Ντέμης Νικολαΐδης: «Δε μου αρέσει να κρίνουν κακά ή να καταδικάζουν κάτι που μπορεί να κάνει η Δέσποινα. Πάντα την έχω έννοια»

20.07.2023
Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή σε βραδινή του έξοδο του 2016
Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η Δέσποινα Βανδή σε βραδινή του έξοδο του 2016 (Photo: NDP Photo Agency)
Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, ο Ντέμης Νικολαΐδης αναφέρεται δημόσια στη Δέσποινα Βανδή και το κάνει με τρυφερότητα.

Ήταν 15 Ιουλίου του 2021 όταν η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης ανακοίνωσαν από κοινού ότι παίρνουν διαζύγιο ύστερα από 18 χρόνια γάμου.

«Ύστερα από 18 χρόνια, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας και παρακαλούμε για το σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας», διαβάσαμε τότε στη λιτή ανακοίνωση που έφερε τις υπογραφές και των δύο και δεν είδαμε άλλες δηλώσεις σχετικά. Δεν χρειαζόταν άλλωστε.

Η ζωή συνεχίστηκε. Η Δέσποινα Βανδή γύρισε πολύ γρήγορα σελίδα έχοντας στο πλευρό της τον Βασίλη Μπισμπίκη και τελευταία ο Ντέμης Νικολαΐδης, φαίνεται ότι έχει βρει το λιμάνι του στο πλευρό της Αλεξάνδρας Νικολαΐδου. Πάντα βέβαια, τα παιδιά του πρώην ζεύγους, Μελίνα και Γιώργος παραμένουν μέχρι και σήμερα προτεραιότητα΄ τους και αυτό φαίνεται σε κάθε κουβέντα και των δύο.

Στο oneman.gr έδωσε μια συνέντευξη ο Ντέμης Νικολαΐδης και μίλησε χωρίς φόβο και πάθος για όλα, στον Θοδωρή Κανελλόπουλο. Μίλησε για το ποδόσφαιρο, την ΑΕΚ, την ψυχολογία, αλλά και για το διαζύγιο, για τα παιδιά του και για την πρώην σύζυγό του. Σε αυτό το κομμάτι θα σταθούμε εδώ.

Πώς είναι η ζωή δυο χρόνια μετά το διαζύγιο τον ρώτησε κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος. «Σκέψου ότι μετά από 20 χρόνια αλλάζει όλη σου η ζωή. Ξαναγίνεσαι εργένης, ξαναζείς μόνος σου, δεν είσαι με τα παιδιά σου κάθε μέρα. Είναι μια τεράστια αλλαγή ειδικά αν είσαι τόσα χρόνια με έναν άνθρωπο. Θέλεις μια προσαρμογή. Τώρα κάνω πράγματα για να είμαι χαρούμενος, έχω μάθει πλέον», απάντησε εκείνος ενώ εξέφρασε την άποψή του και για το διαζύγιο γενικότερα.

«Πολλές φορές η λέξη "διαζύγιο" έχει αρνητική χροιά. Δεν ακούγεται ωραία. Αλλά καμιά φορά γίνεται για καλό. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να δημιουργηθούν ή να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου και προκειμένου δύο άνθρωποι να μην περνάνε καλά, καλύτερα να χωρίσουν για να είναι καλύτερα».

Στη συνέχεια ο Ντέμης ρωτήθηκε αν ενοχλήθηκε για τις διαστάσεις που πήρε το διαζύγιο. «Σε ενοχλούσε που ο κόσμος ασχολήθηκε έντονα με αυτό; Ή ακόμα και τώρα που ασχολείται με τη Δέσποινα και είσαι και εσύ στη δημοσιότητα χωρίς να υπάρχει λόγος;».

«Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ», απάντησε εκείνος εξηγώντας πως λίγα πράγματα πέφτουν στην αντίληψή του διότι δε βλέπει τηλεόραση. «Αφοσιώθηκα στον εαυτό μου. Δε μου αρέσει πάντως [να ασχολούνται]. Πιο πολύ η Δέσποινα ως καλλιτέχνης είναι μέσα σε αυτόν τον χώρο, οπότε πιο πολύ ασχολήθηκαν με εκείνη. Έχω τη συνολική εντύπωση ότι με σεβασμό ακουμπήσανε αυτό το θέμα, και έτσι θα έπρεπε. Το κερδίσαμε αυτό γιατί δεν είχαμε δώσει και δικαιώματα τόσα χρόνια. Δε μου αρέσει να κρίνουν κακά ή να καταδικάζουν κάτι που μπορεί να κάνει η Δέσποινα. Πάντα την έχω έννοια».

demis.jpg

Μελίνα Νικολαΐδη: Έτσι απαντά σε όσους κατέκριναν τη μητέρα της, Δέσποινα Βανδή και τον Βασίλη Μπισμπίκη

«Με τα παιδιά πώς είσαι; Πώς ζεις την πατρότητα τώρα;», ήρθε η επόμενη ερώτηση και η απάντηση ήρθε με σαφή ενδοσκοπική διάθεση.

«Όταν υπάρχει ένα διαζύγιο για τα παιδιά είναι σοκ. Έχεις ενοχές γι’ αυτό το πράγμα. Κάτι δεν κατάφερες σωστά. Τα παιδιά είναι μπερδεμένα, δεν τους αρέσει αυτό, θέλουν κι εκείνα τον χρόνο τους, όλοι θέλουν τον χρόνο τους για να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα. Πάντα σκέφτεσαι "τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά;" Πόσο παραπάνω χρόνο θα είχα δώσει όταν ήταν μωρό η Μελίνα και έλειπα πολύ από το σπίτι αφού ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ; Έχασα αρκετές ώρες. Με τον Γιώργο προσπάθησα να έχω περισσότερο χρόνο αλλά και πάλι ο χρόνος με τα παιδιά σου ποτέ δεν είναι αρκετός. Και όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο περισσότερο ήθελα να ‘μαι εκεί. Θα ήθελα να έχω περάσει παραπάνω χρόνο τότε, το προσπαθώ τώρα. Έκανα λάθη σε αυτό το πράγμα. Προσπαθείς μέχρι να πεθάνεις, εκτός από καλύτερος άνθρωπος να γίνεις καλύτερος μπαμπάς»

«Το έχεις βρει τώρα μετά το διαζύγιο; Βρήκατε νέες ρουτίνες;», ρώτησε στη συνέχεια ο δημοσιογράφος.

«Ακριβώς αυτό είναι το πράγμα. Να μπεις σε νέες ρουτίνες. Να καταλάβω εγώ ότι δεν είμαι μαζί τους κάθε μέρα, δεν είμαστε κάτω από την ίδια στέγη. Όταν χωρίσαμε τα παιδιά δεν ήταν μικρά. Μπορούσε να γίνει κουβέντα. Την αποφεύγεις στην αρχή, θέλει λίγο χρόνο, την κάνεις όμως την κουβέντα. Είναι έξυπνα και ώριμα, μπορείς να συζητήσεις, θέλει χρόνο. Το σοκ μετά από ένα διαζύγιο έρχεται πάντα στην αρχή. Όσο περνά ο καιρός όλα γίνονται καλύτερα», καταλήγει ο Ντέμης Νικολαΐδης και ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα!

Τελευταία τροποποίηση στις 20.07.2023 - 12:02