Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής: Τα μετάλλια, η αποθέωση και η αγκαλιά των πρωταθλητών

04.03.2024
Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής: Τα μετάλλια, η αποθέωση και η αγκαλιά των πρωταθλητών
Απίστευτες επιδόσεις για τους πρωταθλητές μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Δυναμική η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη με τις νίκες του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και του Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ να ξεχωρίζουν, χωρίς αμφιβολία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, το απίθανο αυτό «τυπάκι» που τα τελευταία χρόνια «σαρώνει» τα πάντα και μάλιστα το κάνει τελείως... «ατσαλάκωτος», σα να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, το έκανε πρώτος το θαύμα του και κέρδισε ακόμη ένα Χρυσό Μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση. Σύνολο 11 τα μετάλλια εκ των οποίων μόνο ένα δεν είναι χρυσό!

Ο Μίλτος, λοιπόν, διαπρέπει τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό με τις δηλώσεις του να γίνονται πάντα viral. Ναι, και αυτή τη φορά τον ακούσαμε να λέει ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από το άλμα του («Ποιος πηδάει πρωί;», τον ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων καθώς ο τελικός αυτή τη φορά ήταν πρωινός) ενώ δεν δίστασε να πει ότι «Καλό το μετάλλιο, αλλά ξενέρωσε και πάει να παρακολουθήσει τριπλούν!».

{https://www.instagram.com/p/C4BcR4Sgtw3/}

{https://www.instagram.com/p/C4Bo-81Ip_m/}

Όσο για τον λόγο που τον «ξενέρωσε»; Τον εξήγησε ο ίδιος με πολύ απλά λόγια μιλώντας στην αθλητικογράφο Πηνελόπη Γκιώνη, η οποία, παρεμπιπτόντως είναι και η σύντροφός του τα τελευταία χρόνια.

{https://www.instagram.com/p/C1fZbOKov7T/?img_index=1}

«Αυτή τη στιγμή, το άλμα εις μήκος είναι από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα», λέει ο έλληνας πρωταθλητής, εξηγώντας πως αυτό που το κάνει δύσκολο δεν είναι το άλμα αλλά η φόρα. «Τρέχουμε σαν σπρίντερ, με πολλά χιλιόμετρα την ώρα και πρέπει να βρούμε ακριβώς την άκρη του ξύλου για να μη χάσουμε κανένα εκατοστό, για να είναι έγκυρο το άλμα. Το άλμα μπορούν να το κάνουν όλοι, όμως η ακρίβεια είναι το δύσκολο», λέει ο Τεντόγλου εξηγώντας πως «αυτό που θέλουν να κάνουν τώρα είναι να αφαιρέσουν αυτό το δύσκολο κομμάτι. Αν γίνει αυτό εγώ θα σταματήσω, δεν θέλω να κάνω μήκος. Το αγώνισμα θα γίνει πολύ εύκολο και θα μπορούν να το κάνουν όλοι. Εγώ έχω χαλάσει πολλά χρόνια προπόνησης για να δουλέψω την τεχνική μου και την ακρίβειά μου. Αυτό θα το πάρουν. Και το αγώνισμα θα γίνει πολύ εύκολο. Το άλμα είναι εύκολο, η ακρίβεια το κάνει δύσκολο. Μετά θα μπορούν να το κάνουν όλοι. Και εγώ δεν θέλω να το κάνω αυτό το άθλημα. Εμένα μου αρέσει να είναι δύσκολο αυτό που κάνω» είπε ο Τεντόγλου και πρόσθεσε ότι μετά θα κάνει τριπλούν. «Κάνω στην προπόνηση, είμαι πολύ καλός», πρόσθεσε.

{https://www.instagram.com/p/C4BVaYiI5PN/}

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου και οι Έλληνες χαμογέλασαν πάλι - Εκείνος όμως έχει μια στεναχώρια

Την επόμενη μέρα ήταν η σειρά του Μανόλο, όπως φωνάζουν χαρακτηριστικά τον Εμμανουήλ Καραλή. Ο έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε τον αγώνα του στην τρίτη θέση και αυτό ήταν μέχρι και άθλος αν σκεφτεί κανείς πως είχε να ανταγωνιστεί μεγαθήρια όπως ο θρυλικός (ήδη) Armand Duplantis που πήρε το χρυσό!

Ο Μανόλο αφιέρωσε το μετάλλιο αυτό στη μητέρα του, η οποία, όπως είπε πολύ τρυφερά, ήταν η μόνη που πίστευε ότι θα τα καταφέρει!

{https://www.instagram.com/p/C4Ei8JCN5O5/}

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στον Εμμανουήλ Καραλή κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Οι Έλληνες αθλητές και προπονητές είχαν κρυφτεί πίσω από ένα μπάνερ της διοργάνωσης και εμφανίστηκαν όλοι μαζί ξαφνιάζοντας τον πρωταθλητή του επί κοντώ!

Όλοι σήμερα (δικαίως) μιλάνε για τον Μίλτο Τεντόγλου και ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν, φυσικά εκεί και υποδέχθηκε με μια μεγάλη αγκαλιά τον φίλο του και συναθλητή του, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Πομάσκι!

Συγχαρητήρια!!!!

{https://www.instagram.com/p/C4EnD-JoCFO/}

Τελευταία τροποποίηση στις 04.03.2024 - 12:22