Νίκος Μαστοράκης: Ρίχνουν χολή και μίσος για την Porsche, οι ασήμαντοι

28.02.2017
Την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Μαστοράκη προκάλεσαν τα σχόλια χρηστών στα social media για την τραγωδία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Ο δημοσιογράφος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, επιτέθηκε σε όσους έβγαλαν «κατάπτυστο ηλικιακό ρατσισμό και μίσος» για «ό,τι έχει ο άλλος και δεν έχουν εκείνοι».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μαστοράκη:

«Λαϊκά Δικαστήρια

Έγιναν όλοι εμπειρογνώμονες, αμέσως μετά χρίσθηκαν ανακριτές και κατέληξαν εισαγγελείς, οι ανεγκέφαλοι των social media. Έβγαλαν όλα τους τα απωθημένα για το "κακομαθημένο πλουσιόπαιδο με την Porsche" με κατάπτυστο ηλικιακό ρατσισμό και μίσος για ο,τι έχει ο άλλος και δεν έχουν εκείνοι. Λες και οι ίδιοι δεν γεννιόνται με το πάθος της ταχύτητας, το όνειρο μιας Porsche και το πόδι στο γκάζι. Την παγωμάρα, την ανατριχίλα του βασανιστικού βίντεο, τη διαδέχεται η αηδία για την ευτέλεια της ανθρωπινής στρεβλής σκέψης, που ελοχεύει σε καταπιεσμένα υποσυνείδητα περιμένοντας ανυπόμονα ένα τέτοιο φιτίλι, για να απελευθερώσει αξιοθρήνητες ριπές χολής. Άτιμος κενωνια -- το ευκολάκι για να βγάζουν οι ασήμαντοι την πίκρα της αποτυχίας τους. Άτιμος και ανέντιμος κενωνια του διαδικτύου, λέω εγώ, κενωνια που δεν έχει υπομονή να περιμένει, που καταδικάζει σε χρόνο μηδέν και που δεν επανορθώνει ποτέ τη συκοφαντική της υστερία, όταν το θύμα της κάποτε δικαιωθεί. Χάρις στην ελευθεροτυπία (και όχι ελευθερία) των ηλεκτρονικών μέσων, στο "δικαίωμα της γνώμης" προστέθηκε και το "δικαίωμα του μίσους".

O tempora, o mores».

Μάλιστα ο Νίκος Μαστοράκης έδωσε έμμεση απάντηση και στα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως πρόκειται για... «ταξικό ατύχημα» με νέα του ανάρτηση: ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ-ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ 1-0 Διδαχη ράπισμα στους ψευδαριστερους σκατοψυχους που εχουν βιτριόλι αντί για αίμα, ο τραγικός πατέρας, γεμάτος συμπόνοια για τα δυο νέα παιδιά-θύτες και θύματα. Συλλυπήθηκε τις οικογένειες τους, με ευγένεια, καθαρότητα και δύναμη ψυχής.