Μίλτος Τεντόγλου: Θα δημοπρατήσει τα παπούτσια του και θα δώσει τα χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας

17.02.2023
Μίλτος Τεντόγλου: Θα δημοπρατήσει τα παπούτσια του και θα δώσει τα χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πάλι ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης καθώς έγινε γνωστό τι σκοπεύουν να κάνουν με τον προπονητή του τα παπούτσια για τα οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία του ακύρωσε το άλμα των 8.40 πριν από δυο μέρες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλά πηδώντας στα 8,41 αμέσως μετά την ακύρωση του 8,40 άλματος που του ακύρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία κρίνοντας ότι τα παπούτσια που φορούσε ήταν παράτυπα.

"Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποια στιγμή θελήσω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος", έγραψε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση που έκανε μετά το συμβάν ο Μίλτος λίγο πριν αποδείξει του λόγου του το αληθές μέσα στον στίβο

{https://www.instagram.com/p/CostMBCj7HL/}

Σήμερα ο σπουδαίος άλτης επέστρεψε στην Ελλάδα όπου τον υποδέχτηκαν ως ήρωα! Εκείνος, μετρημένος και διακριτικός, μίλησε στις κάμερες και επανέλαβε ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. "Ήταν προσβολή και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως", είπε συγκεκριμένα ενώ δεν έκρυψε το πόσο διασκε΄δασε με όλα όσα έγραψαν οι Έλληνες στο Twitter. "Γέλασα πολύ, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους", συνέχισε εξηγώντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και αν ήθελε θα έκανε πολύ καλύτερο άλμα, όμως μόλις είδε το 8,41 σταμάτησε επί τούτου. "Ήταν ειρωνικό", είπε συγκεκριμένα στέλνοντας ακόμη μια φορά το μήνυμά του. Όσο για τα αμφιλεγόμενα παπούτσια που δημιούργησαν το πρόβλημα; "Θα τα κρατήσω σίγουρα", είπε αρχικά ο Μίλτος, όμως λίγο αργότερα μάθαμε πού θα καταλήξουν!

Στο πλάι του Μίλτου Τεντόγλου, όπως σε κάθε του βήμα, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, η οποίος μίλησε επίσης για τα όσα συνέβησαν με πολλή ηρεμία και γαλήνη. Σχετικά με την ακύρωση του ρεκόρ είπε πως "Αυτά τα έχουμε συνηθίσει", ενώ πρόσθεσε πως "Δεν έγινε σε μεγάλη οργάνωση. Δεν έχασε μετάλλιο. Αύριο συνεχίζουμε".

tentoglou-pomaski_1.jpg

Όταν ρωτήθηκε, όμως, για τα παπούτσια είπε πως έχει προτείνει στον Μίλτο να κρατήσουν τα παπούτσια και να τα βάλουν σε δημοπρασία με σκοπό να δώσουν τα χρήματα στα παιδιά της Τουρκίας που δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, σκέψη που έγινε δεκτή με συγκίνηση και από τη γειτονική χώρα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu να έχει ήδη μεταδώσει την είδηση.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1626440062144598017}

Ιδού τα όσα είπαν ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Γιώργος Πομάσκι στις κάμερες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα μετά τον τελευταίο τους θρίαμβο και περιμένουμε όλοι το επόμενο άλμα, με αθλητικό, τσαρούχι ή σαγιοράρα - όλα τα ακούσαμε αυτές τις μέρες!

{https://www.youtube.com/watch?v=O7C2a-JQh54}

Τελευταία τροποποίηση στις 17.02.2023 - 12:48