Κώστας Βουτσάς - Έρρικα Μπρόγιερ: Μια σπάνια φωτογραφία από τον γάμο τους

14.12.2020
Κώστας Βουτσάς - Έρρικα Μπρόγιερ: Μια σπάνια φωτογραφία από τον γάμο τους
Λίγο πριν φύγει η χρονιά στην οποία τους "χάσαμε" και τους δύο, θυμόμαστε μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή τους.

Ο Κώστας Βουτσάς και η Έρρικα Μπρόγερ υπήρξαν ένα από τα χρυσά ζευγάρια της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ και μετά τόν χωρισμό τους παρέμειναν πολύ στενά συνδεδεμένοι με μια βαθιά αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση.

Φέτος, η μοναχοκόρη τους, Σάντρα [φωτό κάτω], τους αποχαιρέτησε και τους δύο σε ένα δισάστημα μόλις λίγων μηνών. Μαζί με εκείνη και όλοι εμείς. «Ευτυχώς πρόλαβα να πω όλα όσα ήθελα στους γονείς μου και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που εκείνοι είχαν ως ''βάρος''», είπε, μεταξύ άλλων, η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στο womenonly.gr και τον Γιώργο Μουλά.

Σήμερα, μία ανάρτηση του φωτογράφου Άρη Λούπαση μας γυρίζει πίσω στο 1965, τη χρονιά του γάμου τους. Ιδού η λεζάντα με την οποία συνόδευσε τη φωτογραφία και στη συνέχεια η ίδια η ανάρτηση.

Ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς το 1965 σε μια σπάνια φωτογραφία από τον πρώτο γάμο του με την πανέμορφη ηθοποιό-τραγουδίστρια και χορεύτρια Έρρικα Μπρόγιερ. Η πρώτη γνωριμία τους θα γίνει το 1962 στα γυρίσματα της ταινίας "Η Αθήνα την νύχτα" που αποτελεί μια περιπλάνηση στα νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας με δική του συμμετοχή καθώς και πολλών αστεριών της εποχής όπως Χόρν, Καρέζη, Χατζηχρήστος, Γκιωνάκης, Ρίζος και Σταυρίδης. Σε ένα από τα γυρίσματα στα κοσμικά "Αστέρια" της Γλυφάδας όπου κάνει τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα με την αδερφή της Μαργαρίτα ως οι θρυλικές "Αδερφές Μπρόγιερ", ο μεγάλος Έλληνας κωμικός θα γοητευτεί από την πρώτη στιγμή με την ομορφιά και το ταμπεραμέντο της. Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει δύο χρόνια αργότερα στην πρεμιέρα της ταινίας της "Τα 201 καναρίνια" όπου είναι καλεσμένος στην πρεμιέρα και στο πάρτι που θα ακολουθήσει στο σπίτι του κιν/φικού παραγωγού Τζέιμς Πάρις θα έρθουν πιο κοντά. Η αμοιβαία έλξη θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα που θα καταλήξει ενάμιση χρόνο μετά σε γάμο όπου θα αποκτήσουν και μια υπέροχη κόρη την Σάντρα. Την περίοδο του ευτυχισμένου έγγαμου βίου τους βρίσκονται και οι δύο στο απόγειο της καριέρας τους με εκείνον να μεσουρανεί θεατρικά και κιν/φικά και εκείνη να προκαλεί "πάταγο" με την αδερφή της σε θεατρικές και μουσικές σκηνές καθώς και στον κιν/φο με τα εκπληκτικά σύνολα και τις ξεχωριστές χορογραφίες τους. Τα εξαντλητικά ωράρια και τα πολύωρα γυρίσματα θα οδηγήσουν στην αποξένωση του ζευγαριού και στην λήξη του γάμου τους μετά από έξι χρόνια. Παρά το γεγονός ότι θα προχωρήσουν σε επόμενους γάμους, η αμοιβαία εκτίμηση, ο σεβασμός, ο θαυμασμός και η αληθινή αγάπη πάνω από τον έρωτα θα συνεχίσουν σε όλη την πορεία της ζωής τους μέχρι το τέλος όπου θα "φύγουν" με διαφορά δύο μηνών αρχές του 2020. Δύο λαμπερές και χαρισματικές μορφές με σπάνιο ήθος, μεγάλο ταλέντο και απίστευτη ζωντάνια που άφησαν με τρόπο ξεχωριστό την δική τους καλλιτεχνική ιστορία

Εκτός από τη Σάντρα, ο Κώστας Βουτσάς είχε ακόμη τρία παιδιά, τις Θεοδώρα και Νικολέττα από τον γάμο του με τη Θεανώ Παπασπύρου και τον μόλις 5 ετών Φοίβο, από τον γάμο του με την τελευταία του -τέταρτη, για την ιστορία- σύζυγο, Αλίκη Κατσαβού.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.02.2024 - 16:16