Τζένιφερ Λόπεζ: από τις φτωχογειτονιές στην κορυφή.

05.09.2008
Με μόνο λίγα 24ώρα διαφορά από την Μαντόνα, θα βρεθεί στην Αθήνα και η σέξι λατίνα Τζένιφερ Λόπεζ. Μετά από δύο χρόνια αναβολής -την περιμέναμε και το 2006- θα δώσει τελικά συναυλία στις 20 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την JLo κολεξιόν της.

Με μόνο λίγα 24ώρα διαφορά από την Μαντόνα, θα βρεθεί στην Αθήνα και η σέξι λατίνα Τζένιφερ Λόπεζ. Μετά από δύο χρόνια αναβολής -την περιμέναμε και το 2006- θα δώσει τελικά συναυλία στις 20 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την JLo κολεξιόν της.

Πώς όμως ή 39χρονη σήμερα Τζένιφερ Λόπεζ, από τις φτωχογειτονιές του Μπρόνξ, κατάφερε να κατακτήσει το Χόλιγουντ και να γίνει μια απο τις πλουσιότερες σταρ του Χόλιγουντ;

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια, παραγωγός δίσκων και τηλεοπτικών εκπομπών και πιο πρόσφατα σχεδιάστρια μόδας, το πολυτάλαντο κορίτσι, πορτορικανής καταγωγής, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 24 Ιουλίου του 1969 από μητέρα νηπιαγωγό και πατέρα τεχνικό κομπιούτερ. Έχει δύο αδελφές την Λίντα και τη Λέσλι. Σχολείο πήγε σε αυστηρά καθολικά παρθεναγωγεία και αποφοίτησε από το Πρένστον του Μπρονξ.

Οι πλούσιες καλλιτεχνικές ανησυχίες της φάνηκαν από νωρίς, όπως το πείσμα και το πάθος με τα οποία κυνήγησε τα όνειρα της. Σε ηλικία 19 ετών, έπιασε δουλειά ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της στον χορό και το τραγούδι.

Τα πρώτα της βήματα τα έκανε ως χορεύτρια σε μια μάλλον ατυχή τηλεοπτική σειρά. Στη συνέχεια, δοκίμασε τις υποκριτικές ικανότητες της στον κινηματογράφο πλάι σε λαμπερά ονόματα όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Σον Πέν κι ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός και προφητικός, όπως αποδείχτηκε ρόλος της, ήταν στην ταινία "Σελένα", το 1997. Εκεί υποδύονταν την τεξανή τραγουδίστρια Σελάνα Κουιντανίλα Πέρεζ, η οποία ως πραγματικό πρόσωπο, επίσης είχε αναδυθεί από τα λαϊκά στρώματα στην κορυφή της διασημότητας. Ο ρόλος αυτός της έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει το πολύπλευρο ταλέντο της στο χορό και το τραγούδι και της χάρισε μια υποψηφιότητα για "Χρυσή Σφαίρα".

Δυο χρόνια αργότερα, πέρασε και στο χώρο της μουσικής, ηχογραφώντας το πρώτο λάτιν σόουλ άλμπουμ της, "On the 6". Σήμερα έχει στο ενεργητικό της επτά άλμπουμ -δύο απ' αυτά έχουν γίνει Νο 1 στη Βρετανία και τις ΗΠΑ- από τις πωλήσεις των οποίων έχει κερδίσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζένιφερ Λοπέζ, διάσημη επίσης και για τα προκλητικά οπίσθια της έγινε "σύμβολο" κυρίως της λατινόφωνης κοινότητας και μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες γυναίκες της Αμερικής, αφού η περιουσία της ξεπερνά τα 250.000.000 δολάρια. Με αμοιβή 7 εκατομμύρια δολλάρια για κάθε ταινία της, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό "Forbes", κατατάσεται στην 54η θέση των πιο ισχυρών διασημοτήτων και ένατη σε δημοτικότητα στο ίντερνετ.

Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να εισβάλλει δυναμικά και στη μόδα, δημιουργώντας την δική της κολεξιόν. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, με την δική της υπογραφή τα οποία λάνσαρε η ίδια στις πασαρέλες.

Η προσωπική της ζωή έδωσε και συνεχίζει να δίνει τροφή στον τύπο. Ο αρραβώνας της με τον ηθοποιό, Μπέν Άφλεκ και το τεράστιο κίτρινο διαμάντι που στόλιζε το χέρι της, είχε γίνει πρωτοσέλιδο στα περισσότερα περιοδικά όπως και το άδοξο τέλος της σχέση της, που αποτυπώθηκε με κάθε λεπτομέρεια.

Στην αγκαλιά του τραγουδιστή Μάρκ Αντονι ξεπέρασε την απιστία, και μαζί του ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Η ευτυχία τους επισφραγίστηκε με την άφιξη των διδύμων, της Έμμα και του Μαξ, στις 22 Φεβρουαρίου 2008.

Αν και οι αποτυχημένες προσπάθειες της Λόπεζ να αποκτήσει παιδί είχαν απασχολήσει κατά καιρούς τον τύπο ή ίδια δήλωσε στο περιοδικό "Elle" ότι δεν είχε καμία αγωνία γι' αυτό: "Ξέραμε ότι κανένας από τους δυό μας δεν είχε πρόβλημα. Είχα κάνει όλες τις εξετάσεις και ο σύζυγος μου είχε ήδη παιδιά (μια κόρη και δύο γιούς από προηγούμενες σχέσεις). Φαίνεται ότι δεν ήμουν έτοιμη, και πίστευα ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα συμβεί".

Όσο για την στιγμή που κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, αποκαλύπτει: "Με χτένιζαν και μου έφτιαχναν το μακιγιάζ όταν ένοιωσα ένα απροσδιόριστο κύμα ευφορίας. Ο κομμωτής και ο μακιγιέρ μου ρώτησαν, τι συμβαίνει. Δεν τους είπα τίποτα, αλλά ήμουν σίγουρη ότι μέσα μου μεγάλωνε μια ζωή".

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης της αποφάσισε να προπονηθεί στο τρίαθλο για να πάρει μέρος σε αγώνες που γίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. "Παρακολουθούσα τηλεόραση και όταν είδα το τρίαθλο σκέφτηκα ότι μπορώ να το κάνω. Αξίζει να προσπαθήσω αφού ο στόχος είναι να μαζέψουμε χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη", δήλωσε η Λόπεζ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το είπε και το έκανε, η πεισματάρα Τζένιφερ. Έξι μήνες μετά την γέννηση των διδύμων προπονείται εντατικά και θα πάρει μέρος σε αγώνες που θα γίνουν στο Μαλιμπού στο τέλος περίπου του μήνα.

Η Τζένιφερ Λόπεζ θα μείνει σε σουίτα γνωστού πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι, μαζί με τον 40χρονο Μάρκ Αντονι και τα δίδυμα. Στο ίδιο ξενοδοχείο, μετά την συναυλία θα κάνει και πάρτι για να διαφημίσει τα ρούχα της ενώ την επόμενη ημέρα 21 Σεπτεβρίου θα επισκεφτεί το κατάστημα JLo της Γλυφάδας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα μέρος από τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.