Ταπί και ψύχραιμη: τα μυστικά της κομψής Σταχτοπούτας

19.02.2009
Ζούμε σε έναν κόσμο που οι βιτρίνες αλλάζουν πιο συχνά κι από τη διάθεσή σου! Εσύ, ως συνήθως, είσαι τα πί και ψύχραιμη και λυσσάς απ'το

Ζούμε σε έναν κόσμο που οι βιτρίνες αλλάζουν πιο συχνά κι από τη διάθεσή σου! Εσύ, όπως και οι περισσότερες Ελληνίδες σήμερα, ταπί και ψύχραιμη, λυσσάς απ'το κακό σου που πάλι ξέμεινες κι αρκείσαι στο να κοιτάς βιτρίνες. Όμως, σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι και πάρε τα μέτρα σου...

Κάνε ψώνια με μέτρο: το γεγονός ότι κάνεις οικονομίες για να πας για ψώνια μια και καλή, δεν σημαίνει ότι βγαίνει πάντα σε καλό. Θυμήσου πώς είναι όταν κάνεις δίαιτα και στερείσαι τα γλυκά και μετά τρως μέχρι τελικής πτώσεως. Το ίδιο μπορεί να πάθεις και με το shopping therapy. Αν το στερηθείς πολύ καιρό, μετά θα πέσεις με τα μούτρα και η πιστωτική θα χτυπήσει κόκκινο! Είναι προτιμότερο να ξοδεύεις ένα μικρό συγκεκριμένο ποσό μηνιαία, παρά να δώσεις μία περιουσία με τη μία.

Τέλος εποχής: είναι γνωστό ότι αν ψωνίζεις στο τέλος της κάθε εποχής, θα βρεις πράγματα πολύ πιο φθηνά απ’ότι στην αρχή. Αν είσαι in style κορίτσι, φρόντιζε να αγοράζεις ρούχα που φοριούνται όλες τις εποχές(λεπτά φορέματα, t-shirts, ζακετάκια, τζιν παντελόνια) ώστε να τα φοράς όποτε θες και να παραμένεις στη μόδα. Παρόλα αυτά, μπορείς πάντα να αγοράζεις κομμάτια παλιότερα που όμως είναι διαχρονικά και να τα συνδυάζεις με καινούρια για ιδιαίτερο στυλ. Δεν το λέμε εμείς! Τάδε έφη Κέιτ Μος.

Εκπτώσεις: εντάξει, κάποια μαγαζιά δεν κατεβάζουν ιδιαίτερα τις τιμές, αλλά μπορείς να βρεις νεανικά ρούχα σε ‘αστείες’ τιμές. Και πάλι όμως προσοχή! Μην αγοράζεις πράγματα που δεν σκοπεύεις να βάλεις, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ φθηνά.

Παζάρι μεταξύ φίλων: αν οι φίλοι σου μοιράζονται το ίδιο στιλιστικό γούστο και φυσικά φοράτε το ίδιο νούμερο, μπορείτε να οργανώσετε bazaar για ρούχα και να ανταλλάξετε αυτά που έχετε βαρεθεί να φοράτε. Σιγουρέψου πρώτα ότι θα καλέσεις τις πιο κοντινές φίλες που είναι γενναιόδωρες και cool, ώστε να μην ξεμαλλιαστείτε αργότερα.

Μην είσαι σνομπ: αυτό σημαίνει ότι μην θεωρείς ότι οι μάρκες είναι και τα καλύτερα ρούχα. Μπορείς να βρεις στα πιο απίθανα μέρη τα καλύτερα και πιο διαχρονικά κομμάτια. Βρες λίγο χρόνο να κάνεις εξόρμηση και οπλίσου με υπομονή γιατί αυτά τα πράγματα θέλουν... πολύ περπάτημα. Οι σχεδιαστές μόδας αλλά και τα μεγαλύτερα μοντέλα λένε ναι στα βιντάζ κομμάτια, εφόσον τα συνδυάσεις σωστά.

Πιάνει το χέρι σου; Ακόμα κι αν δεν είναι όνειρο ζωής να γίνεις μοδίστρα ή σχεδιάστρια μόδας, αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι και... ακαμάτρα! Μπορείς να κάνεις από τα πιο απλά(ράψιμο κουμπιού, να κόψεις μία φούστα ή να κάνεις τρύπες στο παλιό αγαπημένο τζιν) μέχρι και τα πιο σύνθετα. Βρες κάποιον ειδήμονα στο ράψιμο, κόψιμο, μπάλωμα κλπ και μάθε να βάζεις στάμπες σε απλά T-shirts, να προσθέτεις υλικά σε ένα ρούχο (π.χ. τούλι σε φούστα).