Μάρθα Καραγιάννη: Στη δημοσιότητα ιδιόχειρο σημείωμά της σχετικά με την αποτέφρωσή της

05.03.2024
Μάρθα Καραγιάννη: Στη δημοσιότητα ιδιόχειρο σημείωμά της σχετικά με την αποτέφρωσή της
Ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού έρχεται στο φως της δημοσιότητας το σημείωμα με το οποίο ανέφερε τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να φύγει από αυτή τη ζωή.

Η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 82 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12:50, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και τους απανταχού θαυμαστές της.

Στο πλευρό της, μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δυο πιο δικοί της άνθρωποι, η καλή της φίλη Ντόρα Δου΄μα, με την οποία μάλιστα έμεναν μαζί τα τελευταία χρόνια και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Η Ντόρα Δούμα μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τη Μάρθα και την κοινή τους ζωή που ξεκίνησε όταν έχοντας αμφότερες χάσει τους γονείς τους, αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι. Η Ντόρα Δούμα, μάλιστα άνοιξε το σπίτι της στην κάμερα της εκπομπής και μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την απώλειά της.

1_79.jpg

Η Μάρθα Καραγιάννη και η Ντόρα Δούμα με τον Κώστα Βουτσά και τη σύζυγό του, Αλίκη Κατσαβού το 2016

Μεταξύ των όσων αποκαλύφθηκαν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της Μάρθας Καραγιάννη, με το οποίο η ηθοποιός δήλωνε πως μετά τον θάνατό της, επιθυμούσε να οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο και όχι στο νεκροταφείο.

«Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου, επιθυμώ όταν φύγω από τον κόσμο αυτό, επιθυμώ, όχι ταφή, αλλά να αποτεφρωθώ», διαβάζουμε στο σημείωμα ενώ η κυρία Δούμα εξήγησε πως αυτό το σημείωμα το είχε ζητήσει η ίδια από τη Μάρθα Καραγιάννη γιατί είχαν ακουστεί πολλά και εκείνη, καθώς δεν ήταν συγγενείς εξ αίματος, θα χρειαζόταν διαβεβαιώσεις για την πραγματική επιθυμία της.

Ο Luke Perry και 20 ακόμη Έλληνες και ξένοι διάσημοι που αποτεφρώθηκαν [photos]

Βέβαια, παρόλο που υπήρξε αυτό το σημείωμα, η κυρία Δούμα αντιμετώπισε προβλήματα με τη γραφειοκρατία, όπως είχε εξηγήσει η ίδια μιλώντας στο Πρωινό, πριν από την εξόδιο ακολουθία.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα πεθάνει. Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα. Πάω στα ΚΕΠ για την τελική υπογραφή αυτή τη στιγμή», είχε αναφέρει συγκεκριμένα.

Για την ιστορία, πάντως, η τέφρα της ηθοποιού σκορπίστηκε στη θάλασσα όπως ήταν και επιθυμία της από τον καλό της φίλο Δημήτρη Σούρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.03.2024 - 15:15