Ιωάννα Πηλιχού για Γιώργο Λιάγκα: "Με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα"

08.03.2022
Ιωάννα Πηλιχού για Γιώργο Λιάγκα: "Με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα"
Η ηθοποιός αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο δεν έχει πάει στο "Πρωινό"

Συνέντευξη στην εκπομπή "Mega Καλημέρα" παραχώρησε η Ιωάννα Πηλιχού, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, τον λόγο για τον οποίο δεν έχει πάει ποτέ στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 και σε ένα άσχημο περιστατικό με τον Πέτρο Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Σίσσυ Χρηστίδου: Η συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα της έναν μήνα μετά τον θάνατό της

"Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση. Το θετικό του ΜeΤoo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές. Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει" είπε αρχικά η ηθοποιός.

Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία της κόρης της: «Ένιωσα ότι η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν έχω δει από κοντά»

Η ίδια σχολίασε επίσης την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα, μετά την αποκάλυψή της για τη σεξουαλική παρενόχληση. "Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη που είπα για μία σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει στην εκπομπή του όλο το περιστατικό, γιατί εμένα με κυνήγησε αυτός ο γιατρός και το έσκασα, και εκείνη τη στιγμή ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα "τι ήθελα και μίλησα. Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά και δεν δέχομαι να σε κοροϊδεύει κάποιος επειδή έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό" πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη είπε: "Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει "βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα" και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί "οι νέοι δεν μιλάνε"".