Οι celebrities που έβλαψαν σοβαρά την καριέρα τους το 2020

14.12.2020
Οι celebrities που έβλαψαν σοβαρά την καριέρα τους το 2020
Από ατυχείς δηλώσεις μέχρι προβληματικές απόψεις

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον πλανήτη από υγειονομική και οικονομική άποψη, αλλά όχι μόνο - μερικοί celebrities, είτε δικαιολογημένα είτε όχι, είδαν το όνομα τους να διασύρεται και τη δημόσια εικόνα τους να καταρρέει.

Δες και αυτό: Θετική στον κορονοϊό η Ellen DeGeneres - Η ανακοίνωση και το μήνυμά της

Παρακάτω, θα βρεις τους celebrities των οποίων οι παλιότερες ή πρόσφατες ενέργειες τους έβλαψαν σοβαρά τη φήμη τους το 2020:

Lea Michele

Τον Μάιο του 2020, η Lea Michele εξέφρασε μέσω Twitter την υποστήριξή της προς το κίνημα Black Lives Matter, αλλά στο tweet αντέδρασε αστραπιαία η πρώην συμπρωταγωνίστρια της από τη σειρά "Glee", Samantha Ware. Η Ware είπε ότι η Michele την είχε προσβάλει, στοχεύσει και την είχε απειλήσει ότι θα απολυθεί. Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των κατηγοριών, πολλοί άλλοι και άλλες ηθοποιοί μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες με την κακή συμπεριφορά της Michele στη επιτυχημένη μουσική σειρά, καθώς και σε άλλες παραγωγές. Καθώς η διαμάχη συνεχίστηκε, η εταιρεία παράδοσης τροφίμων HelloFresh διέκοψε τη συνεργασία της τη Michele, ενώ η ηθοποιός ζήτησε τελικά συγγνώμη μέσω Instagram για τη συμπεριφορά της.

Ellen DeGeneres

Όταν η πασίγνωστη παρουσιάστρια είπε ότι η απομόνωση στο σπίτι-βίλα της ήταν σαν να ήταν στη φυλακή, φάνηκε σα να μην αναγνωρίζει το προνόμιο της. Λίγο αφότου έκανε αυτή τη δήλωση, πολλοί μοιράστηκαν τις ιστορίες τους με την Ellen, και με το πόσο κακή και ασεβής έχει υπάρξει προς τους καλεσμένους και το προσωπικό της. Αλλά η μεγαλύτερη διαμάχη περιστράφηκε γύρω από την παραγωγή της εκπομπής της. Αρκετά μέλη του τηλεοπτικού προσωπικού της είδαν την αμοιβή τους να μειώνεται και τους ρόλους τους να αντικαθίστανται από ελεύθερους επαγγελματίες όταν η εκπομπή της Ellen άρχισε να προβάλλεται διαδικτυακά.

Lana del Rey

Η τραγουδίστρια αισθάνθηκε ότι τα τραγούδια της συνεχώς επικρίνονταν για «ωραιοποίηση της κακοποίησης». Τον Μάιο του 2020, υπερασπίστηκε τη δουλειά της μέσω Instagram λέγοντας πως καλλιτέχνες όπως η Nikki Minaj, η Beyonce, η Cardi B και άλλοι κατάφεραν να τραγουδήσουν για τη σεξουαλικότητα χωρίς να τους ζητηθεί. Οι followers της αισθάνθηκαν ότι η Del Rey επέκρινε άσκοπα τις συναδέλφισσες της, αγνοώντας το γεγονός ότι έχουν λάβει αρνητικές αντιδράσεις στο παρελθόν. Ένιωσαν επίσης ότι στοχεύει συγκεκριμένα τις γυναίκες. Σε αντίθεση με άλλους celebrities, η Del Rey παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη και άρχισε να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

J. K. Rowling
Μια σειρά δηλώσεων από την συγγραφέα των βιβλίων «Χάρι Πότερ», J.K. Η Rowling τον Ιούνιο του 2020, είχε ως αποτέλεσμα μερικοί πρώην θαυμαστές της να την αποκαλούν Voldemort. Ακολουθώντας το προηγούμενο ιστορικό της στο Twitter για το θέμα των τρανσέξουαλ, κυκλοφόρησε ένα διαδικτυακό δοκίμιο που εξηγούσε τις απόψεις της. Παρόλο που η ανάρτηση της Rowling έθιγε διάφορα θέματα, οι απόψεις της σχετικά με τη βιολογία και το φύλο, καθώς και οι «ανησυχίες» της για τα άτομα που ταυτίζονται ως γυναίκες και χρησιμοποιούν γυναικεία μπάνια και χώρους, έφεραν την περισσότερη κριτική. Οι δηλώσεις της οδήγησαν τους Daniel Radcliffe, Emma Watson, Stephen King και πολλές άλλες διασημότητες να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τους τρανς ανθρώπους, ενώ διάφοροι συγγραφείς σταμάτησαν να συνεργάζονται με την ίδια λογοτεχνική εταιρεία με την Rowling.