Μάρθα Καραγιάννη: Το υπέροχο αφιέρωμα της Finos Film για μια γυναίκα σύμβολο

19.09.2022
Μάρθα Καραγιάννη: Το υπέροχο αφιέρωμα της Finos Film για μια γυναίκα σύμβολο
Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους αναφέρει μεταξύ άλλων στη λεζάντα της ανάρτησης που έκανε η Φίνος Φιλμ για την Μάρθα Καραγιάννη.

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών και η απώλεια της συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε όπως ακριβώς ήθελε, «ήσυχα» στο σπίτι της έχοντας στο πλευρό της τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Η Finos Film δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο - αφιέρωμα με κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές της .

Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει: «Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη. Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους. Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.

Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.02.2023 - 18:24