Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει ξανά διάσημους "απόντες" - Εικόνες που συγκλονίζουν

23.09.2022
Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει ξανά διάσημους "απόντες" - Εικόνες που συγκλονίζουν
Πώς θα ήταν σήμερα αν ζούσε o Jimmy Hendrix; Η πριγκίπισσα Diana; Ο Freddie Mercury; Η Amy Winehouse; Ο Alper Yesiltas, δικηγόρος και φωτογράφος από την Κωνσταντινούπολη χρησιμοποίησε την τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη και μας έδωσε μερικές πολύ ρεαλιστικές απαντήσεις σε εικόνα.

"As if nothing happened" (Σα να μην είχε γίνει τίποτα) ονομάζεται το project του Yesiltas και όπως λέει ο ίδιος, στην ουσία πρόκειται για την απάντηση στην ερώτηση "Πώς θα ήταν σήμερα -ρεαλιστικά δοσμένοι- αν δεν τους είχαν συμβεί μερικά πολύ σοβαρά γεγονότα" αγαπημένοι διάσημοι που έχουν φύγει από τη ζωή.

"Με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πως με αυτό τον τρόπο θα μπορεί κανείς να δείξει στην πραγματικότητα ο,τιδήποτε φανταστεί", λέει ο δημιουργός του πολύ ενδιαφέροντος πρότζεκτ συμπληρώνοντας πως η ιδέα για αυτό του ήρθε μόλις σκέφτηκε κάτι που θα τον έκανε ιδιαίτερα ευτυχισμένο. "Ήθελα να δω ξανά μπροστά μου ανθρώπους που μου είχαν λείψει", εξηγεί και ιδού τι "γέννησε" με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Heath Ledger ίσως ήταν κάπως έτσι, με το βάρος των ρόλων του χαραγμένο στο πρόσωπο και το βλέμα του.

Αν ο Freddie Mercury δεν είχε αρρωστήσει με AIDS και αν ζούσε μέχρι σήμερα, είναι πολύ πιθανό να ήταν κάπως έτσι...

Έτσι φαντάστηκε την πριγκίπισσα Diana ο Alper Yesiltas.

Αν ο Michael Jackson δεν είχε επέμβει στο χρώμα και στα χαρακτηριστικά του προσώπου του, και αν ζούσε ακόμη, ίσως να έδειχνε κάπως έτσι.

Ίσως ήταν κάπως έτσι, αν δεν είχε αποφασίσει να "φύγει" ο Kurt Cobain

Αν ο Jimmy Hendrix δεν είχε αναζητήσει την έμπνευση αλλού, ίσως να τον βλέπαμε έτσι

Κάπως έτσι θα ήταν ο John Lennon αν δεν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη εκείνη τη μοιραία μέρα (και αν δεν είχε συμβεί κάτι άλλο στο μεταξύ).

"Μακάρι να μην είχε πάρει αυτό το παυσίπονο εκείνη τη μέρα", γράφει ο Yesiltas και ιδού πώς δημιούργησε τον Bruce Lee του σήμερα.

Αν ο Elvis αγαπούσε περισσότερο τη ζωή και πρόσεχε περισσότερο την υγεία και τον εαυτό του, δεν αποκλείεται να ήταν κάπως έτσι σε μεγάλη ηλικία.


"Μακάρι να μην είχε εμπλακεί στα γεγονότα που τον οδήγησαν να αντιμετωπίσει τη μαφία", γράφει ο Alper Yesiltas για τον 2Pack

Γερή και χαμογελαστή η Amy Winehouse...

Αν η Madonna δεν είχε επέμβει καθόλου στο πρόσωπό της ίσως έδειχνε κάπως έτσι, στην ηλικία της .

Αν δεν είχε συμβεί τίποτα και στη ζωή της Janis Joplin ίσως μεγάλωνε και έφτανε να τη δούμε με αυτό το πρόσωπο.