Γιατί είναι θέμα στυλ!

11.08.2008
Μπορεί να απολαμβάνουν το φετινό καλοκαίρι με casual look, επιμελώς ατημέλητο, πάνω στα πολυτελή σκάφη τους, στις καλοκαιρινές τους κατοικίες ή σε κάποιο εξωτικό θέρετρο

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μπορεί να απολαμβάνουν το φετινό καλοκαίρι με casual look, επιμελώς ατημέλητο, πάνω στα πολυτελή σκάφη τους, στις καλοκαιρινές τους κατοικίες ή σε κάποιο εξωτικό θέρετρο, ωστόσο στις επίσημες εμφανίσεις τους φρόντισαν να μας χαρίσουν μερικά ενσταντανέ κομψότητας και καλαισθησίας. Οι Ελληνίδες του εγχώριου jet set και της showbiz ξέρουν όχι μόνο να ντύνονται, αλλά και να δημιουργούν στυλ ξεχωριστό που δύσκολα αντιγράφεται.

Κλασικές γραμμές
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πάντα «κλέβει» τις εντυπώσεις όπως σ' αυτή την εμφάνιση, με το κομψό φόρεμα Valentino σε κλασική γραμμή και μήκος λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Λεπτομέρεια το λευκό τριαντάφυλλο που στολίζει το μπούστο. Πολύ ωραία συνδυασμένο με χρυσά παπούτσια σε στυλ «μονομάχου».

Glamour rock
Λάτρης του μαύρου αλλά και άριστη γνώστρια των χρωματικών συνδυασμών, η Μαριάννα Λάτση με τη συγκεκριμένη εμφάνισή της αναδεικνύεται σε ιέρεια του στυλ. Το μαύρο φόρεμα που επέλεξε για τη συγκεκριμένη έξοδο εντυπωσιάζει με τη μαύρη δερμάτινη φάσα στη μέση και το σχέδιο στο μπούστο σε στυλ «σκακιέρα». Απαράμιλλο στυλ και στα αξεσουάρ, με τις σουέντ πλάτφορμες, τα κεντήματα μαργαρίτες αλλά και την τσάντα με τα τρουκ στο λουράκι. Μαλλιά και μακιγιάζ τελείως φυσικά, όπως άλλωστε αρμόζει για μια εμφάνιση σε νησί.

Η γοητεία του κλασικού
Η πρώην «σιδηρά κυρία» του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου μας έχει συνηθίσει σε εμφανίσεις που συνδυάζουν το all time classic με το εκκεντρικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ταγέρ που είχε επιλέξει για τη συγκεκριμένη εμφάνιση.

Η στενή φούστα με μήκος λίγο πάνω από το γόνατο τονίζει τα καλλίγραμμα πόδια της, ενώ το κλασικό σακάκι αντικαθιστά ένα μεσάτο κοντομάνικο, που τονίζει τη μέση της. Η μεταλλική αγκράφα στη ζώνη, η διακριτική ρίγα στο παπούτσι αλλά και η κροκό τσάντα-φάκελος δίνουν την πινελιά της διαφορετικότητας στο office dress σύνολο.

Στους τόνους του φούξια
Στα κοσμικά πηγαδάκια των βορείων προαστίων πάντα σχολιάζεται το στυλ της Φανής Σαραντοπούλου. Πρωτοποριακό και συνήθως έξω από τα αυστηρά δεδομένα του formal dress, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε κομψότητα. Όπως στη συγκεκριμένη φωτογραφία, όπου ένα μπαλούν φούξια Gucci φόρεμα συνδυασμένο με γκρι-ασημί ψηλοτάκουνα πέδιλα Jimmy Choo, μια τσάντα-φάκελο σε μολυβί απόχρωση και ένα ζευγάρι κρεμαστά τιρκουάζ σκουλαρίκια την κατατάσσουν για μία ακόμη φορά στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες Αθηναίες.

Φουτουριστικές πινελιές
Φουτουριστικό στυλ για την πάντα classy Ρόη Αποστολοπούλου, με αναφορές όμως που παραπέμπουν στα ξέφρενα parties του «Studio 54» ή στην «Βarbarella». Το γαλάζιο στραφταλιζέ κοντό φόρεμα σε ίσια γραμμή από τον οίκο Versace αναδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια της κ. Αποστολοπούλου, ενώ η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια βρίσκεται στη διχρωμία γαλάζιου-χρυσού της τιράντας. Ακριβώς ίδιου στυλ με Swarovski τα ψηλοτάκουνα πέδιλα, τα οποία έχει σχεδιάσει μόνη της. Μοναδικό κόσμημα ένα διακριτικό δαχτυλίδι, που αποδεικνύει το καλό γούστο της κοσμικής κυρίας, καθώς το σύνολο από μόνο του είναι αρκετά φανταχτερό.

Εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα
Το ανατρεπτικό κορίτσι της ελληνικής showbiz Νατάσα Καλογρίδη επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το διαφορετικό στυλ της. Μακρύ αρχαιοελληνικού ύφους φόρεμα Tommy Hillfiger με πτυχώσεις και ασπρόμαυρο βολάν στο μπούστο, μαλλί που παραπέμπει στις γκέισες της Άπω Ανατολής ή στις ιέρειες των αρχαίων ναών, χρυσή ζώνη Dolce & Gabbanna, λευκή τσάντα-φάκελος. Αποτελεί ίσως την τέλεια έκφραση του mix & match.

Λευκή αρμονία
Η πρόεδρος του αθλητικού σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα» Αγάπη Βαρδινογιάννη περιλαμβάνεται πάντα στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες Ελληνίδες. Πολλές φορές τολμάει διαφορετικά στυλ και σε αυτό τη βοηθάει βέβαια η εκφραστικότητα του προσώπου της αλλά και το άψογα γυμνασμένο σώμα της, το οποίο διατηρεί από την εποχή που ασχολούνταν εντατικά με τον αθλητισμό. Το απόλυτο λευκό του φορέματος, με τα διακριτικά κεντήματα, μετριάζεται ευρηματικά από αξεσουάρ γήινων αποχρώσεων, όπως η ψάθινη τσάντα must του φετινού καλοκαιριού, η μπεζ πλατφόρμα και η σχεδόν ίδιας απόχρωσης πασμίνα. Εντυπωσιακά και τα κρεμαστά σκουλαρίκια, που δένουν απόλυτα με το υπόλοιπο στυλ.

Στη μαγεία του πράσινου
Τουαλέτα στο πράσινο του σμαραγδιού επέλεξε η Εβελίνα Πετράκη για μια σπέσιαλ βραδινή εμφάνισή της. Είναι μια δημιουργία του οίκου Diane von Furstenberg με μήκος αρκετά μακρύ, όπως επιτάσσει η φετινή μόδα, και πτυχώσεις που δίνουν ξεχωριστό ύφος και προσδίδουν πολυτέλεια. Μία από τις πολυσυζητημένες εμφανίσεις.

Chic απλότητα
Όταν μια γυναίκα έχει αυτοπεποίθηση και γνωρίζει τους κανόνες του καλού γούστου, δεν έχει πρόβλημα να πραγματοποιήσει μια total simple εμφάνιση. Τρανό παράδειγμα η Σοφία Κούστα, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, που στα εγκαίνια της γκαλερί «Αrt Κessaris» στη Μύκονο... έκλεψε για πολλοστή φορά τις εντυπώσεις. Διακριτικό μακιγιάζ, natural look στα μαλλιά, απλό φόρεμα σε έντονο φούξια και βολάν στο τελείωμα συνδυασμένα τέλεια με αξεσουάρ σε γήινες αποχρώσεις.

Πρωταγωνιστής το κόκκινο
Το φυσίκ που διαθέτει η Μαριέττα Χρουσαλά, οι ενδυματολογικές της επιλογές αλλά και οι κοινωνικές της συναναστροφές την κάνουν να ξεχωρίζει. Στο συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως ξέρει να ντύνεται ανάλογα με τις περιστάσεις. Το μακρύ σατέν κόκκινο φόρεμα σε γραμμή «Α» διαγράφει υπέροχα τη σιλουέτα της, ενώ οι χρωματικές αντιθέσεις στο μπούστο δίνουν μια ξεχωριστή νότα στην εμφάνιση. Τα αξεσουάρ ενισχύουν την πολυτέλεια που απαιτείται στην περίσταση. Άψογο πεντικιούρ, μπομπέ κότσος σε στυλ 60s και ελαφρύ μακιγιάζ συμπληρώνουν την κομψή εμφάνισή της.

Προχωρημένος συνδυασμός
Το γνωστό μοντέλο και πρώην αναπληρωματική Μις Υφήλιος Εβελίνα Παπαντωνίου αποδεικνύει πως σε αντίθεση με αρκετές συναδέλφους της, γνωρίζει πολύ καλά τις τάσεις της διεθνούς μόδας. Ο συνδυασμός μαύρου-σοκολά που επέλεξε για την εμφάνισή της στο party του Tommy Hilfiger είναι αυτό που προτείνουν οι σχεδιαστές για την επόμενη σεζόν. Το μακρύ μαύρο φόρεμα με τις πτυχώσεις στο μπούστο και την υπογραφή του Αμερικανού σχεδιαστή «ελαφραίνει» αυτόματα από την ασύμμετρη ζώνη, το poket style τσαντάκι και, φυσικά, τα κρεμαστά σκουλαρίκια, που αναδεικνύονται από την επιλογή της Εβελίνας να μαζέψει τα μαλλιά της σε έναν επιμελώς ατημέλητο κότσο.

Floral νότες
Floral εμφάνιση για την Τζίνα Αλιμόνου-Βαρδινογιάννη, που επιλέγει πάντα πιο χαρούμενα σύνολα, ακόμη και στις βραδινές εμφανίσης της. Το 70s ύφος του σατέν φλοράλ φορέματος ενισχύεται από τη μικρή καφέ ζώνη και τις αντίστοιχων αποχρώσεων ψάθινες πλατφόρμες. Το ανέμελο χτένισμα της γοητευτικής ηθοποιού και το ελαφρύ βάψιμο είναι τα ιδανικά για την περίσταση, όπως ένα χαλαρό καλοκαιρινό κοκτέιλ πάρτι στη Μύκονο.

Fashion icon
Μπλε φόρεμα από οργάντζα με έντονο μπούστο και μήκος μέχρι το γόνατο σε γραμμή 40s επέλεξε η Μαρία Βιγκοπούλου και έκανε την έκπληξη! Στυλιστική λεπτομέρεια τα πέδιλα Yves Saint Laurent με τα χαρακτηριστικά αστέρια, που αποτέλεσαν το πιο must have ζευγάρι πέδιλα της γκαρνταρόμπας κάθε κομψής κυρίας.