Συγκινεί ο Θάνος Πλεύρης: «Μπήκα στο χειρουργείο με 20% πιθανότητα να ζήσω»

10.01.2017
Η μεγάλη περιπέτεια της υγείας του Θάνου Πλεύρη πριν λίγο καιρό είχε συγκινήσει πολύ κόσμο, ενώ χθες Δευτέρα 9 Ιανουαρίου καλεσμένος στο Όλα Ξεκόλλα μίλησε για τον κίνδυνο που αντιμετώπισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όλα ξεκίνησαν όταν πήγε για μια προγραμματισμένη επέμβαση και στις 15 ημέρες έπρεπε να πραγματοποιηθεί επανεξέταση.

«Εκεί, στο Λαϊκό, υπήρξε μια συλλογή υγρού και κρίθηκε σκόπιμο να γίνει παρακέντηση. Την Τετάρτη εμφάνισα συμπτώματα πυρετού, τα οποία υποτιμήθηκαν και φτάνουμε στην Κυριακή να ξυπνάω καλά και μέσα σε 10 λεπτά ο πυρετός να φτάνει στο 40, οι σφίξεις στις 220 και η πίεση η μεγάλη στο 7,5».

Και συνέχισε:

«Ξαφνικά έπαθα το σηπτικό σοκ, μέχρι τότε είχα συμπτώματα μόνο πυρετού και πόνου στο πόδι. Την Κυριακή ήταν κρίσιμη άποφαση αν θα έπρεπε να μπω στο χειρουργείο για να καθαριστεί το πόδι. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε γιατί ήταν σταφυλόκκοκος, μια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που έφυγε από το πόδι και ανέβηκε στο πνεύμονα».

«Στο χειρουργείο έμπαινα με πιθανότητα 20% να ζήσω, όπως έμαθα αργότερα», ενώ η γυναίκα του «είχε το δύσκολο ρόλο να προσποιείται στα παιδιά όταν επέστρεφε στο σπίτι ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

«Αυτό που μου έμεινε είναι να περιορίζω τα άγχη μου», ενώ για όσους έκαναν πικρόχολα σχόλια, ο Πλεύρης απαντά: «σκέφτηκα ότι δεν έχουν περάσει κάτι αντίστοιχο».

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν «όταν είδα ξανά τα παιδιά μου γιατί όταν διασωληνώθηκα η σκέψη μου ήταν να μην πεθάνω χωρίς να ξαναδώ τα παιδιά μου», ενώ εξίσου συγκινητική ήταν η αναφορά στην επτάχρονη κόρη του, η οποία ρωτούσε τη μητέρα της «αν ο μπαμπάς είναι καλά γιατί δεν του πας τα ρούχα και φαγητό;».