Νέα διάγνωση για τον Bruce Willis: Πάσχει από μετωποκροταφική άνοια

Νέα διάγνωση για τον Bruce Willis: Πάσχει από μετωποκροταφική άνοια
Ο ηθοποιός Bruce Willis πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της οικογένειάς του η οποία δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι ήταν «ανακούφιση ότι έχουμε επιτέλους ξεκάθαρη διάγνωση».

Με την ανακοίνωση εκφράζεται η «βαθιά ευγνωμοσύνη για την απίστευτη έκρηξη αγάπης» ενώ αποκαλύπτονται και πληροφορίες για τη διάγνωση του Willis. Η δήλωση υπογράφηκε από τις γυναίκες της μεγάλης οικογένειας του Willis, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Emma Heming -με την οποία έχει δύο κόρες- και της πρώην συζύγου του Demi Moore και των τριών κορών τους.

«Η μετωποκροταφική άνοια είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας σε άτομα κάτω των 60 ετών. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

{https://www.instagram.com/p/Cou_eUSOCaw/}

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του βρετανικού NHS, η μετωποκροταφική άνοια είναι μια «ασυνήθιστη» μορφή της νόσου που προκαλεί στον πάσχοντα προβλήματα συμπεριφοράς και ομιλίας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επίσης αργές ή δύσκαμπτες κινήσεις, απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου - αν και αυτό τείνει να συμβαίνει αργότερα - και μυϊκή αδυναμία.

Την περασμένη άνοιξη ο 67χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με αφασία, η οποία προκαλεί δυσκολίες στην ομιλία, ωστόσο αυτή η κατάσταση έχει προχωρήσει και πλέον δόθηκε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση.

Μάλιστα τότε ανακοινώθηκε ότι ο Willis θα εγκατέλειπε την υποκριτική, καθώς η αφασία του επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες.

Ο Bruce Willis διαγνώστηκε με αφασία και εγκαταλείπει την υποκριτική - Η συγκινητική ανάρτηση της οικογένειας

Σύμφωνα με την οικογένεια στόχος της δημοσιοποίησης της κατάστασης του Willis είναι ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την κατάσταση του ηθοποιού.

Όπως αναφέρεται: «Ο Bruce πάντα πίστευε στη χρήση της φωνής του στον κόσμο για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά. Γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι - αν μπορούσε σήμερα - θα ήθελε να ανταποκριθεί προκαλώντας την παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με όσους αντιμετωπίζουν επίσης αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και το πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

O Bruce Willis ποζάρει με όλες του τις γυναίκες εν μέσω θρίλερ με τη διαθήκη του