Η Emilia Clarke για τα δύο ανευρίσματα στον εγκέφαλο που ξεπέρασε: "Είναι αξιοσημείωτο που μπορώ ακόμη να μιλάω"

18.07.2022
Η Emilia Clarke για τα δύο ανευρίσματα στον εγκέφαλο που ξεπέρασε: "Είναι αξιοσημείωτο που μπορώ ακόμη να μιλάω"
Τον χρόνο πίσω στις δύσκολες στιγμές που βίωσε το 2011 και το 2013 -και μάλιστα ενώ γυριζόταν το Game of Thrones- γύρισε η Emilia Clarke και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη -αλλά και την έκπληξή της- για το γεγονός ότι ακόμη μπορεί και μιλάει, δεδομένου ότι μερικά σημεία του εγκεφάλου της δε λειτουργούν πια.

Καλεσμένη στην εκπομπή του BBC, Sunday Morning, ήταν η Emilia Clarke, στο πλαίσιο της προώθησης του θεατρικού της ντεμπούτου στο West End και συγκεκριμένα στο Harold Pinter Theater με το έργο του Anton Chekhov’s “Ο Γλάρος” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απίστευτη περιπέτεια που είχε με την υγεία της πριν από 10 χρόνια περίπου.

Θυμίζουμε ότι η συμπαθέστατη ηθοποιός υπέστη δύο ανευρίσματα εγκεφάλου που έθεσαν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή, όσο έκανε γυρίσματα για το GOT. Το πρώτο ήταν το 2011 και το δεύτερο το 2013. Η Clarke μίλησε δημόσια για την περιπέτειά της, πρώτη φορά το 2019 και ενώ ήταν σίγουρη πια ότι τα είχε όλα αφήσει πίσω της.

"Ο πόνος ήταν αφόρητος", είχε παραδεχτεί, μεταξύ άλλων η Emilia, τονίζοντας πόσο απίστευτα βοηθητικά λειτούργησε στην περίπτωσή της το Game of Thrones δίνοντάς της σκοπό!

Επιστρέφοντας στην εμπειρία της αυτή η Clarke υπογραμμίζει το πόσο ξεχωριστή είναι η ζωή της. "Μεγάλο κομμάτι του εγκεφάλου μου δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι αξιοσημείωτο που μπορώ να μιλάω και να ζω τη ζωή μου φυσιολογικά με απολύτως καμία επίπτωση", λέει η Clark τονίζοντας με συγκίνηση ότι ανήκει σε μία πραγματικά πολύ πολύ πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων που έχουν επιζήσει από κάτι τέτοιο.

Emilia Clarke: Μοιράζεται φωτογραφίες μετά το χειρουργείο στο κεφάλι και συγκλονίζει

Μετά την περιπέτειά της, και έχοντας αποδεχτεί απόλυτα τη δική της κατάσταση, η ηθοποιός δημιούργησε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για θύματα εγκεφαλικών με το όνομα SameYou με σκοπό να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί.