Όλοι σήμερα (δικαίως) μιλάνε για τον Μίλτο Τεντόγλου και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο

16.02.2023
Όλοι σήμερα (δικαίως) μιλάνε για τον Μίλτο Τεντόγλου και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο
Μία μέρα αφού του ακύρωσαν άλμα - ρεκόρ, εκείνος επανήλθε με τρεις απανωτές καταρρίψεις εκ νέου δίνοντας την καλύτερη απάντηση εντός και εκτός γηπέδου, όπως κάνει πάντα!

Ένας από τους μεγαλύτερους αθητές όλων των εποχών τόσο στο άθλημά του όσο και σε πιο γενικό πλαίσιο, ο Μίλτος Τεντόγλου φαίνεται ότι ζει για να ξεπερνά καθημερινά τον ίδιο του τον εαυτό.

Στην καλύτερη΄ του φόρμα, λοιπόν, ο πρωταθλητής του άλματος εις μήκος πε΄τυχε άλμα στα 8.40μ στο μίτινγκ του Τορούν, το οποίο ήταν και η κορυφαία επίδοση στο 2023. Αφού πανηγύρισε την απίστευτη επίδοση αυτή, όμως, βρέθηκε ενώπιων μιας πρωτοφανούς απόφασης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία η οποία του ακύρωσε το άλμα κρίνοντας πως τα παπούτσια που φορούσε ήταν "παράτυπα".

{https://www.instagram.com/p/Coabwk_Lx7S/}

Ο ίδιος ο Μίλτος αντέδρασε και δημόσια μέσα από μία ανάρτηση με την οποία εξέφραζε όλο του το συναίσθημα αλλά και τις σκέψεις για μια κίνηση που δεν έχει λογική.

"Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για παπούτσια και τον αθλητισμό. Και αποφασίζουν ποια spikes παπούτσια (αυτά με τα καρφιά) είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει την ακίδα βαριά και δύσκολο να τρέξει", ξεκινά την ανάρτησή του ο Τεντόγλου ενώ μοιράζεται τρία παπούτσια για τα οποία μιλά συγκεκριμένα.

"Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φοράω το spike παπούτσι στην 1η φωτογραφία . Ενώ τα άλλα δύο spike παπούτσια φαίνεται ότι είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι ίδιο μοντέλο αλλά διαφορετικού χρώματος" συνεχίζει ο αθλητής ρωτώντας αν έλεγξαν τα καρφιά των παλιών ρεκόρ και αν είχαν λέιζερ στην πλακέτα."Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές" συνέχισε ολοκληρώνοντας με ιδιαίτερο πάθος την τοποθέτησή του.

"Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40", είπε χθες ο Μίλτος Τεντόγλου, "Μπορώ να το κάνω όποια στιγμή θελήσω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα οπότε είναι 'εγκεκριμένο'". Και, ναι, τό' πε και τό' κανε!

{https://www.instagram.com/p/CoraQXaMlJJ/}

Μία μέρα μετά, λοιπόν, ο Μίλτος πέρασε από τα λόγια στα έργα και στο μίτινγκ του Λιεβέν στη Γαλλία, αυτή τη φορά, κατέρριψε το ρεκόρ τρεις συνεχόμενες φορές (8.32, 8.37, 8.34 ), μέχρι να φτάσει στο απίθανο 8.41 που ξεπέρασε και την ίδια δική του προχθεσινή καλύτερη επίδοση

{https://www.facebook.com/HellenicOlympicCommittee/videos/3051958788446263}

Προφανώς "γεμάτος" και ικανοποιημένος ο Μίλτος Τέντογλου απόλαυσε την επιτυχία του και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο όλο για τη στήριξη και την αγάπη που του προσφέρει τόσο απλόχερα. "Έλληνες είστε οι μεγαλύτεροι παιχτούρες σε όλη την Ευρώπη" γράφει και κερδίζει ξανά βαθιά υπόκλιση!

miltos1.jpg

Όπως ήταν φυσικό στο Twitter στήθηκε τρελό γλέντι. Ιδού μερικά από τα καλύτερα "χτυπήματα".

{https://twitter.com/kalou_kakou/status/1625953381939388416}

{https://twitter.com/Gina8_12/status/1626139628746022913}

{https://twitter.com/annetakavadia/status/1626150250544087043/}

{https://twitter.com/V_Manthogiannis/status/1626136718633062400}

Ένας από αυτούς που αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου στο Instagram ήταν και ο Βασίλης Κικίλιας. "Τους έγραψε στα… παλιά του τα παπούτσια και απογειώθηκε στα 8.41μμ την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο", γράφει ο Υπουργός Τουρισμού κι καμαρώνει μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα.

{https://www.instagram.com/p/Cot11BvsEHT/}

Τελευταία τροποποίηση στις 16.02.2023 - 12:10