Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η αδελφή του διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

26.11.2022
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η αδελφή του διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες
Μία ανάρτηση με ξεχωριστή βαρύτητα έκανε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς μοιράστηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα με σκοπό να αφυπνίσει για την ανάγκη της πρόληψης σε θέματα υγείας!

"Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική", ξεκίνησε το μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξηγώντας ότι, δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή του Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. "Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντς ότι τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια.

"Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο", συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη, πράγμα που, εξάλλου, πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.

Νατάσα Μήτσου: «Νιώθοντας την “ανάσα” του θανάτου καταλαβαίνεις ότι τη ζωή σου πρέπει να την περνάς όπως εσύ θες»

"Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό", συνεχίζει ο κύριος Μητσοτάκης, τονίζοντας όμως ότι είναι απαραίτητος. "Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα 'Φώφη Γεννηματά'", θύμισε, προτρέποντας τις ελληνίδες να το αξιοποιήσουν.

"Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα", κλείνει το μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ευχές για "περαστικά" και "καλή δύναμη" έφτασαν από παντού.

Εσύ; Έχεις κάνει τη μαστογραφία σου φέτος;