Η νέα διαφήμιση της ΑΛΦΑ είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό

21.04.2022
Η νέα διαφήμιση της ΑΛΦΑ είναι ό,τι πιο όμορφο έχουμε δει τον τελευταίο καιρό
Οι άνθρωποι που δημιουργούν τα διαφημιστικά σποτάκια της μπύρας ΑΛΦΑ έκαναν και πάλι το "θαύμα" τους. Μία ακόμη ανθρώπινη ιστορία βγαλμένη -δυστυχώς- από μια καθημερινότητα όπου οι ανθρώπινες σχέσεις χάνονται ολοένα και πιο πολύ, το μήνυμα για ουσία και εγγύτητα είναι σαφές και ζεστό. Ευχαριστούμε.

Έχουμε δακρύσει αρκετές φορές με τις διαφημίσεις της ΑΛΦΑ και αυτή η τελευταία μας στέλνει όλους στον.... καθρέφτη. Δεν επιλέχτηκε τυχαία το ομώνυμο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά για να ντύσει μουσικά το νέο σποτάκι της γνωστής ετικέτας, που αναδεικνύει, στην ουσία, το σημάδι-μάστιγα των καιρών μας, το λεγόμενο phubbing.

Η λέξη που προκύπτει από τις λέξεις "phone" και "snubbing" είναι, πρακτικά, αυτό που βλέπεις παντού γύρω σου. Άνθρωποι κολλημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο "μαζί αλλά χώρια". Πόσα ζευγάρια δεν έχεις δει να κάθονται σε ένα τραπέζι και να κοιτάζουν με τις ώρες ο καθένας το κινητό του χωρίς να ανταλλάσουν μία κουβέντα; Πόσες παρέες φίλων -όλων των ηλικιών- δεν έχεις δει να ζουν μόνο ό,τι μοιράζονται μέσω εφαρμογών!

Εκεί ακριβώς εστιάζει το νέο σποτάκι της ΑΛΦΑ καταδικάζοντας, ουσιαστικά, αυτή την πρακτική που έχει φτάσει πια να συμβαίνει χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Βλέπουμε ένα ζευγάρι που βρίσκεται για ποτό. Η χαρά που βλέπει ο ένας τον άλλο είναι εμφανής από τη πρώτη στιγμή. Μόλις κάθονται στο μπαρ, όμως, η κίνηση "κοιτάζω το κινητό" έρχεται ασυναίσθητα και άμεσα καταστρέφοντας τα πάντα.

Αυτομάτως ανάμεσα στους δύο μπαίνουν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που οι ίδιοι τους έχουν επιτρέψει να μπουν, μέχρι τη στιγμή που αντιλαμβάνονται το λάθος τους και αφήνουν τα κινητά στην άκρη, τελείως αποφασισμένοι.

Η φωνή του Φοίβου Δεληβοριά στον "Καθρέφτη" του δένει απόλυτα με το concept και το μήνυμα έρχεται δυνατό και σαφές! Ευχαριστούμε ΑΛΦΑ. Μήνυμα ελήφθη!