Η Kim Kardashian μιλά δημόσια για το ξέσπασμα (και το πρόβλημα) του Kanye - "Είμαστε ανίσχυροι"

23.07.2020
Η Kim Kardashian μιλά δημόσια για το ξέσπασμα (και το πρόβλημα) του Kanye - "Είμαστε ανίσχυροι"
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τα πολλά και παράξενα τιτιβίσματα του διάσημου ράπερ, η σύζυγός του αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια, εξηγώντας, τι ακριβώς συμβαίνει.

Την τελευταία εβδομάδα, τα tweets του Kanye West προκάλεσαν έναν πανικό στους followers του -και όχι μόνο- καθώς μεταξύ των όσων "αποκάλυψε" υπό τη μορφή "καταιγίδα εν κρανίω" βέβαια, ήταν και το ότι προσπαθούσε καιρό να χωρίσει την Kim αλλά δεν τα κατάφερνε, ότι εκείνη είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να τον κλείσει σε τρελοκομείο και ότι η μητέρα της, Kris Jenner τον αγνοεί επί πολύ καιρό και άλλα πολλά!

Και όλα αυτά εν μέσω "προεκλογικής" εκστρατείας, καθώς ο West έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεκδικήσει το χρίσμα για την προεδρία των ΗΠΑ στις επικείμενες εκλογές.

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά και η Kim αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους -όσο μπορεί, δηλαδή. Και το έκανε μέσα από τρία stories όπου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει στον σύζυγό της και, κατ' επέκταση, στην οικογένειά της.

"Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από την ίδια ασθένεια ή έχει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει, γνωρίζει πόσο απίστευτα περίπλοκο και οδυνηρό είναι να γίνει αντιληπτό.
Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια γι' αυτό καθώς και το πόσο μας έχει επηρεάσει όλους στο σπίτι καθώς είμαι πολύ προστατευτική προς τα παιδιά μας και προς το δικαίωμα του Kanye να χειριστεί το θέμα της υγείας του όπως θέλει. Σήμερα όμως νιώθω ότι θέλω να μιλήσω λόγω του στίγματος και της παρανόησης σχετικά με την ψυχική υγεία.
Εκείνοι που κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ακόμη και την καταναγκαστική αυτή συμπεριφορά, γνωρίζουν ότι η οικογένεια είναι ανίσχυρη εκτός αν το μέλος που πάσχει από την ασθένεια είναι ανήλικο. Άτομα που δεν ξέρουν, μπορεί να κρίνουν πιο εύκολα και να μην καταλαβαίνουν ότι ο ίδιος ο ασθενής πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούν να τον βοηθήσουν οικογένεια και φίλοι...

...Αντιλαμβάνομαι ότι ο Kanye υπόκειται σε κριτική επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του κατά καιρούς μπορεί να προκαλέσουν έντονες απόψεις και συναισθήματα. Είναι ένα λαμπρό αλλά περίπλοκο άτομο που βιώνει την πίεση του να είσαι καλλιτέχνης και μαύρος, παράλληλα με την οδυνηρή απώλεια της μητέρας του, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την πίεση και την απομόνωση, που γίνεται ακόμη πιο έντονη από τη διπολική διαταραχή. Όσοι είναι κοντά στον Kanye ξέρουν την καρδιά του και καταλαβαίνουν ότι τα λόγια του μερικές φορές δεν ευθυγραμμίζονται με τις προθέσεις του.
Το να ζει με διπολική διαταραχή δεν μειώνει ούτε ακυρώνει τα όνειρά του και τις δημιουργικές του ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μη επιτεύξιμα μπορεί είναι για ορισμένους.
Αυτό είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και όπως όλοι έχουμε δει, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα...

...Εμείς ως κοινωνία δίνουμε χάρη στο ζήτημα της ψυχικής υγείας ως σύνολο, ωστόσο θα πρέπει να το κάνουμε και ως προς τα άτομα που ζουν με αυτό, ξεχωριστά, ειδικά σε περιόδους που το χρειάζονται περισσότερο. Ζητώ ευγενικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό να μας προσφέρουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ευχαριστώ όσους έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ευημερία του Κάνιε αλλά και για την κατανόησή σας. Με αγάπη και ευγνωμοσύνη, Kim Kardashian West»