Αποκάλυψη από Παλαιτσάκη: Πάσχει από σπάνια ασθένεια

06.05.2014
Πριν από ένα μήνα, η Νανά Παλαιτσάκη με ένα μήνυμα της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Το ευχαριστώ είναι ελάχιστο για το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν. 11 μήνες απλήρωτοι – ήρωες πραγματικοί. Μόλις βγω από το νοσοκομείο θα διαδώσω την εμπειρία μου ως ασθενής πια. Να ευγνωμονείτε την τύχη όσοι ξυπνάτε το πρωί και είστε καλά. Καλημέρα κορίτσια, αγόρια και αγοροκόριτσα» είχε γράψει χαρακτηριστικά. Τώρα, η έμπειρη δημοσιογράφος με συνέντευξή της στο aixmi.gr μιλά ανοιχτά για τη σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει τα τελευταία έξι χρόνια κι εξηγεί πώς είναι η ζωή της σήμερα.

«Το 2008, όταν ακόμη εργαζόμουν στο Alter, υπέστην το πρώτο σοκ. Το άκουσμα της διάγνωσης με ξάφνιασε και φυσικά όχι μόνο εμένα, αλλά κάθε άνθρωπο που ακούει κάτι και δε γνωρίζει τι είναι αυτό. Για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο, η δική μου διάγνωση δεν έχει να κάνει με τον καρκίνο. Είναι κάτι πιο περίπλοκο από αυτό. Και το διευκρινίζω, γιατί κάποιοι έγραψαν ότι η περίπτωσή μου αφορά καρκίνο. Είναι λάθος. Είναι μία μετάλλαξη στο νωτιαίο μυελό, μία εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, σπάνια ακόμη και για τους εξειδικευμένους επιστήμονες» εξηγεί για το πρόβλημα της υγείας της.

Και συνεχίζει, μιλώντας για τις ανατροπές που ήρθαν στη ζωή της, μετά τη διάγνωση: «Από το 2008 μέχρι σήμερα, 6 χρόνια τώρα καταλαβαίνεις ότι η καθημερινότητά μου και η ζωή μου φυσικά στην αρχή ανατράπηκε, μετά άλλαξε και εν τέλει καθορίστηκε από αυτή τη διαδικασία. Συνολικά έχω μιλήσει τρεις φορές για αυτή την ιστορία. Την πρώτη φορά το έκανα για να επικοινωνήσω σε όλο τον κόσμο ότι παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο ο τρόπος που θα συμπεριφερθεί ο σύντροφος σε μία γυναίκα ή αντίστροφα μία γυναίκα στον σύντροφό της όταν μαθαίνει ότι πάσχει από κάποια ασθένεια. Είναι πολύ σημαντική για εμάς τις γυναίκες η στήριξη, αφού αλλάζει καταπληκτικά το σκηνικό όταν δεχόμαστε αγάπη».

Και αποκαλύπτει ότι ο τότε σύντροφός της την εγκατέλειψε: «Για να έρθω στη δική μου περίπτωση, ταυτόχρονα με την κακή διάγνωση, με εγκατέλειψε ο τότε σύντροφος μου. Γιατί; Γιατί τρόμαξε. Δικαιολογώ απολύτως τους ανθρώπους, οι οποίοι τα χάνουν μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, την οποία δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν. Στην αρχή μπορεί να νιώσεις θυμό, μπορεί να νιώσεις αγανάκτηση, τα περνάς όλα αυτά τα συναισθήματα».

Επίσης, αποκαλύπτει ότι πριν 2 χρόνια κινδύνευσε να πάθει σηψαιμία! «Πριν από 2 χρόνια περίπου, πέρασα ένα μεγάλο σοκ από κάποιον άλλο παράγοντα και αν δεν με είχαν εγχειρήσει άμεσα θα είχα φτάσει σε κατάσταση σηψαιμίας. Τον περασμένο Ιούνιο ξαναμπήκα στο νοσοκομείο με υποτροπή, την οποία διαχειριστήκαμε με την εξαιρετική αιματολόγο που έχω στο Ερρίκος Ντυνάν, τη Μελίνα τη Βερβεσού. Την τελευταία φορά πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, έκανα ξανά εισαγωγή, γιατί κάποιοι δείκτες δεν ήταν καλοί κι έπρεπε να κάνω βιοψία» είπε.

Στο τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το δικό της μήνυμα σε όσους υποφέρουν από κάποια ασθένεια: «Το μήνυμα που θέλω να τους στείλω είναι το εξής: Ότι θα πρέπει να αισθανθούν τυχεροί αφού μπροστά σε ένα πρόβλημα, θα ανακαλύψουν έναν άλλο υπέροχο κόσμο. Θα ανακαλύψουν ότι με τη δύναμη της σκέψης, ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό δεν το λέω εγώ. Ο Ιπποκράτης έχει πει ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν, αυτοκτονούν. Ο άνθρωπος επιλέγει τη νόσο από την οποία θα πεθάνει. Ορισμένες φορές, εμείς δημιουργούμε την αρρώστια, εξαιτίας του τοξικού τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε. Άρα το μήνυμά μου είναι: «Αλλάξτε τον τοξικό τρόπο που σκέφτεστε για να ζήσετε αυτό που θέλετε!»

Πηγή: aixmi