Δημήτρης Μοθωναίος: "Πέντε χρόνια νηφάλιος, αυτή είναι η προσωπική μου επανάσταση"

18.03.2022
Δημήτρης Μοθωναίος: "Πέντε χρόνια νηφάλιος, αυτή είναι η προσωπική μου επανάσταση"
Δες τη σχετική ανάρτηση

Μια αποκαλυπτική ανάρτηση για την απεξάρτησή του από το αλκοόλ έκανε ο Δημήτρης Μοθωναίος μέσω Instagram, με αφορμή το γεγονός ότι συμπλήρωσε πέντε χρόνια νηφαλιότητας.

Ρούλα Ρέβη: "Ζήτησα τα χρήματά μου από διάσημη κυρία κι ο σύζυγός της με ρώτησε αν έχω τα ορμονικά μου"

Στη λεζάντα της ανάρτησης, ο ηθοποιός αναφέρει: "Πέντε χρόνια νηφάλιος τον προηγούμενο μήνα! Η προσπάθεια για λογική σε αυτή την παραφροσύνη που έχει κατακλύσει τον κόσμο μας σήμερα, είναι η προσωπική μου πράξη επανάστασης. Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μου".

Στις αρχές του 2021, ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε μιλήσει στη Φαίη Σκορδά για τη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση που έζησε στα 6 του χρόνια.

«Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε. Δεν καταλάβαινα τίποτα όταν ήμουν μικρός, έχω διάσπαρτες εικόνες. Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο που υπήρχε και με ακολούθησε στην πορεία μου. Δεν ξέρω αν η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητά μου. Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν... Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο, δεν θα συνέβαινε αυτό », είχε πει ο ηθοποιός.