Will Smith: Το χαστούκι, το παρασκήνιο, η απάντηση της Ακαδημίας και οι φήμες

28.03.2022
Will Smith: Το χαστούκι, το παρασκήνιο, η απάντηση της Ακαδημίας και οι φήμες
Όλες οι λεπτομέρειες πίσω από την πιο viral στιγμή των φετινών βραβείων

Είναι η στιγμή που έχει συζητηθεί όσο καμία άλλη τις τελευταίες ώρες: ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock την Κυριακή το βράδυ, στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ.

Αυτό όμως που οι περισσότεροι ίσως δε γνωρίζουν, είναι ότι η κόντρα των δυο ηθοποιών έχει ιστορία: Ο Rock εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς του Smith "The Fresh Prince of Bel-Air" το 1995 και ήταν ηθοποιός φωνής δίπλα στην Pinkett Smith σε τρεις ταινίες κινουμένων σχεδίων "Madagascar".

Oscars 2022: Ο Jason Momoa πήγε μόνος του στην τελετή αλλά διασκέδασε περισσότερο από όλους - Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα

Το παρασκήνιο της κόντρας ξεκινά από το 2016

Πιο πρόσφατα, ωστόσο, ο Rock είχε αναφερθεί ξανά στην Pinkett Smith στα Βραβεία Όσκαρ. Το 2016, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και οι 20 υποψήφιοι ηθοποιών ήταν λευκοί. Ο Smith - ήδη δύο φορές υποψήφιος για το "Ali" και το "The Pursuit of Happyness" - δεν προτάθηκε για το ρόλο του στο αθλητικό δράμα "Concussion". Η Pinkett Smith δήλωσε δημόσια ότι μποϊκοτάρει τα Όσκαρ και δεν θα παρευρεθεί.

Σε ένα βίντεο που ανακοινώνει την απόφασή της, απευθύνθηκε στον Rock, που είχε ήδη ανακοινωθεί ως παρουσιαστής εκείνης της χρονιάς, λέγοντας: «Γεια σου, Chris, δεν θα είμαι στα Όσκαρ και δεν θα παρακολουθώ. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο άνθρωπο για να κάνει τη δουλειά φέτος από εσένα, φίλε μου».

Στον εναρκτήριο μονόλογό του, ο Rock αναφέρθηκε στη διαμάχη του δεύτερου έτους των #OscarsSoWhite εν μέρει λέγοντας: «Τι συνέβη φέτος; Τι συνέβη; Ο κόσμος τρελάθηκε. Ο Spike θύμωσε. Ο Sharpton εξοργίστηκε. Η Jada τρελάθηκε. Και ο Will τρελάθηκε. Όλοι τρελάθηκαν. Η Jada είπε ότι δεν θα έρθει λέει ότι δεν έρχεται και διαμαρτύρεται. Αλλά δεν είναι σε μια τηλεοπτική εκπομπή; Η Jada θα μποϊκοτάρει τα Όσκαρ; Η Jada που μποϊκοτάρει τα Όσκαρ είναι σαν να μποϊκοτάρω τα εσώρουχα της Rihanna. Δεν ήμουν καλεσμένος».

Ο Rock συνέχισε λέγοντας: «Η Jada θύμωσε γιατί ο Will δεν προτάθηκε για το 'Concussion'. Το καταλαβαίνω. Είπε ότι δεν είναι δίκαιο που ο Will ήταν τόσο καλός και δεν προτάθηκε. Εχεις δίκιο. Δεν είναι επίσης δίκαιο ότι ο Will πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για το 'Wild Wild West', εντάξει;».

Η επίσημη θέση της Ακαδημίας δεν έπεισε

Η Ακαδημία έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: "Η Ακαδημία δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής", όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε τον κόσμο που, σίγουρα, περίμενε κάτι παραπάνω.

Οι φήμες περί στημένου

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι πεπεισμένοι ότι η στιγμή ήταν σκηνοθετημένη. Ένας χρήστης στο Twitter ανέφερε: "Ο Chris Rock κάνει μορφασμούς για αυτό που ξέρει ότι έρχεται" ενώ τα σχόλια σχετικά με το "γελάκι" του Smith "δίνουν και παίρνουν". Αλίμονο!

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι δεν ακούσαμε την τελευταία λέξη επ' αυτού!

Αν θέλεις να δεις ακόμη μία φορά το viral -και ιστορικό, ήδη- περιστατικό, ιδού:

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 17:16