Ennio Morricone: Ο εμβληματικός συνθέτης έφυγε από τη ζωή

06.07.2020
Ennio Morricone: Ο εμβληματικός συνθέτης έφυγε από τη ζωή
Ο σπουδαίος μουσικός που έχει συνδέσει το όνομά του με περισσότερες από 500 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, πέθανε σήμερα (6/7/2020) σε ηλικία 91ός ετών.

"Once Upon A Time In America", "Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος", "Για μια χούφτα δολλάρια", "Οι Αδιάφθοροι", "Days of Heaven", "The Mission","Cinema Paradiso", "Bugsy"... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Οι μουσικές του Ennio Morricone έχουν "ντύσει" με τον καλύτερο τρόπο μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές του ιταλικού, αλλά και παγκόσμιου κινηματογράφου (και της τηλεόρασης, αργότερα)

Ο Morricone έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική (την περίοδο 1960-75) για ιταλικά γουέστερν από σκηνοθέτες όπως ο Σέρτζιο Λεόνε, Ντούτσιο Τέσαρι και Σέρτζιο Κορμπούτσι και ύστερα από μια λαμπρή καριέρα έφτασε μέχρι και τον 21ο αιώνα όπου τον "ακούσαμε" σε επιτυχίες όπως στις ταινίες όπως του Tarantino, για παράδειγμα: Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Άδωξοι Μπάσταρδη (2009) και Django: Ο Τιμωρός (2012).

Ο θρύλος της μουσικής άφησε την τελευταία του πνοή στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο Campus Bio-Medico μία εβδομάδα αφού είχε πέσει και σπάσει τον μηρό του, όπως επιβεβαίωσε λίγο νωρίτερα ο δικηγόρος του.

Εμείς θα πούμε το "αντίο" με τη μαγευτική μουσική που συνέθεσε για την υπέροχη ταινία του Giuseppe Tornatore "Cimena Paradiso" (1988), αλλά και τη συγκλονιστική σκηνή της τελικής μονομαχίας στην ταινία "Once Upon a Time in the West" (1968), μαζί με ένα "ευχαριστώ". Όταν η μουσική "μιλά" πραγματικά!