Από $33 εκατ. παίρνει κάθε παιδί του Μάικλ Τζάκσον

31.05.2010
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαθήκη του βασιλιά της ποπ, που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, αφήνει στα τρία παιδιά του ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαθήκη του βασιλιά της ποπ, που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, αφήνει στα τρία παιδιά του ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα ο 13χρονος Πρινς (Prince), η 12χρονη Πάρις (Paris) και ο 8χρονος Μπλάνκετ (Blanket) πρόκειται να πάρουν από $33 εκατομμύρια (σχεδόν €27 εκατομμύρια) ο καθένας μόλις συμπληρώσουν τα 30 τους χρόνια.

Στην πράξη όμως, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, τα παιδιά θα "αξίζουν" πολύ παραπάνω αν υπολογίσει κανείς τους τόκους που αντιστοιχούν στα παραπάνω ποσά, τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τη δισκογραφία του πατέρα τους αλλά και από τη γιαγιά τους...

Όπως λέγεται, ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) μοίρασε την $300 εκατομμυρίων (σχεδόν €250 εκατομμυρίων) περιουσία του, ως εξής: 40% στα παιδιά του, 40% στη μητέρα του Κάθριν (Katherine) και 20% σε φιλανθρωπίες. Βασιζόμενοι σε απλή λογική, λοιπόν, το ποσοστό της γιαγιάς Κάθριν θα περάσει στα εγγόνια μετά τον θάνατό της.

Όσο για τους υπόλοιπους της οικογένειας... δεν έχει τίποτα. Ο Τζάκο εξαίρεσε από τη διαθήκη του τόσο τον πατέρα και τα αδέλφια του, όσο και τις δύο πρώην συζύγους τους, Ντέμπι Ρόου (Debbie Rowe) και Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (Lisa Marie Presley).

Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποια μετρητά όταν γίνουν 21ός, αλλά μόνο όταν φτάσουν στα 30 θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο της περιουσίας τους. Σύμφωνα με πηγές του δικτύου "News of the World", ο Μάικλ ήθελε να εξασφαλίσει ότι η μητέρα και τα παιδιά του θα ωφελούνταν το μέγιστο μετά τον θάνατό του, ως τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα. "Στην πραγματικότητα, αυτά τα παιδιά θα έχουν στη ζωή τους, ο,τιδήποτε θελήσουν, πράγμα που ήταν και ο βασικό ζητούμενο για τον Μάικλ", συμπληρώνει.

Πάντως, το θέμα δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα, αφού τα αδέλφια του Μάικλ δεν φαίνεται να δέχτηκαν τα νέα με μεγάλη χαρά. Επίσης, δεν είναι λίγοι που ανησυχούν, υποστηρίζοντας ότι η μαμά Κάθριν δεν έχει λάβει ακόμη το ποσό των $99 εκατομμυρίων (€80 εκατομμυρίων) που της αναλογεί.

Σημειώνουμε επίσης ότι προς το παρόν και ως επίσημη κηδεμόνας των παιδιών, η Κάθριν Τζάκσον υποτίθεται ότι λαμβάνει $81.000 (€66.000) τον μήνα για τα έξοδά τους που περιλαμβάνουν, δίδακτρα, φαγητό, ρούχα και άλλα σχετικά. Ούτε τα χρήματα αυτά όμως, φαίνεται ότι φτάνουν στα χέρια της, για κάποιον λόγο.

Υπεύθυνοι για την περιουσία του Τζάκσον είναι οι δικηγόροι Τζον ΜακΚέιν (John McClain) και Τζον Μπράνκα (John Branca), οι οποίοι καλούνται τώρα να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ταυτόχρονα, οι αποκαλύψεις για τον Μάικλ, δεν λένε να σταματήσουν. Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα μαγνητοφωνημένα τηλεφωνικά μηνύματα του βασιλιά της ποπ μέσα από τα οποία απεύθυνε τραγικές εκκλήσεις σε φίλους, ενώ την ίδια στιγμή, ιδιωτικά βιντεάκια με πρωταγωνιστές τα δύο μικρότερα παιδιά του, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, όπου τα επισκέπτονται ελεύθερα εκατομμύρια θαυμαστές του Τζάκο.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα