Eρωτες στα χρόνια της κρίσης

16.03.2011
Να φταίει η κρίση; Το ΔΝΤ; Η πλήξη της τηλεόρασης; Τα φετινά επώνυμα ζευγαρώματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ποια από αυτά έχουν στέρεες βάσεις και ποια ζουν τον έρωτά τους στη ζώνη του λυκόφωτος;

H μοναξιά της πρωτεύουσας ένωσε δύο κατατρεγμένα παιδιά της συμπρωτεύουσας, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Τι και αν έχουν πάνω από μία δεκαετία που έχουν κατέβει στην Αθήνα; Τώρα βίωσαν τη μοναξιά. Και έτσι αρχίζουν να εμφανίζονται μαζί. Οι συντάκτες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, διότι τέτοιο ζευγάρι ούτε παραγγελία να το είχαν, οι δυο τους όμως αρνούνται ότι υπάρχει σχέση. Τώρα όταν λέμε αρνούνται, μην φανταστείτε ότι κατεβαίνουν στα προπύλαια με τα πανό. Eνα ασθενικό όχι είπε ο Γρηγόρης και μετά ετοιμάστηκε για να βγει. Η σημειολογία όμως αυτής της σχέσης είναι μαγική: Ο Γρηγόρης βγαίνει με τη Νατάσσα, που ήταν κουμπάρα της παλιάς ανταγωνίστριάς του (της Ελένης Μενεγάκη, για όσους δεν...) και του Γιάννη Λάτσιου. Του ανθρώπου που προ ετών ο παρουσιαστής είχε πει ότι δεν τον εκμεταλλεύτηκε -με την καλή έννοια- όσο ήταν στον ΑΝΤ1 και εξαιτίας του πήγε στο Mega όπου και διέπρεψε. Ασχέτως αν τώρα είναι δύο πολύ καλοί φίλοι και πάνε το βράδυ στης κουμπάρας της Νατάσας και γλεντάνε. Μυστήρια πράγματα. Oπως μυστήριο είναι και το τι γίνεται με τη Σοφία Αλιμπέρτη. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εθεάθη σε μαγαζί των βορείων προαστίων με τον Παναγιώτη Λιαδέλη, παλαιό της αίσθημα. Τότε κάποιοι μίλησαν για τις παλιές αγάπες που δεν ξεχνιούνται και άλλα τέτοια ρομαντικά. Να όμως που εσχάτως κυκλοφόρησε έτερη φήμη, με τη Σοφία Αλιμπέρτη να βγαίνει με κύριο που έχει μαγαζιά στα νότια. Τι από τα παραπάνω είναι αλήθεια;

Ζούμε σε μια fast εποχή, δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου. Κλασικό παράδειγμα η Δήμητρα Αιγινίτη και ο Αντώνης Σροϊτερ. Πότε παντρεύτηκαν, πότε χώρισαν, πότε βρέθηκαν οι αντικαταστάτες ουδείς γνωρίζει. Στον τομέα αντικαταστάτες τώρα, η ηθοποιός Μαρία Πατσά φέρεται να είναι η νέα αγαπημένη του δημοσιογράφου. Στη φράξια Αιγινίτη τώρα, οι φήμες τη θέλουν να είναι ζευγάρι με τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό. Εδώ πάντως η σημειολογία έχει να κάνει με τα μπουζούκια. Στον Ρέμο έκαναν την τελευταία τους εμφάνιση ως παντρεμένοι, στο ίδιο μέρος συναντήθηκαν τυχαία, ενώ Σρόιτερ και Πατσά εθεάθησαν σε μπουζουξίδικο. Το γεγονός να βρεθούν και οι τέσσερις στο θέατρο Νέου Κόσμου ή στις προβολές της Ταινιοθήκης θα σημάνει ίσως και το τέλος του πλανήτη Γη. Εκτός αν σερβίρουν ούισκι και ξηρούς καρπούς. (Καιρός της πια είναι να ανανεωθεί και αυτή η ταινιοθήκη).

Πάντως, ο τομέας «νύχτα» έχει ακόμη πέραση. Τι και αν οι μόνιμοι πελάτες των μπουζουξίδικων είναι κάποιοι σύλλογοι με 25 ευρώ το κεφάλι; Η εστεμμένη Δούκισσα Νομικού μετά τον Νίνο φαίνεται ότι πέρασε στο πιο λαϊκό ρεπερτόριο. Ο Χρήστος Χολίδης και εκείνη γνωρίστηκαν στα παρασκήνια του «Just the two of us». Την ώρα που το φιλοθεάμον κοινό περίμενε πότε θα πιαστούν μαλλί με μαλλί, η Αθηναΐς Νέγκα με τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, οι ματιές μεταξύ Δουκίσσης και λαϊκού τραγουδιστή έπαιρναν φωτιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνος να μη δώσει την πρέπουσα σημασία στην παρτενέρ ?προστατευόμενή του, Μαρία Μπεκατώρου, και η τελευταία να τραγουδάει με αυτό τον τρόπο. Αλλιώς θα είχαμε μπροστά μας μια λευκή βερσιόν της Αρίθα Φράνκλιν. Αυτά είδε η Φουρέιρα και έκανε σχέση με γνωστό κτηματομεσίτη και ηρέμησε.

Στις σταθερές αξίες τέλος έχουμε: Την Eλλη Κοκκίνου με τον νεαρό μπασκετμπολίστα Γιώργο Μπόγρη και τον κόσμο να λέει διάφορα για διαφορές ηλικίας και να θυμούνται τη «σαραντάρα και τον πρωτάρη». Η Δήμητρα Ματσούκα με τον Φώτη Βαλλάτο είναι μαζί, ευτυχισμένοι, ενώ εκείνος σε κατάσταση μέγιστου ερωτικού πάθους ανεβάζει φωτό της καλής του αλλά και δοκίμια όπου την εξυμνεί σε όλους τους τομείς. Από την άλλη, η Αθηνά Οικονομάκου αφού βίωσε τη μη παραδοχή της σχέσης της από τον Παναγιώτη Μπουγιούρη (ούτε η κόρη του Μπελογιάννη να ήταν η κοπέλα, τέτοια άρνηση) πλέον είναι ερωτευμένη με τον Ραούλ όπου κυκλοφορούν και φιλιούνται ελεύθερα. Και μπορεί μεν να ζούμε τα χρόνια του ΔΝΤ, αλλά ο καλός Θεός του cult δεν μας αφήνει να πλήξουμε. Eτσι αιωρείται και έτερο ειδύλλιο: Αυτό του Αντώνη Κανάκη με την παίκτρια του πρόσφατου Big Βrother, την γνωστή ακαδημαϊκό Ελίνα. Μακάρι να είναι αληθινό.

  • Best seller
    Τα «χρυσά ζευγάρια» του περιπτέρου είναι για φέτος αναμφισβήτητα η Μενεγάκη με τον Παντζόπουλο, αλλά φυσικά και το ντουέτο Χατζηγιάννης -Μακρυπούλια, που μόνο στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ δεν έχουμε δει ακόμα δηλώσεις τους!

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΓΝΟΣ