Οι σταρ μιλάνε για τον Πώλ Νιούμαν.

29.09.2008
Συνεργάτες, φίλοι αλλά και προσωπικότητες από την πολιτική της Αμερικής μιλάνε για τον βραβευμένο με όσκαρ ηθοποιό, φιλάνθρωπο αλλά και οικογενειάρχη.

Ένα από τα είδωλά του Χόλιγουντ ο Πώλ Νιούμαν πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 83 χρονών, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Συνεργάτες, φίλοι αλλά και προσωπικότητες από την πολιτική της Αμερικής θα θυμούνται για πάντα τον βραβευμένο με όσκαρ ηθοποιό, φιλάνθρωπο αλλά και οικογενειάρχη.

"Υπάρχουν στιγμές που είναι δύσκολο να εκφραστούν τα συναισθήματα με λέξεις. Εχω χάσει ένα πραγματικό φίλο δήλωσε ο συμπρωταγωνιστής του στο "Κεντρί", Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

"Ηταν ο ήρωας μου" δηλώνει συγκλονισμένη η Τζούλια Ρόμπερτς.

"Εβαλε τον πήχη πολύ ψηλά για τους υπόλοιπους... Όχι μόνο ηθοποιούς, αλλά για όλους μας. Θα μας λείψει", τονίζει ο Τζώρζ Κλούνεϊ.

Ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε που συνεργάστηκε μαζί στην ταινία το "Χρώμα του χρήματος" δηλώνει επίσης συγκλονισμένος από την απώλεια ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου στην ιστορία του κινηματογράφου:

"Δεν ξέρω πώς θα ήταν ο κινηματογράφος αν δεν υπήρχε ο Πώλ Νιούμαν. Με την ιδιαίτερη παρουσία, την ομορφιά αλλά και την ηθοποιία του, έβαλε την σφραγίδα του στο χώρο... Δημιούργησε μια δική του σχολή και ενέπνευσε τις επόμενες γενιές. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του και κατάλαβα όχι μόνο πόσο σημαντικός ηθοποιός ήταν άλλα και πόσο άνθρωπος πάνω απ' όλα. Θα μου λείψει".

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπίλ Κλίντον και η γυναίκα του γερουσιατής, Χίλαρι δεν παρέλειψαν να εκθειάσουν την προσωπικότητα του μεγάλου ηθοποιού:

"Ο Πώλ υπήρξε πρότυπο για την Αμερική, πρωταθλητής και φιλάνθρωπος για τα παιδιά. Χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο, που η συνεχής στήριξη του σήμαινε τα πάντα για εμάς. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του, αλλά και στους ανθρώπους που ενέπνευσε με την γενναιοδωρία και την καλοσύνη του".

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβατσενέγκερ, τόνισε την λατρεία που είχαν οι γυναίκες στο Πώλ Νιούμαν: "Ο Πώλ ήταν ένας ιδιαίτερα γοητευτικός τύπος, που οι άντρες ήθελαν να του μοιάσουν και οι γυναίκες λιποθυμούσαν στα πόδια του. Ήταν εξαίρετος ηθοποιός, φιλάνθρωπος αλλά και οικογενειάρχης. Ήταν μοναδικός στο είδος του".

Παρόλα αυτά, και παρότι επανειλημμένως είχε διακριθεί ως ένας από τους ωραιότερους και πιο σέξι άντρες στον κόσμο, ο ίδιος ο Νιούμαν παρέμεινε πιστός στη γυναίκα του, επίσης ηθοποιό Τζόαν Γούντγουορντ, 78 ετών σήμερα, με την οποία ήταν παντρεμένοι για περισσότερο από 50 χρόνια και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά (ο ίδιος είχε άλλα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο). Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αντρικού περιοδικού για το αν σκέφτηκε ποτέ να την απατήσει, είπε: "Έχω φιλέτο στο σπίτι, γιατί να βγω έξω για χάμπουργκερ;".

Η ηθοποιός Σάλι Φίλντ θεωρεί τον εαυτός της τυχερό που τον γνώρισε: "Ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σ' αυτόν. Κάποιες φορές ο Θεός δημιουργεί τέλειους ανθρώπους και ο Πώλ ήταν ένας από αυτούς".

Τέλος, η η ηθοποιός Σούζαν Σάραντον μίλησε πιο προσωπικά: "Είχε κάτι που σπάνια συναντάμε στις ημέρες μας. Ήταν καλός άνθρωπος. Με έμαθε να εκτιμώ τις ντομάτες από τον κήπο του, το πρωτάθλημα μπάντμινγκτον και την μουσική δωματίου".