Η Έϊμι Γουάινχαουζ καταρρέει

29.09.2008
Οι φίλοι της βασανισμένης τραγουδίστριας Έϊμι Γουάινχαουζ, έχουν ακυρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους και έχουν κατασκηνώσει στο σπίτι της, στο Κάμντεν, στο Βόρειο Λονδίνο, για να την προσέχουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως.
Οι φίλοι της βασανισμένης τραγουδίστριας Έϊμι Γουάινχαουζ, έχουν ακυρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους και έχουν κατασκηνώσει στο σπίτι της, στο Κάμντεν, στο Βόρειο Λονδίνο, για να την προσέχουν επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Ένας τους, αποκάλυψε σε εβδομαδιαία βρετανική έκδοση: "Κανείς δεν θέλει να αφήσει μόνη της την Έϊμι, είναι σε πολύ ευαίσθητη φάση. Οι πιο πιστοί της φίλοι φοβόμαστε ότι θα κάνει κάτι που δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει. Πήγε και ήρθε απ' την κόλαση, αλλά ανησυχούμε ότι θα χειροτερέψει πριν προλάβει να γίνει καλά".

"Δεν είναι ζωή αυτή! Είμαι κομμάτια", ομολόγησε πρόσφατα η ίδια, ξεσπώντας σε δάκρυα. Την αφοπλιστική αυτή δήλωση έκανε παραδίδοντας το μικρόφωνο στην 12χρονη βαφτιστήρα της Ντιον Μπρόμφιλντ για να τραγουδήσει στη θέση της.

Η καταρρακωμένη τραγουδίστρια της ποπ έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους φίλους της, απ' όταν πήρε υπό την προστασία της την μικρή. "Η Ντιόν μου θυμίζει τον εαυτό μου. Κάποτε ήμουν το κοριτσάκι που θαύμαζε τη Σελίν Ντιόν και τραγουδούσε γεμάτη αθώα όνειρα", ομολόγησε ανάμεσα σε λυγμούς σε βρετανικό περιοδικό. "Και κοίτα που είμαι τώρα. Κοίτα τι συνέβη στα όνειρά μου. Δεν είναι ζωή αυτή. Είμαι χάλια, κοιτάξτε με".

"Αλλά αυτό το κορίτσι", συνέχισε "έχει τα πάντα μπροστά της. Είναι τόσο όμορφη και μου θυμίζει πάρα πολύ τον εαυτό μου. Είναι ένα ευτυχισμένο κορίτσι, όπως ήμουν κι εγώ. Δεν θέλω να την αφήσω μόνη της. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη. Είμαι τόσο θλιμμένη".

Η 25χρονη Έϊμι αναφέρθηκε στην αρνητική επιρροή που εξακολουθεί να έχει επάνω της ο 26χρονος ναρκομανής σύζυγός της, Μπλέικ Φίλτνερ-Σίβιλ, που έχει καταδικαστεί σε 27μηνη φυλάκιση για σωματική κακοποίηση. Περιμένοντας την επικείμενη αποφυλάκιση του, παραδέχτηκε ότι ανυπομονεί, αλλά σχολίασε με πίκρα: "Η Ντιόν δεν έχει αγόρι, δεν έχει έναν Μπλέικ για να την αναστατώνει. Είναι γλυκιά κι έτσι πρέπει να παραμείνει".

"Τι ζωή κάνω; Η ζωή μου θ' αρχίσει όταν ο Μπλέικ βγει απ' τη φυλακή. Είναι η ζωή μου, θέλω να τον δω". Η τραγουδίστρια που βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, έχει μεγάλα σχέδια για την Ντιόν: "Θα τα κάνουμε όλα μαζί, απ' εδώ και πέρα".

Λίγο νωρίτερα, η μικρή είχε εντυπωσιάσει το κοινό τραγουδώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση. Αλλά η εμφάνισή της επισκιάστηκε από την παρουσία της Έϊμι, που έκανε φωνητικά στα τραγούδια της και η οποία, παραπατώντας, άρπαξε το μικρόφωνο και φώναξε: "Αυτή είναι η Ντιόν! Να το θυμάστε όλοι, είναι η Ντιόν. Να θυμάστε αυτό το γ...μένο όνομα, γ...άσχετοι!".

Πριν την ολοκλήρωση του προγράμματός τους, η Γουάινχαουζ ξέσπασε σε κλάματα και τράβηξε την μικρή προστατευόμενη της έξω απ' τη σκηνή. Δικαιολογούμενη για τη συμπεριφορά της είπε: "Ήμουν πιο αγχωμέη απ' τη Ντιόν για την παράσταση. Δεν μπορούσα καν να φύγω μόνη μου. Ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση το να βρίσκομαι στη σκηνή μαζί της. Αναστατώθηκα πολύ, άρχισα να κλαίω και έπρεπε να την τραβήξω μακριά. Την αγαπώ. Είναι γ... τις καταπληκτικές".

Αλλά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Έϊμι παίρνει μαζί της την Ντιόν. Οι φίλοι της όμως, φοβούνται ότι είναι κακή επιρροή. Ένας απ' αυτούς, είπε: "Η Έϊμι νοιάζεται για την Ντιόν, και θέλει να κάνει τα πάντα για να την βοηθήσει. Αλλά το να τη σέρνει στα κλαμπ μέχρι τις 2 το πρωί και να την προσκαλεί σε μεταμεσονύκτια πάρτι ναρκωμανών στο σπίτι της, δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια έφηβη".

Η Έϊμι έκλεισε τη βραδιά με τον -κλασικό πια- τρόπο της, επιτιθέμενη εναντίον ενός φωτογράφου και χτυπώντας στο μάτι μια χορεύτρια που της ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί. Το περιστατικό διερευνάται απ' την αστυνομία. "Δεχτήκαμε μια καταγγελία στις 12:30 πμ. ότι μια γυναίκα επιτέθηκε σε μια άλλη. Το θύμα που έκανε την καταγγελία, εγκατέλειψε το χώρο. Δεν έγιναν συλλήψεις", δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος.