Νεκρός στα 46 ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν

02.02.2014
Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του διάσημου ηθοποιού κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σοκ.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν (Philip Seymour Hofman) βρέθηκε νεκρός μέσα στο μπάνιο του σπιτιού του στο Μανχάταν, προφανώς από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Επισήμως τα αίτια του θανάτου του είναι άγνωστα, παρότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν, "τη βελόνα με τη μοιραία δόση ακόμη μέσα στη φλέβα", στη στιγμή που βρέθηκε.

Πηγές της New York Post μεταφέρουν ότι τον άτυχο ηθοποιό, ο οποίος είχε κερδίσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Καπότε" το 2005, βρήκε προσωπικός βοηθός του στις 11:30 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

Ο Χόφμαν δεν είχε κρύψει την πάλη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά στο παρελθόν ενώ φέρεται να είχε ακολουθήσει θεραπεία για αποτοξίνωση από την ηρωίνη σε ειδική κλινική μόλις πριν από έναν χρόνο.

Εκείνη την περίοδο, ο ίδιος ο Χόφμαν είχε αποκαλύψει στο TMZ ότι παρότι υπήρξε καθαρός για 23 χρόνια, το κατρακύλισμα επανήλθε ύστερα από μερικά φάρμακα που του είχε γράψει ο γιατρός, ενώ χρειάστηκαν μόλις μία εβδομάδα για να αντιληφθεί ότι χρειάζεται ξανά βοήθεια.

Οι έρευνες, πάντως, για τα ακριβή αίτια του θανάτου του μόλις ξεκίνησαν και αναμένονται επίσημες πληροφορίες άμεσα.