Στο κρεβάτι του πόνου

05.11.2008
Ψύξη στον αυχένα και ίωση έριξαν στο κρεβάτι το νεαρό ηθοποιό, που αναγκάστηκε να μείνει κλινήρης για τρεις μέρες και να ακυρώσει ακόμη και τα γυρίσματα των δικών του σκηνών στο σίριαλ που πρωταγωνιστεί, το «Κλειδί του Παραδείσου».

Aπό τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ψύξη στον αυχένα και ίωση έριξαν στο κρεβάτι το νεαρό ηθοποιό, που αναγκάστηκε να μείνει κλινήρης για τρεις μέρες και να ακυρώσει ακόμη και τα γυρίσματα των δικών του σκηνών στο σίριαλ που πρωταγωνιστεί, το «Κλειδί του Παραδείσου».Το μάτιαξαν το αγόρι! Ένας επίμονος βήχας και η μύτη του, που έτρεχε, ήταν τα πρώτα συμπτώματα που ένιωσε ο Αποστόλης Τότσικας έπειτα από ένα πολύωρο εξωτερικό νυχτερινό γύρισμα για το σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί. Η σκηνή απαιτούσε να φοράει μονάχα ένα μπλουζάκι, κι ας ήταν η θερμοκρασία τέτοια που απαιτούσε να φοράει κάτι αρκετά πιο βαρύ. Βέβαια, ο Αποστόλης δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτά τα συμπτώματα και θεώρησε αρχικά ότι επρόκειτο για ένα κρυωματάκι. Το επόμενο πρωί, όμως, ξύπνησε εμπύρετος, ενώ παράλληλα ένιωθε αδυναμία και δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φέρει εις πέρας τις όποιες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τις οποίες ακύρωσε. Έμεινε σπίτι του για να αναρρώσει και μάλιστα πίστευε ότι μέχρι την επόμενη μέρα θα ήταν καλύτερα. Όσο όμως περνούσε η μέρα, ένιωθε όλο και περισσότερο ότι το κρύωμα τον είχε καταβάλει και η υγεία του δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση. Αντίθετα, την ίδια μέρα αργά το απόγευμα τον πονούσε πάρα πολύ ο αυχένας του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει το λαιμό του προς τη δεξιά μεριά του κορμιού του. Έτσι, αποφάσισε να καλέσει ένα γιατρό για να τον εξετάσει, αφού η κατάστασή του επιδεινωνόταν. Ο γιατρός που τον εξέτασε του είπε πως πρόκειται για μια ελαφριάς μορφής ψύξη και του χορήγησε ιατρική αγωγή με αντιβίωση αλλά και αλοιφές, ενώ του σύστησε να μείνει στο κρεβάτι μέχρι η ψύξη να υποχωρήσει πλήρως, γιατί σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπήρχαν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του. Όταν οι συμπρωταγωνιστές και οι φίλοι του έμαθαν για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, με τηλεφωνήματα αλλά και επισκέψεις στο σπίτι του προσπαθούσαν να του κρατήσουν συντροφιά και να του φτιάξουν το κέφι.

Η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Αργύρης Αγγέλου ήταν από τους πρώτους που τον επισκέφθηκαν και του έκαναν παρέα αρκετές ώρες, αφού, εκτός από καλοί συνεργάτες, είναι και αγαπημένοι φίλοι.

Αν και το κρύωμα τον καθήλωσε για λίγες μέρες, τελικά ο Αποστόλης Τότσικας με την ανάλογη ιατρική αγωγή κατάφερε να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.