης Λύρας στο ΛΟΙΠΟΝ: «Η περίπτωση του Μίκι Ρουρκ είναι σκέτη αποτυχία! Μετά από κάθε επέμβαση γίνεται όλο και χειρότερος. Η παραμόρφωση σε όλο της το μεγαλείο».

Ένα αγόρι αλλιώτικο από τ άλλα
Η εξάρτηση του Μάικλ Τζάκσον από τις πλαστικές επεμβάσεις έφτασε σε τέτοιο σημείο, που πραγματικά... ακρωτηρίασε τον ίδιο του τον εαυτό. Κατάφερε να κάνει το δέρμα του από μαύρο ολόλευκο με συνεχείς επεμβάσεις αλλά και τη χορήγηση δυνατών φαρμάκων, με αποτέλεσμα, όπως λέγεται, να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με την πήξη του αίματός του. Η μύτη του μετά από συνεχείς πλαστικές μοιάζει σχεδόν εξαφανισμένη από το πρόσωπό του. Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, του έπεσε ενώ έκανε συναυλία! Έχει κάνει ωτοπλαστικές, λίφτινγκ, εμφυτεύσεις μαλλιών και ό,τι άλλο έχει ανακαλύψει η σύγχρονη πλαστική χειρουργική.

Εξαιτίας των φημών περί παιδεραστίας, που ενισχύονται από τις δικαστικές εμπλοκές που είχε για το θέμα αυτό στο παρελθόν, ο Τζάκσον λέγεται ότι πάσχει πλέον από βαριάς μορφής κατάθλιψη, που συνοδεύεται από ουκ ολίγες φοβίες. Βέβαια, ο γιατρός που του έκανε τις περισσότερες επεμβάσεις, ο δρ. Στίβεν Χέφλιν, υποστηρίζει πως οι πλαστικές βελτιώνουν τη συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς... Τι να πούμε...

Αγώνας για να παραμείνει πάντα νέα
Η Σερ είναι από τις πλέον εκκεντρικές καλλιτέχνιδες του Χόλιγουντ. Ο αγώνας της για να διατηρηθεί νέα και όμορφη την οδήγησε, δυστυχώς, στην παραμόρφωση. Έφτασε δε σε τέτοιο σημείο, που δεν έχει καμία σχέση με την αρχική εικόνα της. Αφαίρεση γομφίων για να αποκτήσει τα απαραίτητα μήλα και «βαθουλώματα» στα μάγουλα και αφαίρεση πλευρών, έτσι ώστε η μέση να γίνει μικρότερη, είναι οι πιο ακραίες και χαρακτηριστικές από τις δεκάδες επεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ την αγωνία της για παντοτινή νεότητα: «Φυσικά και ανησυχώ για την ηλικία μου. Είναι η ίδια η κοινωνία που σε απομονώνει λόγω της ηλικίας. Έτσι, όταν μεγαλώνεις, αρχίζουν να σε καταλαμβάνουν όλες οι γνωστές φοβίες: Αξίζω πια; Τι μου συμβαίνει;. Όταν εσύ δεν αισθάνεσαι ότι η ηλικία σε εμποδίζει να δημιουργείς, πιθανότατα και καλύτερα από το παρελθόν», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά σε παλιότερη συνέντευξή της.

Ατελείωτη αγάπη για το νυστέρι
Η πρώην τραγουδίστρια των Χολ και χήρα του Κερτ Κομπέιν, η Κάρτνεϊ Λαβ, ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε σε δύο αγαπημένα της χόμπι: τα ναρκωτικά και τις πλαστικές επεμβάσεις. Βλεφαροπλαστική, κολλαγόνο στα χείλη, ανόρθωση ζυγωματικών αλλά και τόνοι ενέσεων μπότοξ παραμόρφωσαν το πρόσωπο της πανέμορφης στο παρελθόν τραγουδίστριας. Η παραμόρφωση βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη χρήση κοκαϊνης αλλά και ηρωίνης, που φημολογείται ότι έκανε για χρόνια. Η τραγουδίστρια, έχοντας περάσει και από δεκάδες κλινικές αποτοξίνωσης, πλέον δίνει συμβουλές (!) για υγιεινή ζωή και διατροφή σε νέες κοπέλες από γνωστό περιοδικό ομορφιάς των ΗΠΑ. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Η αγνώριστη Τζάνετ Τζάκσον
Η αγάπη της οικογένειας Τζάκσον για το νυστέρι είναι όπως φαίνεται μεταδοτική. Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ Τζάνετ Τζάκσον ανταγωνίζεται τον αδερφό της στον αριθμό των πλαστικών επεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει. Τμηματικό face lifting, ανόρθωση ζυγωματικών, κολλαγόνο στο άνω χείλος του στόματος και πολλές λιποαναρροφήσεις για να διατηρήσει τη σιλουέτα της είναι μερικές μόνο από τις εγχειρήσεις που έχει κάνει η Τζάνετ. Ομολογουμένως πιο διακριτικά και σίγουρα πολύ πιο επιτυχημένα από τον αδερφό της.

Επέμβαση... για να σώσει το γάμο της
Η Μέλανι Γκρίφιθ αποτελεί την τραγικότερη περίπτωση ανθρώπου που κατέφυγε στην πλαστική χειρουργική... Πάσχοντας από χρόνια κατάθλιψη και με πολλές εισαγωγές σε κλινικές προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα χάπια και το αλκοόλ, η ίδια κατέφυγε στο νυστέρι των πλαστικών, προκειμένου να σώσει το γάμο της. Έχοντας στο πλευρό της έναν από τους ωραιότερους άντρες του Χόλιγουντ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, και διαβάζοντας κάθε εβδομάδα στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά για τα παραστρατήματά του, νόμιζε ότι με τις πλαστικές θα καταφέρει να τον κρατήσει. Έτσι, αν και έχει φτάσει περίπου τα 50, παραμορφωμένη πλέον από τις επεμβάσεις, δείχνει σαν 60άρα. Λέγεται πως ο Λατίνος ηθοποιός παραμένει στο γάμο τους καθαρά και μόνο από οίκτο, χωρίς φυσικά να έχει αλλάξει στο παραμικρό τις συνήθειές του, μεταξύ των οποίων τα κρυφά νυχτοπερπατήματα.