Naomi Watts: Μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της εμμηνόπαυσης και μοιράζεται 4 χρήσιμες συμβουλές

Naomi Watts: Μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία της εμμηνόπαυσης και μοιράζεται 4 χρήσιμες συμβουλές
Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό μέρος της γυναικείας ζωής και είναι προς όφελος όλων των γυναικών να μοιράζονται τις ιστορίες τους και να ενημερώνονται με κάθε τρόπο. Η ηθοποιός Naomi Watts βιώνει την εμμηνόπαυση και μιλάει ανοιχτά για την εμπειρία της.

«Όταν έφτασα στη φάση της μετάβασης, η αγορά προϊόντων και πληροφοριών ήταν μοναχική, τρομακτική, επώδυνη και ντροπιαστική. Έψαχνα για βιβλία για να μάθω περισσότερα, αλλά ένιωθα ότι έπρεπε να το κρύψω. Ακόμη και οι φίλες μου δεν ήταν άνετες για να μιλήσουν για αυτό» εξομολογείται η Watts.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία της δικής της πρώιμης περιεμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης, την οποία βίωσε στα τέλη της δεκαετίας των 30 της. Τι λεει σήμερα; «Το να γνωρίζεις πώς θα είναι η εμμηνόπαυση πριν τη βιώσεις είναι κάτι που μοιάζει με... χρυσό». Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε μερικά από τα πράγματα που έμαθε κατά τη διάρκεια των 20 τελευταίων χρόνων.

{https://www.instagram.com/p/CejRzoprP0H/}

Μεγάλη σημασία στην ενυδάτωση

Κατά την εμμηνόπαυση το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο. Ο λόγος είναι ότι η παραγωγή φυσικού ελαίου και ενυδάτωσης επιβραδύνεται. Για την περίπτωση της Watts, τα γυρίσματα επιβάλλουν πολύ μακιγιάζ, οπότε δεν βοήθησαν την κατάσταση. «Είχα φαγούρα και αντιδραστικό δέρμα, κάτι το οποίο δεν ήξερα καν ότι ήταν σύμπτωμα», λέει. Οπότε η ενυδάτωση είναι μια «χρυσή» συμβουλή.

Η χρησιμότητα της άσκησης

Η εμμηνόπαυση συνδέεται με συμπτώματα όπως το άγχος και η κατάθλιψη αλλά παρατηρείται και μείωση της οστικής πυκνότητας αλλά και της μυϊκής μάζας. Οι έρευνες που έχουν γίνει καταλήγουν ότι η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα αυτά όπως επίσης και στις εξάψεις που είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης. Η Watts έχει μιλήσει για νυχτερινές εφιδρώσεις που ήταν τόσο έντονες, που συχνά έπρεπε να αλλάξει πιζάμες και σεντόνια μέσα στη νύχτα. Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή έχουν ένα επιπλέον όφελος. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη προβλημάτων υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2. Προβλήματα για τα οποία μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση.
Τι μπορεί να περιλαμβάνει η άσκηση; Περπάτημα, βάρη μέχρι και πιλάτες

Εμμηνόπαυση: Τα 5 απρόσμενα σημάδια

Προτεραιότητα στον ύπνο

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση είναι η δυσκολία στον ύπνο. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις (εξάψεις που συμβαίνουν τη νύχτα) και το άγχος μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Η ξεκούραση για τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα είναι η συμβουλή της Watts. «Ο ύπνος κάνει τόσο μεγάλη διαφορά για όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είτε σωματικά είτε ψυχικά», λέει.

{https://www.instagram.com/p/Copj6QdL9NA/}

Η κολπική ενυδάτωση πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας

Η Watts έχει μια ολιστική προσέγγιση για την ευεξία κατά την εμμηνόπαυση και η σεξουαλική υγεία είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της . Είναι γνωστό ότι η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση και ερεθισμό και να επηρεάσει την ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η ηθοποιός αναφέρει χαρακτηριστικά «Μπορεί να μην μπορώ πια να αναπαράγομαι, αλλά απολαμβάνω μια υγιή σεξουαλική ζωή». Η λύση είναι το ενυδατικό τζελ και αυτό δεν αφορά μόνο το σεξ, αλλά και την άνεση. «Είτε κάνεις ιππασία είτε φοράς στενό τζιν, θέλεις να νιώθεις ότι κινείσαι και αναπνέεις», λέει η ηθοποιός. Η Watts καταλήγει σε μια ευχή «Ελπίζω ότι οι γενιές που είναι μπροστά μας μας δεν θα υποφέρουν σιωπηλά στο θέμα της εμμηνόπαυσης όπως αυτές που προηγήθηκαν».

Τι είναι η προεμμηνόπαυση; 4 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Τελευταία τροποποίηση στις 17.02.2023 - 14:03