Βραβεία BAFTA 2023: Ο μεγάλος νικητής, η λίστα με τους υπόλοιπους και η έκπληξη

20.02.2023
Η μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς, Alison Hammond
Η μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς, Alison Hammond Photo: @alissonhammond55
Η βραδιά των Βρετανικών βραβείων Όσκαρ, όπως συνηθίζονται να ονομάζονται τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTAs) πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, σε όλο της το μεγαλείο στο Λονδίνο.

Παρουσία του απαστράποντος πριγκιπικού ζεύγους William και Kate τα βραβεία BAFTA δόθηκαν χθες σε μια τελετή, όπου, είδαμε και ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη βασίλισσα Ελισάβετ που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022, από την dame Helen Mirren, η οποία την έχει ενσαρκώσει και στη μεγάλη οθόνη.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς η αντιπολεμική ταινία του Netflix "All Quiet on the Western Front" που "σάρωσε" κερδίζοντας 7 συνολικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας αλλά και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας καθώς πρόκειται για γερμανική ταινίας!

Αξίζει να σημειώσουμε πως καθώς ο σκηνοθέτης, Edward Berger, παραλάμβανε το BAFTA για την καλύτερη ταινία ευχαρίστησε δεόντως τον πρωταγωνιστή του, Felix Kammerer, χωρίς τον οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά δεν θα είχαν κερδίσει κανένα βραβείο. Ο νεαρός ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία αυτή, και, πραγματικά εντυπωσίασε με την ερμηνεία του.

{https://www.instagram.com/p/Co3BP6xOWjT/}

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ηθοποιού είχαμε την Kate Blanchet η οποία κέρδισε το τέταρτο BAFTA της καριέρας της για την ερμηνεία της στην ταινία Tar, μια νίκη που ήταν αναμενόμενη.

{https://www.instagram.com/p/Co3AtYKDXLU/}

Στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου, όμως είχαμε μια έκπληξη καθώς το αγαλματίδιο κέρδισε ο Austin Butler για την ερμηνεία του ως Elvis στην ταινία του Baz Luhrmann ενώ το φαβορί ήταν ο Colin Farrell για τον ρόλο του στο The Banshees of Inisherin, με δεύτερο τον Brendan Frazer για το Whale.

Ο νεαρός ηθοποιός, που, όπως φαίνεται πάει "καρφί" και για το Όσκαρ, παρέλαβε το βραβείο και εμφανώς συγκινημε΄νος ευχαρίστησε και την οικογένεια Presley η οποία ακόμη θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο της Lisa Marie.

{https://www.instagram.com/p/Co3DJHIDu2h/}

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Richard E Grant και Alison Hammond φαίνεται να τα πήγαν θαυμάσια και ιδού η λίστα με τους νικητές

{https://www.instagram.com/p/Co1s4_UOz-R/}

Καλύτερη ταινία - All Quiet on the Western Front

Καλύτερη βρετανική ταινία- The Banshees of Inisherin

Σκηνοθεσία - Edward Berger, All Quiet on the Western Front

Α Γυναικείου Ρόλου - Cate Blanchett, Tar

Α Ανδρικού Ρόλου - Austin Butler, Elvis

Β Γυναικείου Ρόλου - Kerry Condon, The Banshees of Inisherin

Β Ανδρικού Ρόλου - Barry Keoghan, The Banshees of Inisherin

Πρωτότυπο Σενάριο - The Banshees of Inisherin

Προσαρμοσμένο Σενάριο - All Quiet on the Western Front

{https://www.youtube.com/watch?v=hf8EYbVxtCY}

Ξενόγλωση ταινία - All Quiet on the Western Front

Ντοκιμαντερ - Navalny

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων - Guillermo del Toro's Pinocchio

Μουσική - All Quiet on the Western Front

Ανερχόμενος Αστέρας (ψηφίζεται από το κοινό) - Emma Mackey

Τελευταία τροποποίηση στις 20.02.2023 - 09:15