Γιώργος Αλκαίος: Η πραγματική ιστορία για την αλλαγή του επιθέτου του

11.01.2022
Γιώργος Αλκαίος: Η πραγματική ιστορία για την αλλαγή του επιθέτου του
Ο δημοφιλής τραγουδιστής που τα τελευταία 11 χρόνια ζει στη Μήλο, επέστρεψε στην Αθήνα και αποκαλύπτει τον νέο του εαυτό.

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show ήταν χθες βράδυ ο Γιώργος Αλκαίος και, μεταξύ άλλων, μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, με τον οποίο τον δένει μια στενή φιλία πολλών χρόνων, και για τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το επίθετό του, από Βασιλείου, όπως ήταν αρχικά.

«Εγώ, ο Δάκης και ο Σάκης ο Ρουβάς στο καμαρίνι του Σάκη στο Show Center και συζητάμε αν αλλάξουμε τα επίθετά μας, ο Σάκης κι εγώ, δηλαδή! Και περνούσε ο Αργύρης, ο χορευτής, φίλος. Σταμάτησε να κάνει ένα τσιγάρο και μας ρώτησε τι λέγαμε. Στον Σάκη είπε να το κρατήσει όπως είναι και σε μένα είπε 'Αλκαίο, θα σε πουν εσένα' και έφυγε. Έμεινα κόκκαλο», εξήγησε ο τραγουδιστής εξηγώντας πως επρόκειτο για ένα όνομα που είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του αλλά δεν το είχε σκεφτεί σοβαρά. Αλκαίος ήταν ένας ποιητής του 4ου αιώνα πΧ ο οποίος λέγεται ότι αυτοπυπρολύθηκε για να αποδείξει το μέγεθος της αγάπης.

Η ιστορία αυτή πρέπει να αφορά το 1991 στις πρώτες εμφανίσεις που έκαναν οι δύο νέοι, τότε, τραγουδιστές στο Show Center στο πλευρό του Δάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τον θρύλο ήταν εκείνος που είχε ανακαλύψει στην Κέρκυρα το Σάκη και είχε μεσολαβήσει για να έρθει στην Αθήνα. Το ίδιο, φαίνεται ότι έκανε και για τον Γιώργο Αλκαίο ο οποίος στη συνέντευξή του στον Γρηγόρο Αρναούτογλου τόνισε πόσο πολύ τον αγαπά αλλά και ότι αναγνωρίζει πόσα πολλά του χρωστάει. Ο Δάκης ήταν εκείνος που τον πίστεψε πρώτος και τον στήριξε όσο κανείς στα πρώτα του βήματα.

Κάτι άλλο που ξεκαθάρισε με την ευκαιρία την εμφάνισής του αυτής, ο Γιώργος Αλκαίος, είναι το πώς προέκυψε η ενασχόλησή του με τον τουρισμό στη Μήλο όπου μετακόμισε το 2010.

«Δεν είχα τα δωμάτια, θέλω να το διορθώσω, έχουν πει ότι ήταν της γιαγιάς μου και στο νησί με ρωτάνε τι σχέση είχε η γιαγιά μου, είναι μια ωραία ιστορία. Ο ξάδερφός μου ο Σάββας, η Νίκη και η Τζένη Βικελή ήταν εκεί, πήγαινα πολλά χρόνια στη Μήλο για διακοπές αλλά δεν μεγάλωσα εκεί, πήγα εκεί 26 ετών. Με παίρνει ο Σάββας και μου λέει πως το οικόπεδο που ήθελα ήταν προς πώληση. Ήμουν σε μια συγκλονιστική κατάσταση προσωπική και δεν μπορούσα να πάω αλλά τελικά έγινε, πήρα το οικόπεδο, ξεκινήσαμε δύσκολα με δανειοδότηση. Είναι το σπίτι που έχω κι άλλα οκτώ δωμάτια. Δεν είχα φιλοδοξία να γίνω ξενοδόχος, έβαλα απλά την πινελιά μου, ως τα κρεβάτια είναι δικό μου σχέδιο και την πρώτη χρονιά που ανοίξαμε δεν κοιμόμουν μέχρι να επιστρέψει και ο τελευταίος πελάτης», αποκάλυψε ο τραγουδιστής που έδειχνε πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος από ποτέ.

Όσο για τη μουσική σκηνή; Ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει ξανά σε πίστα να τραγουδήσει, τόνισε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τη μουσική και ψάχνει εναλλακτικές ενασχολήσεις, όπως, για παράδειγμα η εμφάνιση στο "Σπίτι με το Mega", και παρουσίασ το νέο του άλμπουμ με τίτλο Mosaic.

Στο τέλος της εκπομπής η συζήτηση στράφηκε και στην πίστη του που, όπως φαίνεται, βρίσκεται πολύ έντονη μέσα του. "Πάντα πίστευα, αλλά όχι όπως πιστεύω", είπε ο Αλκαίος, τονίζοντας ότι "ο λόγος του Χριστού είναι πιο σύγχρονος από ποτέ".